Tips voor organiseren uitje met familie of groep vrienden op een schip

Tips voor organiseren uitje met de familie of groep vrienden

Ben jij de gelukkige die een uitje met de familie of een groep vrienden mag organiseren? Dan kun je vast wel wat hulp gebruiken. Met deze handige tips en apps organiseer je in een handomdraai een leuke dagtocht met de familie, een weekendje weg met opa en oma en de kleinkinderen of een zwerftocht over het IJsselmeer en de Waddenzee met een groep vrienden. Dus prik samen een datum en laat de voorpret maar beginnen.

Met deze apps prik je makkelijk een datum

De eerste stap voor jullie met z’n allen op pad gaan, is het prikken van een datum. En dat is meteen ook de moeilijkste. Gelukkig zijn hier hele handige apps voor zoals Datumprikker of LouLou en hoef je niet meer iedereen te appen, bellen of mailen.

Datumprikker is toch wel de bekendste. Op de website maak je een afspraak aan, daarna geef je een aantal data en tijden op waaruit mensen kunnen kiezen, voeg je een locatie en eventueel adres toe, natuurlijk mag een leuke foto niet ontbreken en als laatste voer je de adressen in. Als dit allemaal klaar is kun je de uitnodiging verzenden via de mail. Heb je notificatie bij reactie aangezet dan word je op de hoogte gehouden als iemand reageert. Lukt het niet met deze data, dan kun je makkelijk nieuwe data toevoegen. En het fijne is dat je voor Datumprikker een account kan aanmaken, maar het hoeft niet.

De app LouLou (in Google Play of App store) doet eigenlijk hetzelfde als Datumprikker, het werkt alleen via Whatsapp. In de app maak je een poll aan met bijvoorbeeld een aantal weekenden waar mensen uit kunnen kiezen en deze verspreid je daarna via een bestaand groepsgesprek in Whatsapp. Het grote voordeel is dat je van de deelnemers geen telefoonnummers of mailadressen meer hoeft in te voeren. Handig toch? De app is gratis en je hoeft geen account aan te maken.

Leg het schip vast op de gewenste datum

Hebben jullie een geschikte datum gevonden en is de groepsgrootte bekend? Dan kunnen jullie op zoek naar een geschikt schip. Via de schepenpagina bekijk je in drie eenvoudige stappen welke schepen er beschikbaar zijn in de door jullie gewenste periode. Je geeft aan hoe lang jullie willen varen, wanneer jullie willen opstappen en met hoeveel personen. Et voilà, je krijgt nu een overzichtelijke lijst met alle beschikbare schepen in de door jullie gewenste periode en je kunt de schepen makkelijk bekijken en vergelijken en zelfs direct online boeken als jullie een keuze hebben gemaakt.

Handige paklijst

Is de datum geprikt, duidelijk wie er mee gaan en hebben jullie het schip vastgelegd? Dan kunnen jullie je gaan voorbereiden op de trip. Via het whatsapp groepsgesprek kun je alle deelnemers makkelijk en snel op de hoogte houden en leuke informatie uitwisselen. Zoals bijvoorbeeld welke spelletjes nemen we mee, wat gaan we koken, wie doet de boodschappen en wat moeten we inpakken.

Om jullie een beetje op weg te helpen, hebben we een handige inpaklijst samengesteld die je kunt downloaden en delen met de andere deelnemers. Voor een uitje op een schip hebben jullie op zich niet veel anders nodig als elk ander uitje, maar zo heb je wel een handig overzicht waarop je gelijk de items kunt afstrepen als je deze hebt klaar gelegd.

Geen printer in de buurt of doe je het liever met een app? Download de app Packpoint in Google Play of in de App store. In de app geef je een plaats, datum, duur en de activiteiten die je gaat doen op en daarna komt Packpoint met een kant en klare lijst met spullen die je nodig hebt en natuurlijk ook in de app kunt afvinken en aanvullen.

Heel veel plezier en voorpret bij het voorbereiden van jullie trip!

Kom je er niet uit?

We helpen graag! Lees meer informatie op onze servicepagina Hulp bij het zoeken naar beschikbare schepen, of maak online een afspraak met een van onze medewerkers. Zij laten je graag via (video)bellen zien hoe het werkt.

Meer lezen?

Hoe kies ik het juiste schip5 bestemmingen waar je de drukte kunt vermijdenLeukste weekendjes wegBestemmingen aan het IJsselmeerUitwaaien op de WaddeneilandenDroogvallen op de WaddenzeeDit kun je doen op de Marker Wadden I Onze 5 favoriete stranden rond het IJsselmeer I Zeemansknopen