Tip van NAUPAR I Maak je zeiltrip nog leuker met deze handige apps

Handige apps tijdens zeiltrip

Ga je op stap met de familie, een groep vrienden of een stel collega’s? Maak jullie verblijf aan boord van een traditioneel schip nog leuker met deze handige apps. Of je nu benieuwd bent wat je moet pakken, wat voor weer het wordt, lekker wilt wandelen in een havenplaats of een pubquiz in elkaar wilt knutselen. Ze hebben er een handige app voor! Dit zijn gratis apps waar je echt wat aan hebt tijdens jullie zeiltrip.

Pak je tas met Packpoint

De eerste app is Packpoint. Natuurlijk hebben wij op basis van ervaring een handige inpaklijst gemaakt. Maar de app Packpoint gaat nog een beetje verder. De app kijkt namelijk naar je bestemming en het weer en komt dan met suggesties voor het inpakken van je tas. En als je activiteiten toevoegt biedt de app ook nog eens extra tips. De samengestelde lijst deel je vervolgens delen met je reisgenoten. Handig toch zo’n app die je op weg helpt?

Houd het budget bij met wiebetaaltwat

Tijdens de zeiltrip maken jullie ook kosten voor bijvoorbeeld boodschappen, een drankje op het terras of een museumbezoek. Om de gezamenlijke uitgaves bij te houden is de app WieBetaaltWat ideaal. Zo kan iedereen afzonderlijk invoeren wat hij/zij betaalt heeft en kunnen jullie tijdens de trip makkelijk de balans van de groep online bekijken. Alle kosten worden verrekend en de app rekent precies uit wie wat aan wie moet betalen. Met deze app loop je in ieder geval niet het risico dat je bonnetjes verliest of een uitgave vergeet te noteren en het scheelt je flink wat rekenwerk aan het einde van jullie zeiltrip! Daarnaast kun je met Tikkie makkelijk terugbetalen.

Vind elkaar terug via Family360

Met de app Family360 vind je elkaar makkelijk terug als je in een havenplaats los van elkaar iets leuks hebt gedaan of elkaar kwijt bent geraakt tijdens een wandel- of fietstocht. De app werkt op basis van de gps tracker van je smartphone. Je download de app, geeft toestemming en zo kan je de groep real-life terug vinden mocht je ze kwijt zijn.

Volg elkaar via Marinetraffic

Een andere handige app is Marinetraffic. Met deze app kan het thuisfront jullie schip volgen of kun je bijvoorbeeld elkaar volgen als je met meerdere schepen vaart. Na het invullen van de scheepsnaam of het MMSI nummer (dat de schipper jullie kan geven) zie je het schip bijna realtime op het IJsselmeer, Markermeer of de Waddenzee. Hoe leuk is dat? Wij maken vaak een schermkopie, die we dan later toevoegen aan ons logboek.

  • Marinetraffic voor IOS
  • Marinetraffic voor Android

Check het weer voor vertrek

Voor jullie gaan zeilen is het wel zo handig om te weten of je zonnebrandcrème nodig hebt of een trui of regenjas moet klaarleggen. Met deze handige weerapps weet je wat voor weer het wordt, wat voor wind er staat en of er buien komen:

  • Windfinder: Met de gratis versie van Windfinder krijg je op basis van je locatie een weer-, wind- getijde- en temperatuur-voorspelling in stappen van 3 uur voor de komende 10 dagen.
  • Buienradar: Wil je niet verrast worden door een bui? Check voor je vertrek de app Buienradar. De app kijkt 48 uur vooruit.

Kijk sterren met Sky View Lite

Met een schip kom je op plaatsen waar je weinig last hebt van ‘lichtvervuiling’ en nog echt naar de sterren kunt kijken. Bijvoorbeeld op het Wad, voor anker midden in de natuur of bij een onbewoond eiland. Met de app Sky View Lite kun je zien naar welke sterren en satellieten je kijkt en met behulp van AR worden sterrenbeelden gevisualiseerd. Wie weet vind je jouw sterrenbeeld. Hoe cool is dat?

  • Sky View Lite voor IOS
  • Sky View Lite voor Android

Leg herinneringen vast met Day One Journal

Vind je het leuk om een reisdagboek van jullie zeiltrip bij te houden? Maak online een logboek met Dayone. Met deze handige app vat je elke dag kort samen en voeg je foto’s en audiofragmenten toe. Leuk voor het thuisfront, maar ook om de zeiltrip weer her te beleven als je weer thuis bent.

Verzamel alle foto’s en video’s op 1 plek met Eversnap

Met de app Eversnap kun je alle foto’s en video’s die iedereen maakt direct op een plek met elkaar delen. Je creëert online een album, nodigt je mede reisgenoten uit en daarna plaatsen jullie samen alle beelden en filmpjes in het album. En het mooie is, de app werkt ook zonder internetverbinding.

Wandelen op de plaats van bestemming

Zijn jullie naast zeilen ook gek op wandelen en vind je het leuk om deze twee met elkaar te combineren? Zeil dan naar een leuke havenstad of een mooi natuurgebied en download de app Wandelen of Natuur Routes van Natuurmonumenten. Met deze apps zijn jullie verzekerd van een mooie wandeling rond een havenstad of in de natuur. En als jullie lekker aan het stappen zijn in de natuur dan mag de app Birdnet (voor het herkennen van vogelgeluiden), ObsIdentify (voor het herkennen van dieren, insecten en planten) en Plantnet (voor het herkennen van bomen, planten en bloemen) niet op je smartphone ontbreken.

Fotograferen tijdens mooiste licht op de dag

Maak magische foto’s tijdens het gouden of blauwe uur. Het ‘gouden uur’ is vlak na zonsopgang en vóór zonsondergang en heet zo omdat het licht dan een gouden gloed en mooie warme sfeer geeft op de foto’s. Na het gouden uur volgt het blauwe uur en kleurt de lucht helemaal blauw. Deze bijzondere uurtjes zijn kort en met deze apps kun je ze gewoon niet missen:

  • Magic Hour voor IOS
  • Phototime of Gouden uur voor Android

Nog meer fun met online quiz Kahoot

Tenslotte hebben we nog een tip voor een leuke avond. Organiseer samen een familie- of pubquiz. Deze kun je van te voren maken met de online quizmaker van Kahoot. Door te klikken op create maak je een account aan en kun je eenvoudig een vragenlijst maken. Wat heb je nodig? Een beeldscherm, smartphone per team en de code van de online quiz. Op het beeldscherm (check vantevoren even bij specificaties of een schip een tv heeft) worden de vragen getoond. Elk team geeft antwoord met de smartphone en het snelste team met het juiste antwoord krijgt de meeste punten. De score wordt online bijgehouden. Zodra alle vragen zijn gesteld, toont Kahoot de winnaar op het beeldscherm.

Heb je zelf nog leuke tips voor medereizigers? Laat het ons weten via [email protected]

Ook een keertje uitwaaien met een traditioneel zeilschip

We helpen graag! Bekijk het uitgebreide aanbod of neem contact op met onze medewerkers. Zij weten precies welk schip en arrangement bij jullie verwachtingen en wensen past. Heb je al een schip op het oog? Bekijk dan hoe je in drie stappen de beschikbaarheid van een schip kunt bekijken.

Kom je er niet uit? Maak online een afspraak met een van onze medewerkers. Via (video)bellen laten ze dan zien hoe het werkt. 

Meer lezen?

Tips voor organiseren familie-uitje I 5 bestemmingen waar je de drukte vermijd I Onze 5 favoriete stranden rond IJsselmeer I Droogvallen op het Wad I Marker Wadden Expeditie met de kids I Lekker uitwaaien op de Waddeneilanden