Tip van NAUPAR I Zo houd je zeilherinneringen langer vast

Zeilherinneringen langer vasthouden met deze 8 tips

Gaan jullie een weekendje weg of op zeilvakantie naar de Wadden en wil je de mooie momenten niet vergeten? Zoals zoon of dochter achter het stuurwiel bij de kapitein. Een zeehondje dat meezwemt met het schip op het Wad. Of een gezellig avondje met z'n allen bij een kampvuur met ondergaande zon. Met deze tips leg je de herinneringen direct vast tijdens de zeiltrip en kunnen jullie bij thuiskomst nog langer nagenieten van de mooie tocht op een traditioneel zeilschip.

Routekaart placemat

Maak voor iedereen een placemat met daarop het vaargebied, een foto van het schip en de datum dat jullie gaan varen. Print dit voor de zeiltrip uit op A3-formaat. Zo kan iedereen tijdens het ontbijt op de placemat de route bijhouden, zien waar jullie die dag heen varen en eenmaal thuis heb je meteen een mooie herinnering aan de tocht en route die jullie gevaren hebben.

Logboek

Neem een blanco schrift mee en maak samen een logboek tijdens de zeiltocht. Een logboek of scheepsjournaal is normaal een soort dagboek van de kapitein, waarin hij tijdens een vaartocht bijhoudt wat voor weer het is, hoe de wind waait, waar het schip zich bevindt en of ze iets bijzonders hebben meegemaakt. Jij kunt ook zo’n soort scheepsjournaal maken. Hierin houd je dan naast het weer, de wind, de bestemming ook bij welke scheepstermen en nautische knopen je bijvoorbeeld geleerd hebt, wat voor boeien je tegenkomt of dieren je ziet op het water en bijvoorbeeld hoe de vlag van Terschelling er uit ziet. Heb je iets bijzonders gezien onderweg? Maak een foto en voeg deze toe aan het logboek.

Varen er kinderen mee? Dan is het misschien leuk om dit kant en klare logboek te printen en tijdens de zeiltrip te gebruiken.

Herinneringendoos

Naast een logboek, is het ook leuk om een herinneringendoos te maken. Dit kan bijvoorbeeld een oude schoenendoos zijn. Tijdens de vaartrip versieren jullie de doos en verzamelen jullie aandenkens, zoals een kaart van de haven, het toegangskaartje van het museum, het bonnetje van de ijsjes die jullie hebben gegeten, gevonden steentjes, stickers. Het kan eigenlijk van alles zijn. Ook is het leuk om een ansichtkaart naar je zelf te sturen. Niet alleen grappig om te ontvangen bij thuiskomst, maar je hebt er ook weer een mooie herinnering voor in de doos bij.

Flessenpost

Wat dacht je van flessenpost? Hoe leuk zou het zijn als je op de Waddenzee een fles met een kort berichtje, coördinaten en een adres overboord zet en maanden later een kaartje van de vinder op de deurmat ontvangt?

Slinger met herinneringen

Maken jullie ook altijd veel foto’s tijdens het uitje? Stop ze deze keer niet weg in een (online) foto album, maar print ze uit en hang ze met knijpers aan een slinger of waslijn. Midden in de kamer, in de keuken of op de slaapkamer van de kinderen. Daar word je toch instant vrolijk van elke keer als je er naar kijkt?

Strandherinneringen

En als jullie tijdens de vaartocht ook een strandbezoek op de planning hebben staan, kun je samen strandjutten. Verzamel een veertje, roggeneitje, mooie schelp van een scheermes of bijzondere steen. Stop al deze items samen met een beetje zand van het strand en een leuke strandfoto die jullie hebben gemaakt in een glazen pot of 3D fotolijst, voeg de naam van het strand en de datum toe en zet deze op een centrale plek als jullie weer thuis zijn. Elke keer als je er naar kijkt ben je weer even terug op het strand. Heerlijk toch?

Souvenirs

Elke bestemming heeft ook wel een lokale lekkernij, zoals de Enkhuizer krentenmik, een Texelse Skuumkoppe of de cranberry thee uit Terschelling. Hier kunnen jullie nog langer van genieten, als je de lokale lekkernijen mee naar huis neemt. Of ga in elke haven op zoek naar een uniek magneetje van de havenplaats. Deze zijn niet alleen handig, maar staan ook nog leuk en elke keer als je de koelkast deur open doet word je weer even herinnert aan die leuke tijd op het water.

Leg de grappigste uitspraken vast

Kinderen maken vaak de leukste opmerkingen en die wil je natuurlijk vasthouden of delen. Met de app Quotes Creator kun je uitspraken en mijlpalen direct vastleggen. Voeg er nog een leuke foto aan toe en je hebt weer een mooie herinnering voor later.

Laat het thuisfront meegenieten

Onze laatste tip is een app waarmee je tijdens de vaartocht direct een familiefotokrant met de leukste zeilmomenten kunt maken. In de krant voeg je foto’s en opmerkingen toe, laat je bijvoorbeeld zien hoe jullie de zeilen hijsen, hoe je een achtknoop legt en een route plant. Zodra de krant klaar is, kun je deze laten printen en bij opa en oma laten thuisbezorgen. Hoe leuk is dat?

Meer informatie over een zeiltocht met NAUPAR

Bekijk het uitgebreide aanbod of neem contact op met onze medewerkers. Zij weten precies welk schip en arrangement bij jullie wensen en verwachtingen past. Heb je al een schip op het oog? Bekijk dan hoe je in drie stappen de beschikbaarheid van een schip kunt bekijken.

Meer lezen?

Zo organiseer je een familie-uitje op een schip I Leuke bestemmingen aan het IJsselmeer I Bestemmingen waar je de drukte kunt vermijden I Bijzondere weekendjes weg in Nederland I Marker Wadden Expeditie met de kids I Uitwaaien op de Wadden I Combineer zeilen met een bezoek aan een museum I 10 voordelen van een familievakantie op een schip I Zeemansknopen I Favoriete stranden rond het IJsselmeer