Zeilen, BBQ en stappen, de ingrediënten voor een mannenweekend

mannenweekend

Wanneer heb jij je vrienden voor het laatst gesproken? Of spreken jullie elkaar alleen nog maar via de WhatsApp groep? Dan wordt het zeker tijd voor een weekendje weg. Even mannen onder elkaar. De drukte achter je laten. Gewoon zeilen, biertje drinken, BBQ en stappen. De ingrediënten voor een geslaagde trip met vrienden. Maar waar varen jullie heen? Wordt het een grote stad, kleine stad of gaan jullie de natuur in? Het maakt eigenlijk niet uit. Op een schip zijn jullie heel flexibel en kunnen jullie alle kanten op. 

Zodra jullie aan boord stappen, begint het weekend en zijn jullie in charge. Samen met de schipper bespreken jullie de wensen, bekijken de weersvoorspellingen en bepalen uiteindelijk de route. Zo kunnen jullie aanleggen in een gezellige kleine havenstad, stappen in een grote stad, droogvallen op het Wad of ankeren midden in de natuur. Waar jullie ook heen gaan, elke zeiltrip begint met een actieve zeiltocht.

Actief meezeilen

Zodra de route bepaald is, gaan de trossen los en zetten jullie koers naar de bestemming van jullie keuze. Tijdens de zeiltocht kan er gewerkt worden aan de 'male bonding'. Of jullie nu kiezen voor het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee of de Friese meren, op het water waai je lekker uit, vergeet je het kantoor en heb je alle tijd voor je vrienden terwijl je lekker actief bezig bent. Jullie helpen mee met het hijsen van de zeilen, de schipper en zijn maat leggen precies uit hoe alles werkt en jullie kunnen zelfs het roer over nemen van de schipper en zelf ervaren hoe het voelt om een traditioneel zeilschip over de golven te sturen.

Stappen in een grote of kleine stad

Hebben jullie gekozen voor een kleine havenstad? Dan raden we je aan om naar Enkhuizen, Medemblik, Urk, Volendam of bijvoorbeeld Lemmer te zeilen. In deze havens liggen jullie op loopafstand van het gezellige centrum, dat gewoon uitnodigt voor een lokaal gebrouwen biertje in de binnenstad of een terrasje aan het water. Maar voor jullie dat doen, kun je aan boord van het schip eerst nog even een aankomst biertje drinken en eventueel BBQ’en. De meeste schepen hebben namelijk een BBQ en tap aan boord.

Staat Amsterdam op jullie agenda? Ook een bijzonder leuke bestemming en heel goed te combineren met een weekendje zeilen. Om optimaal te kunnen zeilen en tijd te besparen, zodat jullie voldoende ruimte overhouden om de binnenstad van Amsterdam te verkennen, raden we jullie aan om naar Monnickendam te zeilen. Een kleine havenstad op steenworp afstand van Amsterdam, met een fantastische busverbinding. De snelbus stopt niet ver van de haven en met een half uurtje zitten jullie midden in het centrum van de hoofdstad. De party kan beginnen (kijk op 9292 voor het reisadvies)!

Ankeren in de natuur

Willen jullie juist weg van de drukte en lekker bijpraten? Zet dan koers naar de Friese meren voor een unplugged ankeravontuur midden in de natuur of naar de Waddenzee voor een droogvalsessie op het Wad. Dichter bij de natuur kunnen jullie niet komen. Te midden van de rust en de ruimte hebben jullie alle tijd om samen muziek te maken, spelletjes te spelen of gewoon te genieten van een goed gesprek met een biertje op het dek.

Best of both worlds

Hebben jullie meer tijd en wil je wel een beetje van alles meemaken? Dan ben je bij een schip aan het jusite adres. Jullie zijn namelijk heel flexibel en wissel je van bestemming dan neem je altijd de accommodatie met je mee. Zo lig je de ene dag in een gezellige havenstad zoals Enkhuizen, Lemmer, Medemblik of Volendam en zet je na een avondje stappen en een stevig ontbijt met eieren en spek, de volgende dag koers richting een plekje midden in de natuur. 

Wat het ook wordt, laat de schipper vooral jullie wensen weten, zodat hij de route kan aanpassen en het voor iedereen een onvergetelijk weekend wordt.

Meer informatie over weekendje zeilen met vrienden

Een weekendje weg over het IJsselmeer is leuk om te starten vanuit de havensteden Kampen, Lemmer, Lelystad of Enkhuizen. Maar er zijn meer mogelijkheden. Bekijk ons uitgebreide aanbod of neem contact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen je graag over alle mogelijkheden voor een mannenweekend op een van onze schepen.

Meer lezen?

Tips organiseren uitjeHoe kies ik het juiste schip? I 5 bestemming waar je de drukte kunt vermijdenDroogvallen op het Wad I Artikel Columbus Travel een sterk verhaal op de WaddenzeeTop bestemmingen voor vrijgezellen weekend I 4 leukste weekekendjes weg I Zeemansknopen