Terug naar resultaten

Wandeling over het eiland Vlieland

Wandelen op Vlieland

Vlieland staat bekend als hét wandeleiland! Uitwaaien op het strand, struinen door de duinen, heerlijk het bos in… Het is het meest afgelegen Waddeneiland en wordt daarom ook wel ‘het eiland van de vogels en rustzoekers’ genoemd. Want rust en ruimte, dát is wat u hier treft. En heel veel vogelgeluiden. Als u de diverse gemarkeerde wandelroutes volgt komt u voldoende vogels tegen. Genoeg reden om eens een bezoek te brengen!

Zes wandelroutes van Staatsbosbeheer

Het hele eiland is te voet – of per fiets – te doorkruisen. Wist u dat er op Vlieland een wandelnetwerk van maar liefst 40 (!) kilometer is uitgezet? Staatsbosbeheer heeft daarnaast zes routes gemarkeerd met paaltjes.  De zes uitgestippelde routes van Staatsbosbeheer zijn indien gewenst ook te combineren. Zo kunt u volledig naar wens een lange of korte wandeling lopen.

Volg een stuk van het Waddenpad

Naast deze routes, is er ook altijd nog het Waddenpad. Deze lange afstandswandeling loopt over de vijf Waddeneilanden (Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog). Het deel dat over Vlieland loopt is 31 kilometer lang.

Tip van ons: Ga lekker wandelen langs de Vlielandse stranden. U heeft een prachtig uitzicht op zee en de stranden zijn heerlijk breed. Maar eigenlijk is het overal op het eiland genieten; stranden, bossen, duinen… Het zeer gevarieerde aanbod op Vlieland maakt het een bijzonder interessant wandelgebied. Leuk voor jong én oud.

Meer informatie over de wandelroutes op het eiland?

Ga langs bij de VVV in de haven of kijk op de website van Staatsbosbeheer.  

Algemeen

Uitvoeringslocatie
Aan wal