Weekendje weg op het water; ook met kleine kinderen

Druk bezig met het plannen van het jaarlijkse familie- en/of vriendenuitje? En stappen er dit jaar jonge kids aan boord? Geen probleem, ook kleine kinderen zullen zich tijdens de vaartocht optimaal vermaken. Droogvallen op het Wad, zandkastelen bouwen op het strand van Stavoren, of het Zuiderzeemuseum bezoeken in Enkhuizen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden en onze schepen zijn vanwege de hoge reling ook nog eens heel veilig!

Activiteiten met kleine kinderen

Tijdens de vaartocht is er van alles te zien en te doen. Zo kunnen ze kleuren, spelletjes spelen – kijk bijvoorbeeld eens naar onze themapakketten -, meehelpen in de scheepskombuis of de schipper helpen aan het roer. Onderweg is er op verschillende bestemmingen ook genoeg te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld droogvallen op het Wad en krabben vangen tijdens een wandeling over de bodem van de Waddenzee. Maar u kunt ook met een emmertje en schepje naar het strand op de Wadden of bij Stavoren en zandkastelen bouwen. Of u legt aan bij Enkhuizen en gaat een bootje bouwen van een klomp in het leuke Zuiderzeemuseum. Het wordt een ervaring die hen nog lang zal bijblijven.

Kinderen aan boord

Vaak krijgen wij de vraag of een vaartocht op ‘zo’n groot zeilschip’ wel veilig is voor kleine kinderen. Ze willen immers nog weleens rondjes rennen en zich verstoppen in ieder hoekje dat ze vinden. Gelukkig kunnen wij hier een duidelijk antwoord op geven: de schepen van NAUPAR zijn absoluut veilig, óók voor jonge kinderen. Zo zijn de schepen LindeBrandarisMeridiaan en Boekanier een aanrader voor gezinnen met kleine kinderen. Je zit aangenaam beschut en ze beschikken over een extra hoge reling, waardoor de kinderen zonder gevaar vrij kunnen rondlopen.

Meer informatie over de zeilschepen van NAUPAR en leuke uitstapjes voor de kids? Onze medewerkers adviseren u graag.