Weekendje weg met kleine kinderen

Weekendje weg op het water; ook met kleine kinderen

Druk bezig met het plannen van het jaarlijkse familie- en/of vriendenuitje? En stappen er dit jaar jonge kids aan boord? Geen probleem, ook kleine kinderen zullen zich tijdens de vaartocht optimaal vermaken. Droogvallen op het Wad, zandkastelen bouwen op het strand van Stavoren, op expeditie naar de Marker Wadden, of het Zuiderzeemuseum bezoeken in Enkhuizen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden en onze schepen zijn vanwege de hoge reling ook nog eens heel veilig!

Activiteiten met kleine kinderen

Tijdens de vaartocht is er van alles te zien en te doen. Zo kunnen ze kleuren, spelletjes spelen – kijk bijvoorbeeld eens naar onze themapakketten -, meehelpen in de scheepskombuis (zo heet een keuken op een schip) of de schipper helpen aan het roer. Onderweg zijn er op verschillende bestemmingen ook leuke dingen voor de kids te doen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld droogvallen op het Wad en krabben vangen tijdens een wandeling over de bodem van de Waddenzee. Met een emmertje en schepje naar het strand op de Marker Wadden of zandkastelen bouwen op een van de vele leuke stranden aan het IJsselmeer. Of u legt aan bij Enkhuizen en gaat een bootje bouwen van een klomp in het Zuiderzeemuseum. Maar er zijn nog meer leuke musea met activiteiten voor kinderen. Zo wordt het in ieder geval een leuk weekend voor iedereen.

Kinderen aan boord

Vaak krijgen wij de vraag of een vaartocht op ‘zo’n groot zeilschip’ wel veilig is voor kleine kinderen. Ze willen immers nog weleens rondjes rennen en zich verstoppen in ieder hoekje dat ze vinden. Gelukkig kunnen wij hier een duidelijk antwoord op geven: de schepen van NAUPAR zijn absoluut veilig, óók voor jonge kinderen. Zo zijn de schepen LindeBrandaris, Medusa en Grietje een aanrader voor gezinnen met kleine kinderen. Je zit aangenaam beschut en ze beschikken over een extra hoge (kindvriendelijke) reling, waardoor de kinderen zonder gevaar vrij rond kunnen lopen.

Meer informatie over de zeilschepen en leuke uitstapjes met de kids?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact op met onze medewerkers. Zij adviseren u graag over de vele mogelijkheden met kleine kinderen op onze schepen.