Bezienswaardigheden

Bekijk alle

Bezienswaardigheden

Bekijk alle

Ecomare

Ecomare is er om de natuur in de Wadden- en Noordzee te beschermen door het geven van voorlichting. Ecomare is een vogel- en zeehondenopvang, een zeeaquarium, een natuurmuseum, een duinpark en een bezoekerscentrum voor het Nationaal Park 'Duinen van Texel'.

Zeehonden en hun verblijven

In Ecomare kunt u redelijk dichtbij de zeehonden komen. Tijdens het voeren van deze speelse dieren, vertelt de verzorger alles over hun opvang en over de Waddenzee. Sinds december 2011 is er een nieuw buitenterrein met nieuwe bassins. Een van deze baden heeft grote ramen, waardoor u de dieren onder water ziet zwemmen. Een ander bad is extra diep, zodat de grijze zeehonden lekker kunnen duiken. Verder zijn er drie grote bassins gekomen waar zeehonden kunnen aansterken in de laatste fase van hun opvang.

Vogelopvang en zeeaquarium

In de vogelopvang van Ecomare komen zieke, gewonde en verzwakte vogels weer op krachten. Er is een speciale vogelwasmachine voor vogels die olie op hun veren hebben. Door ramen zijn de dieren te bekijken en op een filmpje ziet u hoe de opvang werkt. Het zeeaquarium ligt ondergronds en er leven tientallen soorten vissen, zeesterren, schaal- en schelpdieren, en kwallen. Per aquarium is een leefgebied nagebouwd. Zo leert u welke vissoorten er vooral in open zee leven en welke in de havens.

Excursies in het waddengebied

Gedurende het hele jaar kunt u deelnemen aan excursies of gezinsprogramma's in de Texelse natuurgebieden.