Het ideale uitje voor een groep

Bent u op zoek naar een leuke activiteit of accommodatie voor een uitstapje met uw familie, een groep vrienden of collega’s? Stap samen aan boord van een authentiek zeilschip. U geniet niet alleen van een heerlijke vaartocht, de buitenlucht en de omgeving, maar heeft ook alle tijd voor elkaar!

De ideale accommodatie voor een dagje uit, een weekendje weg of zelfs een vakantie.

Samen genieten

Varen richting de horizon, kabbelende golfjes, de wind in uw haren, geen besef van tijd. Aan boord van de zeilschepen van NAUPAR komt u, in een bijzondere omgeving, volledig tot rust.

Zeilliefhebbers kunnen de fijne kneepjes van het vak leren en meehelpen aan boord. Liever wat meer rust? Zoek dan een comfortabel plekje en leun achterover. Dát is pas ontspannen.

Eén ding is zeker: een uitje op een schip is voor iedereen een ideale manier om even alles te vergeten en te genieten van het hier en nu.

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Arrangementen en programmasuggesties voor uw vrije tijd

Bekijk alle

Meer informatie over vrije tijd

Meer informatie over familieuitjes

Vrije tijd

Heeft u plannen voor een uitje met de familie, een groep vrienden of uw favoriete collega’s? Stap aan boord van een authentiek zeilschip en geniet samen van een mooie vaartocht op het water! Of u nu op zoek bent naar een accommodatie voor een dagtocht, weekendje weg of een (korte) vakantie, wij bieden voor elke vaartocht een passend schip.

Bij NAUPAR boekt u uw eigen schip, inclusief schipper en bemanning en heeft geen zeilervaring nodig. Een traditioneel zeilschip is de ideale locatie voor een gezellig uitje in Nederland.

De ideale locatie voor een dagje quality time met elkaar

Heeft u iets te vieren of organiseert u een gezellig uitstapje met uw familie, vrienden of een groep collega’s? Een dagtocht op een traditioneel zeilschip is altijd een succes! Niet alleen vanwege de luxe, ruimte en het comfort, maar u heeft tijdens de vaartocht ook alle tijd voor elkaar. 

U kunt tijdens een dagtocht al een mooie vaartocht maken over het IJsselmeer, Markermeer of de Waddenzee of als u meer tijd heeft ook kiezen voor een bezoek aan een mooie havenplaats, museum of bijvoorbeeld de Marker Wadden. Stuk voor stuk mooie bestemmingen die uw dagje uit nog leuker maken. En terwijl u samen met uw gezelschap lekker uitwaait, komt de bemanning langs met een hapje en een drankje

Een mooie accommodatie voor een weekendje weg

Ook bieden we schepen voor een weekendje weg. De schepen voor meerdaagse tochten beschikken naast een ruim dek en sfeervol dagverblijf, ook over een goed uitgeruste scheepskeuken, comfortabele hutten en douches. Een heerlijke plek waar u alle tijd heeft voor elkaar, samen naar een gezellige havenstad of Waddeneiland kunt zeilen, eten en drinken, een spelletje spelen en natuurlijk eens flink met elkaar kunt lachen. En, voor wie de gasten eens lekker wil verwennen, biedt NAUPAR ook uitgebreide cateringmogelijkheden.

Op vakantie met een schip

Heeft u wat langer de tijd? Een week of misschien zelfs twee weken? Ook hiervoor kunt u aan boord stappen van een traditioneel zeilschip. De schepen van NAUPAR zijn eigenlijk varende vakantiehuizen. Het enige verschil is het prachtige uitzicht dat elke dag veranderd, terwijl u maar een keer uw tas hoeft uit te pakken. Hoe uniek is dat? 

Van luxe hotelkamers aan boord tot standaard goede hutten; elk schip heeft haar eigen charme en karakter. Wat ze gemeen hebben? Elk schip is voorzien van ruime zithoeken aan dek, een gezellig dagverblijf en een compleet ingerichte keuken, waar u samen de lekkerste maaltijden bereidt of voorbereidingen treft voor een buffet of BBQ aan dek. Wilt u de groep verwennen? Kies dan voor een van de catering arrangementen van NAUPAR of laat een chef-kok de lekkerste maaltijden voor jullie bereiden aan boord. 

Tijdens een vakantie aan boord van een schip zeilt u van stad naar stad, de Waddeneilanden, u kunt droogvallen of zelfs een dagje stil blijven liggen in de haven, voor een dagje strand of de omgeving verkennen op een gehuurde fiets. De mogelijkheden met een schip zijn eindeloos en u heeft nog nooit zo’n afwisselende vakantie gehad.

U bepaalt

Met de schepen kunt u o.a. tochten maken over het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee of de Friese meren. Natuurlijk bent u tijdens het zeilen afhankelijk van weer en wind. Maar dat maakt een tocht op een zeilboot ook zo leuk. Of u nu kiest voor een gezellig havenstadje, een Waddeneiland of een nachtje ankeren in de natuur. Tijdens een zeiltocht bent u flexibel en op basis van uw wensen, het weer en de wind, bepalen jullie samen met de bemanning welke route en bestemming er mogelijk is en of het een lange of korte zeiltocht wordt.

Onderweg kunt u een stop maken, ankeren en lekker zwemmen en daarna een gezellige havenplaats zoals Stavoren, Enkhuizen, Urk, Hoorn, Volendam of Monnickendam bezoeken.

Of u stapt in Harlingen of Makkum aan boord en maakt een vaartocht over de Waddenzee, gaat droogvallen bij gunstig weer en getij en bezoekt de gezellige haven van Texel, Vlieland of Terschelling.

Heeft u meer tijd? Dan kunt u ook verschillende vaargebieden met elkaar combineren en zelfs een mooie zwerftocht maken over de Friese meren, Taka Tuka eiland bezoeken of overnachten bij de onbewoonde eilandjes in IJsseldelta.

En niet alleen de vaargebieden, maar ook de op- en afstaphaven mag u zelf kiezen. Bij NAUPAR heeft u keuze uit 16 afvaarthavens, verspreid over de verschillende vaargebieden. 

Activiteiten tijdens het varen

Tijdens het varen kunt u lekker actief bezig zijn aan boord en de bemanning helpen bij het zeilen, navigeren en als u dat wilt leren ze u zelfs knopen die u in het dagelijks leven ook goed van pas komen. Maar u kunt ook lekker luieren in de zon met een goed boek of neemt de tijd voor een goed gesprek terwijl u geniet van het uitzicht. Op een schip is alles mogelijk.

Daarom een vaartocht met NAUPAR

NAUPAR heeft ruim 40 jaar ervaring met het organiseren van unieke zeiltochten aan boord van authentieke zeilschepen. Bij NAUPAR:

  • bieden wij de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen tot 150 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, het leren van zeemansknopen, ankeren en zwemmen tot lekker genieten en chillen
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijke uitje op het water waar u nog lang over napraat

Hoe groot of hoe klein uw groep ook is; NAUPAR heeft voor elke groep en wens wel een passend schip.