Familievakantie in Nederland

Altijd al eens vakantie willen vieren in Nederland? Wat dacht u van een traditioneel zeilschip, de ideale vakantiewoning, maar dan op het water. De voordelen:

- Lekker dichtbij
- Een zee van ruimte
- Alle tijd voor elkaar

Ervaar de vrijheid van een schip en vier de zomervakantie op uw eigen drijvende eiland.

De leukste gezinsvakantie

Een familievakantie op het water is de leukste manier van vakantie vieren in Nederland. U heeft alle comfort van thuis, bent lekker vrij, het is afwisselend en er zijn genoeg leuke activiteiten voor de kinderen.

U hoeft niet elke dag te zeilen, maar kunt ook lekker ankeren of naar een haven varen in de buurt van een strand, een fiets huren of een gezellig terrasje pakken aan het water. Het is immers vakantie.

Traditionele zeilschepen met schipper voor uw familievakantie

Bekijk alle

De vaargebieden die u kunt ontdekken tijdens uw familievakantie

Bekijk alle

Populaire blogs over familievakanties

Bekijk alle

Meer informatie over familieuitjes

Familievakantie

Familievakantie op een schip

Ook zin om met het gezin, de hele familie of met een groep vrienden en kinderen op vakantie in Nederland te gaan en even lekker uit te waaien? De natuur in, de ruimte op zoeken, vitamine D aanmaken en genieten van elkaar? Maar wilt u niet naar een drukke camping of vakantiepark?

Kies deze zomervakantie voor een schip in Nederland. De ideale vakantiewoning, maar dan op het water. Met een schip heeft u alle ruimte, komt u op plaatsen waar andere niet of nauwelijks kunnen komen en bent u heel flexibel. Een ding weet u zeker, kiest u voor een schip in Nederland, dan hoeft u niet ver te rijden, kunt u uw broer, zus, opa, oma of een paar goede vrienden met kinderen ook uitnodigen en heeft u een zee van ruimte! En het mooie is, u heeft geen zeilervaring nodig, omdat u een schip met bemanning huurt.

De voordelen van familievakantie op een schip

 • Een schip is het ideale vakantiehuis: u heeft alles bij de hand, ligt elke dag in een andere omgeving en heeft voldoende ruimte.
 • U bent flexibel: u kunt kiezen uit verschillende vaargebieden, activiteiten en u kunt van boord, maar het hoeft niet.
 • Met een schip valt genoeg te ontdekken en te beleven en de kinderen zullen zich zeker niet vervelen.
 • U ontdekt Nederland op een andere manier: vanaf het water.
 • Uw trouwe viervoeter is op de meeste schepen ook welkom.

Een schip is het ideale vakantiehuis

Op een schip combineert u het comfort van een vakantiehuisje met de vrijheid van een schip. U beschikt over comfortabele hutten, een gezellige salon met een goed uitgeruste keuken, voldoende sanitair en verschillende plekken aan dek om lekker te luieren of van het uitzicht te genieten.

De accommodatie is uiteraard kindvriendelijk en omdat u met minder mensen bent dan normaal, heeft u veel meer ruimte aan boord. Zo kan iedereen zich terugtrekken als daar behoefte aan is, maar kunt u ook gezamenlijk koken en eten in de gezellige salon of genieten van een BBQ en/of buffet aan dek, terwijl u bij een onbewoond eilandje geankerd ligt.

U bent flexibel met een schip

Een andere voordeel is dat u met een schip kunt gaan en staan waar u wilt. Of u nu op zoek bent naar de rust en ruimte van de natuur, wilt wadlopen, zwemmen of samen een kampvuur wilt bouwen op een onbewoond eiland. De schipper stemt de vakantie af op uw wensen en weet de bijpassende plekjes op het IJsselmeer, de Waddenzee of de Friese meren te vinden. Zo vaart u elke dag naar een andere plek, zonder dat u uw tas hoeft in- en uit te pakken.

Een schip is ook leuk voor de kinderen

Meevaren op een schip is voor kinderen, groot en klein, één groot avontuur. Ze slapen in een eigen hut en kunnen tijdens de vaartocht de schipper en maat helpen bij het zeilen. Maar er valt voor kinderen meer te beleven. Wat dacht u van een speurtocht aan boord van het schip of over het onbewoonde eiland. Of even lekker uitrazen tijdens een zwempartij, potje voetval op het strand of een ontdekkingstocht met de kano tijdens een ankerstop? Veel schepen hebben een extra bootje, kano’s of een sushirol aan boord. Waterpret verzekerd. Neem vooral voldoende spelletjes, kleurplaten en zwemkleding mee, er is immers genoeg ruimte aan boord.

Ontdek hoe mooi en divers Nederland is

Wat heeft u altijd al een keer willen doen in Nederland? Varen over de Friese meren en de natuur in? Droogvallen op de Waddenzee en wandelen over de zeebodem bij laag water? Of ankeren bij een onbewoond eilandje in het IJsselmeer of de IJsseldelta?

Dit zijn allemaal bijzondere plekken waar u normaal niet zo gauw kunt komen, maar met een platbodemschip liggen ze binnen handbereik. Vertel de schipper waar u graag heen wilt of combineer verschillende vaargebieden tijdens de vakantie. Juist dat maakt een vakantie op een schip zo leuk, voor jong en oud!

Catering nodig?

U kunt het eten en drinken uiteraard zelf verzorgen. Alle schepen zijn voorzien van een goed uitgeruste keuken, waar u samen heerlijke maaltijden kunt bereiden. Daarnaast is er voldoende ruimte aan boord voor uw meegebrachte boodschappen.

Maar u kunt het u zelf ook makkelijk maken en gebruik maken van een cateringarrangement of zelfs professionele kok aan boord tijdens uw vaartocht. Zo heeft u meer tijd voor elkaar en is het op dag 1 al vakantie voor iedereen!

Ontdek samen met uw familieleden hoe leuk een schip is als alternatief voor een drukke camping of vakantiehuis en beleef samen een onvergetelijke vakantie op het water. 

Daarom een vaartocht met NAUPAR

NAUPAR heeft ruim 50 jaar ervaring met het organiseren van unieke zeiltochten aan boord van authentieke zeilschepen. Bij NAUPAR:

 • bieden wij de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
 • kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen tot 150 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
 • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, het leren van zeemansknopen, ankeren en zwemmen tot lekker genieten en chillen
 • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
 • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
 • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijke vakantie op het water waar u nog lang over napraat