Traditionele zeilschepen om de Veluwerandmeren mee te bezoeken

Bekijk alle

Populaire opstapplaatsen voor een bezoek aan de Veluwerandmeren

Bekijk alle

Populaire blogs er inspiratie

Bekijk alle

Veluwerandmeren

Een zeiltocht over de Veluwerandmeren is een tocht door een verrassend mooi gebied met veel afwisseling. De vier meren (Vossemeer, Reevemeer, Drontermeer en Veluwemeer) vormen een ideaal gebied voor iedereen die wil genieten van de natuur, cultuur en sportieve activiteiten.

Als jullie genoeg tijd hebben is dit vaargebied goed te combineren met een overnachting bij een onbewoond eiland op de IJsseldelta, een bezoek aan Hanzestad Kampen, een vaartocht door de Kop van Overijssel of een tocht naar een gezellig havenstadje aan het IJsselmeer zoals Urk, Enkhuizen of Stavoren.

Varen op de Veluwerandmeren

U vaart gemakkelijk van meer naar meer, passeert een brug en sluis en als u wilt kan de schipper voor anker gaan, zodat jullie kunnen zwemmen, kanoën, suppen of vissen. Enthousiaste hobby-natuurfotografen kunnen hier ook hun hart ophalen, want er zijn hier genoeg (water)vogels zien en als het meezit spot u zelfs de Europese otter. Aan het einde van de dag gaat u voor anker bij een onbewoond eilandje of legt u aan bij een gezellig stadje.

Wat ook erg leuk is aan deze meren, zijn de vele onbewoonde eilandjes. Hier kunt u voor anker gaan voor een gezellige barbecue en/of om de nacht door te brengen.

Ontdek Elburg of Harderwijk

Als u een paar uurtjes van het schip af wil, boodschappen wil doen, shoppen of in een gezellig café of restaurant wat wilt eten en drinken, dan kunt u bijvoorbeeld naar Harderwijk. En als u daar toch bent: in Harderwijk is ook het Dolfinarium. Een mooie fiets- of wandeltocht kan hier ook prima, want Harderwijk grenst aan de Veluwe. Hier kunt u zich moeiteloos uren vermaken.

Een andere optie is het historische Hanzestadje Elburg. Hier kunt u genieten van de prachtige oude panden en de geschiedenis van de stad, die u nog overal in het centrum terugziet. U kunt ook naar Zandverhalen: dit is een enorme indoor-expositie van zandsculpturen: verhalen uit de bijbel worden verteld in beelden van zand. Museum Elburg of Museumsmederij De Hoefhamer zijn ook leuk om te bezoeken.

Voor anker bij een onbewoond eilandje

Er zijn verschillende onbewoonde eilandjes in de Veluwerandmeren en het is een prachtige beleving om daar de avond en/of de nacht door te brengen. Het geeft u even het gevoel alleen op de wereld te zijn, want ’s avonds is het hier écht donker en stil. Geniet van een flonkerende sterrenhemel, maak een kampvuurtje, vertel elkaar mooie verhalen en maak herinneringen voor het leven! ’s Ochtends worden jullie wakker van het gekwetter van de vogels en als je op tijd uit je warme bed komt, dan zien jullie misschien de zon wel opkomen.

NAUPAR: voor iedereen een passend schip

Bij NAUPAR heeft u een ruime keuze uit verschillende soorten schepen. Voor grote en kleine groepen. Of u nu op zoek bent naar een sportieve zeiltocht, liever wilt ontspannen of gaat voor wat meer luxe; wij vinden voor elke gelegenheid wel een passend schip. 

En, met meer dan zestien verschillende vertrekhavens is er altijd wel een haven bij u in de buurt.

Waar u ook voor kiest; bij NAUPAR bent u verzekerd van een onvergetelijk tocht.