Familievakantie in Holland

Zoekt u voor uw familievakantie nog een bijzondere bestemming?

Kies voor een ontspannen vakantie op een schip in Nederland. Lekker dichtbij, elke dag een andere omgeving en nog leuk voor de kinderen ook!

Waarom zou u ver reizen als er zoveel moois te beleven valt in Holland?

Vier uw familievakantie op een schip

Aan boord van de schepen heeft u alle gemakken van een vakantiehuis en ruimte genoeg voor het hele gezin. Daarnaast kunt u andere familieleden of een groep vrienden met kinderen uitnodigen.

Wij bieden grote en kleine schepen, met en zonder schipper. En u kunt het zo luxe maken als u zelf wilt.

Een ding is zeker. Op het water maken jullie herinneringen voor het leven.

Traditionele zeilschepen met slaapaccommodatie

Bekijk alle

Populaire blogs over familievakanties

Bekijk alle

Vaargebieden die u kunt ontdekken tijdens familievakantie in Holland

Bekijk alle

Meer informatie over familieuitjes

Familievakantie in Holland

Niks moet, niksen mag

Niets zo leuk en afwisselend als een vakantie op een schip. De mogelijkheden zijn eindeloos. Of u nu tijdens de familievakantie Holland naar de Friese meren, het IJsselmeer of de Waddeneilanden zeilt. Eigenlijk is alles dichtbij. U kunt een hele dag of een paar uurtjes varen, mee helpen met zeilen, maar dat hoeft niet. U bent op een schip heel flexibel. En de bestemming maakt eigenlijk ook niet zo veel uit. Tijdens een familievakantie gaat het vooral om het samen zijn, tijd voor elkaar en ondertussen lekker genieten van het uitzicht, een zwempartij tijdens een ankerstop of een familiespel aan dek tijdens zonsondergang in een gezellige haven. En laat daar nou alle ruimte voor zijn op een schip. De ideale oplossing voor uw familievakantie dichtbij.

Ontdek bijzondere plekken in Nederland

Tijdens uw zeilzwerftocht kunt u er voor kiezen om naar de Waddenzee te zeilen en van eiland naar eiland te hoppen of droog te vallen bij een zandplaat. Of u blijft op het IJsselmeer en het Markermeer en bezoekt meerdere havenplaatsen zoals Enkhuizen, Hoorn, Medemblik of Stavoren. 

Maar het hoeft niet. U kunt er ook voor kiezen om juist naar plaatsen te gaan waar u normaal niet zo snel komt. Zoals de Marker Wadden, een nieuwe eilandengroep in het Markermeer. Wist u dat ze daar naast 2 leuke wandelroutes, diverse vogelhutten en een klimtoren ook een heerlijk recreatiestrand hebben?

Langs het IJsselmeer en Markermeer liggen trouwens meer strandjes waar het schip kan ankeren. En de meeste schepen hebben kano's, een sushi rol of andere fun spullen voor op het water aan boord. Of wat dacht u van een offgrid anker natuurbeleving bij een onbewoond eilandje in de IJsseldelta? Aan u de keuze welk avontuur het gaat worden. 

Zelf koken of liever uitbesteden?

Tijdens de vaartocht kunt u er voor kiezen om zelf te koken. Aan boord van onze schepen is een goed uitgeruste keuken aanwezig, waar u de lekkerste maaltijden kunt bereiden. Ook hebben de meeste schepen een BBQ aan boord voor een gezellige avond aan dek. Wilt u liever niet koken, laat u dan verwennen en bestel catering bij NAUPAR. Het is tenslotte vakantie voor iedereen! Een echte kok komt aan boord en bereidt wat u wilt, van eenvoudige maaltijden tot uitgebreide viergangendiners.

Daarom een vaartocht met NAUPAR

NAUPAR heeft ruim 40 jaar ervaring met het organiseren van unieke zeiltochten aan boord van authentieke zeilschepen. Bij NAUPAR:

  • bieden wij de grootste keuze aan traditionele zeilschepen, inclusief schipper en bemanning
  • kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen tot 150 personen en bij hele grote groepen kunt u zelfs kiezen voor meerdere schepen
  • bieden de tochten voor ieder wat wils; van actief meehelpen, het leren van zeemansknopen, ankeren en zwemmen tot lekker genieten en chillen
  • heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert de groep graag de kneepjes van het zeilen
  • kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt
  • vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijke vakantie op het water waar u nog lang over napraat