Marker Wadden Expeditie I Bekijk de nieuwe data 2024

Marker Wadden Expeditie gaat van start
Ook in 2024 gaan we weer op expeditie naar de Marker Wadden. Tijdens deze unieke en compleet verzorgde dagtocht vaar je met een traditioneel zeilschip van NAUPAR naar de nieuwe eilandenarchipel in het Markermeer. Eenmaal aangekomen in de mooie natuurhaven, heb je twee uur de tijd om dit natuurparadijs op eigen gelegenheid te ontdekken en een rondwandeling te maken over het nieuwe stukje Nederland. Een leuk dagje uit voor wandelaars, vogelspotters en ontdekkers. Bekijk snel de data en boek je ticket naar de Marker Wadden direct online.

Wat valt er te zien op de Marker Wadden

De Marker Wadden is een archipel van 10.000 hectare van in totaal zeven eilanden in het Markermeer. De eilanden zijn in eerste instantie bedoeld voor natuurherstel, maar op het hoofdeiland is ook voldoende ruimte voor recreatie. Zo is er een natuurhaven, eilandpaviljoen en informatiecentrum, een recreatiestrand waar je bij mooi weer heerlijk kunt ontspannen en zijn er maar liefst drie wandelroutes. De routes lopen langs verschillende vogelobservatiehutten, het strand, een washover en de 12,5 meter hoge uitkijktoren De Steltloper. Vanaf deze klimtoren heb je een uniek uitzicht over de hele eilanden archipel en het Markermeer. Er is dus genoeg te beleven op dit nieuwe stukje Nederland, waar je lekker kunt uitwaaien en genieten van de rust, ruimte en natuur. Welke vogels spot jij?

Bekijk de video over de Marker Wadden

Benieuwd wat je allemaal kunt doen op de Marker Wadden? Onderstaande video maakten we tijdens een eerdere expeditie aan de eilandenarchipel in het Markermeer.

 

Meer over de Marker Wadden

De Marker Wadden is een bijzonder initiatief van Natuurmonumenten. Het grootschalige project is in 2016 van start gegaan met als doel de natuur in, op en rond het Markermeer te herstellen. En dat lijkt zijn vruchten af te werpen. Er is al verrassend veel leven onder en boven water. Op het eiland zijn naast verschillende soorten planten ook al meer dan 180 soorten vogels gespot. Waaronder visdieven, verschillende plevieren, bonte strandlopers, kluten, zomertalingen, een pijlstaart en een paar ijseenden. 

Waar liggen de Marker Wadden?

De eilanden van de Marker Wadden liggen op ongeveer 8 km van Lelystad, halverwege de Houtribdijk Enkhuizen - Lelystad. De eilanden kun je alleen bezoeken met een schip.

Boek Marker Wadden Expeditie direct online

Wil je met je partner, het gezin, een groep vrienden of met een kleine groep (tot 10 personen) een keer de Marker Wadden bezoeken? NAUPAR vaart er regelmatig heen.

De Expeditie Marker Wadden Individueel is een uniek meevaararrangement. Je vaart samen met anderen op een traditioneel zeilschip naar het hoofdeiland op de Marker Wadden. Een unieke kans om eens een keer te ervaren hoe het is op een historisch schip te varen. Bekijk snel de nieuwe data en boek het arrangement direct online.

Wil je met een groep naar de Marker Wadden?

Wil je met een groep exclusief op een schip naar de Marker Wadden en bestaat je groep minimaal uit 10 personen of meer? Dan is de Marker Wadden Expeditie voor een groep het ideale arrangement voor jullie.  

Meer lezen?

Wat kun je doen op de Marker Wadden I Vogels kijken op de Marker Wadden I Wandelen op de Marker WaddenDe Marker Wadden bezoeken met kinderen I Artikel Columbus Travel Magazine over de Marker Wadden