Topdag op de Marker Wadden met twee dochters

Marker Wadden dagje uit

“Wat jammer dat het alweer voorbij is, gaan we volgende week weer?” Met deze woorden sloten de dochters van Olivier het dagje uit naar de Marker Wadden af. Dat het een geslaagd uitstapje zou worden had hij wel verwacht, want hij was er een eerder geweest met een paar vrienden. Maar dat het ook zo goed zou uitpakken bij zijn dochters, dat was boven verwachting. Natuurlijk hielp het mooie weer en de middag aan het strand ook mee.

Drijvende speeltuin

Als we Olivier spreken is hij op vakantie in eigen land en maakt samen met zijn twee dochters verschillende uitstapjes in eigen land. Een van die uitstapjes is de expeditie naar de Marker Wadden, op een driemaster van NAUPAR. Hij was er vorig jaar al eens geweest met een paar vrienden, dus wist wel een beetje wat hem te wachten stond. Maar de kinderen gingen voor het eerst mee. In de haven keken ze hun ogen uit. Wat een grote driemaster. Spannend ook. Dit vraagt natuurlijk om een grondige inspectie en de dames gingen meteen op verkenning toen ze aan boord van de Abel Tasman stapte. Binnen een half uur hadden ze hun plek gevonden: naast de kapitein, achter het stuurwiel. Daar kreeg Olivier ze niet meer weg tot ze aanlegden in de haven van de Marker Wadden.

Meer tijd voor elkaar

“We doen vaker leuke dingen” vertelt Olivier. “Normaal ben ik gek op wielrennen en gaat alles heel snel. In Amsterdam waar wij vandaan komen, is het altijd druk, met fietsen, trams en auto’s. En bij andere uitjes met de kinderen word ik vaak erg afgeleid... Tijdens de zeiltocht naar de Marker Wadden gebeurd er echt even niets. Ik kwam binnen een kwartier tot rust en had daardoor meer tijd voor mijn kinderen. En het leuke is, tijdens een gesprek met mijn dochter op de boegspriet, merkte ik dat we gelijk ook een ander soort gesprek hadden.”

Chillen op het strand

Eenmaal op de Marker Wadden is er genoeg leuks te doen met kinderen, maar vanwege het mooie weer, hebben ze vooral het strand ontdekt. Dit ligt dicht bij de haven waar de Abel Tasman aan legt. Een prachtig strand van wel een kilometer lang, waar niet veel mensen liggen. “Wij hebben daar heerlijk onze handdoekjes uitgelegd en vooral veel gezwommen. Het water is lekker warm en helder. Ik raad ook iedereen die naar de Marker Wadden gaat op een mooie dag, aan om vooral zwemkleding, handdoeken en een paar drankjes mee te nemen, want het strand is er heerlijk ”vult Olivier zijn verhaal enthousiast aan.

Na twee uur stand ging de Abel Tasman weer retour Lelystad. De zeilen werden nog een keer gehesen tijdens de terugtocht naar de thuishaven. De dag van Olivier en zijn dochters kon niet meer stuk. Moe en vol indrukken gingen ze terug naar hun vakantieverblijf.

Ook een keer meezeilen naar de Marker Wadden

Bekijk het compleet verzorgde arrangement en programma of bekijk de data en boek direct een Expeditie naar de Marker Wadden. 

Ben je met een groep en bestaat deze uit 12 personen of meer? Bekijk dan het arrangement Marker Wadden Expeditie voor een groep (vanaf 12 personen), vraag vrijblijvend een offerte aan, of neem tijdens kantooruren direct contact op met onze medewerkers. Zij vertellen je graag meer over de vele mogelijkheden.

Meer lezen?

Met kinderen de Marker Wadden bezoeken I Activiteiten op de Marker Wadden I Vogels kijken op de Marker Wadden I Wandelen op de Marker Wadden