• Routesuggestie: De zes leukste plaatsen aan het IJsselmeer voor een groep jongeren

  blog-bestemmingen-jeugd-770x300
  Of u nu een schoolreisje, werkweek of uitstapje voor een vereniging organiseert, een schip is de ideale groepsaccommodatie voor een reis met jongeren. Op een schip staan teambuilding en fun centraal, zijn er dagelijks wisselende activiteiten te doen én kun u iedere avond met de groep in een andere havenplaats aanleggen. De meeste historische plaatsen liggen direct aan het IJsselmeer en lenen zich perfect voor een stadswandeling, speurtocht of museumbezoek. Sommige havens hebben zelfs een strand waar je een duik kunt nemen in het grootste zoetwatermeer van Europa. Benieuwd over welke bestemmingen wij het hebben? Wij zetten er zes voor u op een rij.
 • Expeditie Marker Wadden: ook als je gek bent op wandelen

  Marker Wadden
  Wist je dat je ook heerlijk kunt wandelen op de Marker Wadden? Je kunt zelfs kiezen uit twee verschillende routes; een korte (2,5 km) en een lange (6 km). En het leuke is, beide routes lopen langs het strand, moeras, slibvelden, de 12.5 meter hoge uitkijktoren Steltloper en diverse vogelhutten. Genoeg te zien dus, terwijl u de eerste stappen op dit bijzondere eiland zet. Vanuit Lelystad of Hoorn vaar je er met de driemaster Abel Tasman in ongeveer een uur heen en je hebt alle tijd om dit nieuwe stukje Nederland te ontdekken.
 • Routesuggestie: Vijf leuke bestemmingen aan het Markermeer

  Blog - Vijf leuke bestemmingen aan het Markermeer

  Het Markermeer is een van de vele prachtige vaargebieden die Nederland rijk is. Het Markermeer wordt pas sinds 1975 zo genoemd. Daarvoor was het bekend als het zuidwestelijke deel van het IJsselmeer. Door de aanleg van de Houtribdijk, die Enkhuizen met Lelystad verbindt, ontstond een afgesloten meer van zo’n 700 km2: het Markermeer. Het Markermeer krijgt sinds de ontwikkeling van de Marker Wadden steeds meer bekendheid. Voor de schepen van NAUPAR is het al sinds het begin een aantrekkelijk vaargebied. U kunt er niet alleen heerlijk zeilen maar ook hele leuke bestemmingen direct aan het water bezoeken. Welke? Daarover vertellen wij u graag in deze blog.

 • Tripsuggestie: Ontdek het sfeervolle vissersdorp Volendam

  Volendam overview 700X300

  Benieuwd welke havenplaatsen u kunt bezoeken tijdens een zeiltocht? Wat dacht u van Volendam, het bekendste vissersdorp van Nederland. Het middelpunt is de gezellige dijk met uitkijk op de haven. Daar kunt u heerlijk shoppen, een terrasje pakken, een lekker visje eten in een van de vele restaurants of een biertje pakken in het café, terwijl u meezingt met de plaatselijke palingsound. Maar er valt nog meer te beleven. Wij zetten vijf leuke activiteiten in Volendam op een rij.

 • Tripsuggestie: Kampen een bijzondere stad met een groot verleden

  kampen-routesuggestie-kamper-kogge

  Kampen is een oude Hanzestad waar vroeger vissers, ambachtslui en kooplieden zorgden voor een bruisende sfeer. Veel van deze oude stad aan de IJssel is bewaard gebleven en zeker een bezoekje waard. Vraag uw schipper koers te zetten naar deze bijzondere bestemming en laat u verrassen door het oude stadsfront, de prachtig bewaard gebleven panden in de historische binnenstad of de monumentale brug over de IJssel. Vergeet ook vooral sigarenfabriek De Olifant niet, waar ze nog sigaren maken zoals honderd jaar geleden. Of bezoek het handelsschip de Kamper Kogge. Wij zetten alvast vijf interessante bezienswaardigheden voor u op een rij.

 • Maak kennis met de Sterrenwind, een luxe tweemaster met fantastische zeileigenschappen

  Blog Skipper Sterrenwind
  Voortaan vaart ze verder onder de naam Sterrenwind. Vernoemd naar de passie die de eigenaar heeft voor sterren. Oneindig kijken en wegdromen onder de sterrenhemel, terwijl de wind je de volgende dag naar je bestemming voert. De nieuwe eigenaar was meer dan bijzonder enthousiast over de vorm van het schip: “stoer van voren, een prachtige romp met een mooi elegant achtersteven. Van binnen ziet het schip er best chique uit. Het is mooi afgewerkt en overal zijn prachtige materialen gebruikt. Door zijn comfort en luxe is het schip bijzonder geschikt voor bedrijven. Door haar stabiele ligging, degelijkheid en de gemakkelijke bediening bij het zeilen, voelen ook jeugdgroepen zich op het schip thuis.
 • Tip van NAUPAR: Onze 5 favoriete stranden rond het IJsselmeer

  Strand IJsselmeer Lemmer

  Heeft u het ook zo warm? Vraag de schipper aan te leggen of te ankeren bij een van de vele strandjes en neem een verfrissende duik in het grootste zoetwatermeer van Nederland. Ook fijn als er kinderen mee op reis gaan. Wist u dat de meeste strandjes kindvriendelijk zijn en op loopafstand liggen van de havens? Wij zetten onze vijf favoriete strandjes rond het IJsselmeer voor u op een rij.

 • Klantverhaal: Jubileumfeest op de Stedemaeght

  Blog Post Customer story igepa
  Sinds tien jaar zijn ze in Nederland gevestigd: Igepa, de van oorsprong Duitse groothandel in papier, (grootformaat) printers, banner- en plaatmateriaal, verpakkingsmaterialen en innovatieve producten op het gebied van visuele communicatie. 

  Zo’n tienjarig jubileum is natuurlijk een feestje waard, dus zochten ze naar een bijzondere feestlocatie, met genoeg ruimte voor alle medewerkers én met mogelijkheden voor een aantal activiteiten. Via NAUPAR vonden ze hun droomlocatie: de Stedemaeght: een prachtig, statig schip waarvan iedereen gelijk onder de indruk is. Zo ook de directeur van Igepa. Toen hij deze imposante driemaster zag, was hij meteen verkocht en wist hij dat hij een locatie met wauw-factor gevonden had. Precies wat ze zochten voor een feest in stijl! 
   
 • Tripsuggestie: Vier redenen waarom Texel op je bucketlist moet

  Blog Texel bucketlist

  Texel is een van onze favoriete bestemmingen. Waarom? Door de tocht over het Wad bent u er even helemaal tussenuit. En er valt voor iedereen wel iets leuks te beleven als u de vaartocht wilt afwisselen met een activiteit op het eiland. Zo heeft Texel maar liefst zeven dorpen met elk een eigen karakter. U kunt er geweldig wandelen, fietsen, naar het strand of een museum, en genieten van een kopje koffie bij een van de gezellige strandtenten. Winkelen in Den Burg kan ook, of een lekker visje eten in de haven van Oudeschild en daarna een Skuumkoppe drinken op een van de vele terrasjes. Nog niet overtuigd?

 • Klantverhaal: Zeiltocht en BBQ op de Willem Barentsz

  Blog bedrifsuitje BOMA op de Willem Barentsz
  Met uw team of het hele bedrijf een dag(deel) varen is altijd een goed idee. Dat vonden de mannen en vrouwen van BOMA ook en dus boekten zij voor hun jaarlijkse bedrijfsuitje de Willem Barentsz. Deze majestueuze topzeilschoener leende zich prima voor het 45-koppige gezelschap. Vrijwel alle medewerkers van het bedrijf waren mee: van de salesafdeling tot de technische dienst, de chauffeurs en de magazijnmedewerkers. Een uiteenlopend gezelschap dat een hele leuke dag heeft gehad.