• 6 tips voor een expeditie naar de Marker Wadden met kinderen

  marker wadden expeditie met kinderen
  Tijdens de expeditie naar de Marker Wadden is er van alles te beleven op een traditioneel schip van NAUPAR. Zo kunnen kinderen meehelpen met het hijsen van de zeilen, legt de matroos van alles uit over het schip en kan de schipper altijd wel een extra handje gebruiken bij het stuurwiel. “Maar is er ook genoeg te doen voor kinderen op de Marker Wadden?” krijgen we vaak als vraag. Ja hoor, ook op het eiland zijn hele leuke dingen te beleven met kinderen. Lees onze zes tips voor een bezoek aan de Marker Wadden met kinderen.
 • Bachelorette Party I 6 ideeën voor een vrijgezellenfeest met je vriendinnen

  Vrijgezellenfeest
  Zijn jullie verloofd of gaat je beste vriendin, zus of tante trouwen en wil je haar verrassen met een origineel vrijgezellenfeest? Zoek niet verder. Een vrijgezellenfeest op een traditioneel zeilschip is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar is waarschijnlijk wel een van de leukste locaties om samen een feestje te vieren. Naast gezellig samen zeilen, borrelen en eten, hebben jullie het hele schip voor jezelf en kunnen jullie wel een heel speciaal feestje aan boord organiseren voor de bride to be. Dus trommel de meidengroep op, prik een datum en plan de meest memorabele vrijgezellenparty met ideeën uit deze blog.
 • 5 natuurbestemmingen waar je de drukte kunt vermijden

  5 bestemmingen waar je de drukte kunt vermijden
  Even behoefte om lekker uit te waaien? Een beetje quality-time, maar jullie willen liever niet te ver reizen en de drukte vermijden? Ga de natuur in. Met een schip zeil je naar de meest bijzondere en afgelegen plekjes rond het IJsselmeer en de Friese meren. Of je gaat lekker uitwaaien, fietsen en wandelen op een van de Waddeneilanden. Lekker dichtbij, niet te druk en je krijgt nog voldoende vitamine-D ook. Wij zetten de vijf leukste tips voor een weekendje weg of (korte) vakantie in Nederland op een rij.
 • Benieuwd wat je allemaal kunt doen op de Marker Wadden? Bekijk de video

  activiteiten Marker Wadden

  Niet ver van Lelystad liggen de Marker Wadden. Een bijzonder natuurgebied met zeven verschillende eilanden, die nog niet zo lang geleden met slib, zand en klei uit het Markermeer zijn aangelegd. Het is bijzonder om te zien hoe snel de natuur zich ontwikkelt op deze eilanden. Elke keer als we op expeditie gaan naar het hoofdeiland ontdekken we iets nieuws. Een bijzondere vogel die is neergestreken. Een nieuw pioniersplantje. Een vlinderroute. En wist je dat je op het eiland met mooi weer ook heerlijk kunt zonnebaden en zwemmen? Bekijk onze video of lees meer over de verschillende activiteiten op de Marker Wadden.

 • De Marker Wadden Expeditie gaat weer van start, bekijk de nieuwe data

  Marker Wadden Expeditie gaat van start

  De Expeditie naar de Marker Wadden gaat weer van start. Tijdens deze unieke en compleet verzorgde dagtocht vaar je met een traditioneel zeilschip van NAUPAR naar de nieuwe eilandenarchipel in het Markermeer. Eenmaal aangekomen in de mooie natuurhaven, heb je twee uur de tijd om dit natuurparadijs op eigen gelegenheid te ontdekken en een rondwandeling te maken over het nieuwe stukje Nederland. Een leuk dagje uit voor wandelaars, vogelspotters en ontdekkers. Bekijk snel de data en boek je ticket naar de Marker Wadden direct online.

 • Zo veel keuze, hoe kies ik het juiste schip?

  Welk schip moet ik kiezen
  Wil je een op stap met vrienden, familie of collega’s, maar heb je geen idee voor welk schip je moet kiezen? Met deze vijf stappen heb je geen last van keuzestress en wordt het alleen maar makkelijker om het juiste schip voor je weekendje weg, familie- of vriendenuitje of jubileum te vinden.
 • De 4 leukste weekendjes weg in Nederland

  4 leukste weekendjes weg

  Nederland is een dichtbevolkt landje en soms heb je gewoon de behoefte om je op te laden. Even weg van de drukte en lekker uitwaaien tijdens een weekendje weg. Met een comfortabel traditioneel schip zeil je in een weekend al naar een afgelegen plek midden in de natuur, de Waddeneilanden, Taka Tuka eiland of een gezellige havenstad. Wij zetten alvast de leukste weekendjes weg op een rij.

 • Voordelen van slow travel met een schip

  Voordelen van slow travel met een schip
  Stap deze keer niet op het vliegtuig naar een verre bestemming, maar doe het dit jaar eens anders. Kies voor een bestemming dichtbij, verklein je footprint en ga voor een mooi avontuur om de hoek. Niets zo relaxed als je laten voortstuwen door de wind, terwijl je je longen vol zuigt met frisse lucht en geniet van het weidse uitzicht over het water, de kabbelde golven en het ruisen van de wind. Natuurvriendelijk, én als je er voor kiest om lekker uit te waaien in Nederland, ondersteun je ook nog eens de lokale ondernemers en de bruine vloot. Die kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Lees in deze blog nog meer voordelen van slow travel met een schip.
 • Spiegelretourschip de Soeverein wordt volledig opgeknapt en gerestyled

  Spiegelretourschip de Soeverein wordt volledig opgeknapt en gerestyled
  Het bijzondere spiegelretourschip de Soeverein heeft een nieuwe eigenaar. Dat is goed nieuws, want het schip was dringend toe aan een grondige onderhouds- en opknapbeurt. Het schip wordt luxer, comfortabeler en krijgt meer ruimte aan dek, waardoor het uitermate geschikt is voor bedrijfsuitjes, trouwerijen en familieweekenden.  
 • NAUPAR legt uit I Hoe bepaal je een mooie route?

  Hoe bepaal ik een route tijdens vaartocht

  Een mooie route heeft met meer dan alleen het gewenste vaargebied en de te bezoeken havensteden te maken. Zo is niet alleen het weer, maar ook de windrichting en koers bijvoorbeeld ontzettend belangrijk bij het uitstippelen van een route. Komt de wind schuin van voren, van de zijkant (halve wind) of vanachter (voor de wind)? En hoe stelt u de zeilen hier correct op af? Al deze zaken zijn relevant bij het bepalen van een mooie route voor een geslaagde zeiltrip.