Tip van NAUPAR I De voordelen van zeilen in het voorjaar

Voordelen zeilen in het voorjaar

Heerlijk! De zon en blauwe voorjaarslucht laten zich steeds vaker zien en het is elke dag een beetje langer licht. De eerste lammetjes op Texel worden geboren. En het duurt niet lang meer tot we ook de tulpenvelden kunnen bewonderen. Altijd als de lente in aantocht is, begint het bij ons te kriebelen. Het klusseizoen zit er op en de schepen zijn klaar voor het nieuwe vaarseizoen. Wist je dat het voorjaar de ideale tijd is voor een mini-break op een schip? We vertellen je hieronder graag waarom.

Rust en ruimte

Het grootste voordeel van zeilen in het voorjaar is toch wel de rust en de ruimte. Op het water en in de havens. De horizon is eindeloos, er is voldoende plek in de havens, je loopt zo een museum binnen en een plekje op het terras is ook niet zo moeilijk te vinden. Juist dit is het moment om naar de anders zo drukke bestemmingen Volendam of bijvoorbeeld de Waddeneilanden te varen.

Rozig

Een ander voordeel is dat je na de zeiltocht zo lekker rozig bent. Niets zo knus als een avond met spelletjes in de warme salon en een kop warme chocolademelk en verse appeltaart uit de oven. Wist je dat de meeste schepen over centrale verwarming beschikken? Sommige hebben zelfs vloerverwarming, zoals de Pelikaan. Zo blijven je voetjes ook in het voor- en najaar lekker warm. Hoe relaxt klinkt dat?

Het weer in de lente

Eigenlijk is de lente het droogste seizoen van het jaar. Het is dan extra genieten als je eindelijk weer naar buiten kunt. Lekker een frisse neus halen en in de goed beschutte kuip genieten van de eerste zonnestralen en vitamine D van het seizoen. Het grote voordeel is dat je je tegen kou kunt kleden. Veel laagjes over elkaar, aangevuld met een warme trui, sokken en muts. Laat het zonnetje zich zien, dan trek je gewoon een laagje uit. En moet jij eens kijken hoe snel je warm wordt als je de bemanning ook nog eens helpt bij het zeilen.

Extra genieten van de natuur

In deze periode is de natuur op z’n mooist. Overal is het lekker frisgroen. De eerste lammetjes worden geboren. Op de Marker Wadden spot je de eerste trekvogels. En het is wachten op dat eerste moment dat de tulpen zijn te bewonderen in Flevoland of Texel.

Meer kans op het schip van je keuze

Populaire data en weekenden gaan hard en je maakt meer kans op het schip van je keuze als je in het voorjaar boekt. Wist je dat sommige schepen in het voorjaar zelfs een leuke seizoenskorting bieden? Zodra je een periode hebt geselecteerd wordt deze automatisch getoond in het overzicht met beschikbare schepen.

En, heb je bijvoorbeeld behoefte aan extra ruimte of meer privacy, dan kun je met een kleinere groep ook terecht op een groter schip. Ook deze mogelijkheid wordt direct getoond, zodra je de periode hebt ingegeven krijg je de schepen te zien en kun je bij het aantal personen zien of je ook met een kleiner aantal op het schip kunt varen. Hoe lekker is dat?

Wil je ook meevaren op een schip?

Bekijk de beschikbaarheid van de schepen, vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen je graag over de diverse schepen, vertrekhavens en verschillende vaargebieden. 

Meer lezen?

Leuke bestemmingen voor een vrijgezellenweekend I Hoe kies je het juiste schip I Zo organiseer je een uitje I Leukste weekendjes weg met NAUPAR I Weekendje weg met kinderen I Uitwaaien op de Waddeneilanden I Met deze handige apps word je zeiltocht nog leuker I Mooie bestemmingen in de natuur I Bestemming in het voorjaar: Texel