Bestemming in het voorjaar: Texel

Texel in het voorjaar

Lammetjes knuffelen, fietsen langs de tulpenvelden, lepelaars spotten en vreugdevuren om de geesten van de winter te verdrijven. Ook op Texel begint de lente. Dat maakt Texel een van de favoriete bestemmingen voor een weekendje weg in het voorjaar. Naast rust, ruimte en een heerlijk zonnetje, kun je er van alles doen, ook in het voorjaar.

Lammetjes

Op Texel leven meer schapen dan mensen en daar komen in het voorjaar nog eens meer dan 20.000 lammetjes bij. Een van de redenen om koers te zetten naar Texel. Een heerlijke bestemming waar je zo vanuit de haven waar jullie aanleggen, al een wandeling naar de Hoge Berg kunnen maken om de eerste lammetjes te spotten in het voorjaar. Of je huurt een fiets en volgt de lammetjesroute en maakt een stop bij deze boerderij voor een heus knuffelmoment. Succes verzekerd, zeker als er kinderen mee gaan. Deze lammetjesradar laat zien waar je momenteel op Texel lammetjes kunt spotten. Alvast een voorproefje? Zo leuk, op deze webcam kun je lammetjes zien die nu geboren zijn.

Lepelaars

Een andere mooi voorjaarsverschijnsel op Texel is de lepelaar. Deze prachtige witte vogel met kuif en lepelvorige bek keert dan terug van hun overwinteringsplek in Afrika. Na een tocht van bijna twee maanden strijken ze o.a. neer op Texel om daar te broeden in het voorjaar. Fiets je langs langs de Waddendijk, ook wel ‘de vogelboulevard’ genoemd, dan zie je ze zeker aan de rand van het water scharrelen naar voedsel. En wij hebben eerder ook kolonies bij Mokbaai in het zuiden van Texel gespot. Vergeet in ieder geval je verrekijker niet.

Tulpen

Hoe Nederlands wil je het hebben? Nou ja Nederlands, tulpen komen oorspronkelijk uit Turkije en zijn pas in de zestiende eeuw in ons land geïntroduceerd. Maar sinds die tijd zie je elk voorjaar in Nederland de kleurrijke tulpenvelden. Ook op Texel, naast narcissen, krokussen en hyacinten. In het zuiden van het Texel rond Den Hoorn liggen al de mooiste bloeiende bollenvelden vanaf ongeveer half april. Een reden des te meer om in het voorjaar koers te zetten naar dit prachtige eiland in de kop van Noord-Holland.

Het klimaat op Texel in het voorjaar

Texel is de zonnigste plek van Nederland en het weer is er vaak beter als op het vaste land. Daarnaast hebben ze meer zonuren en valt de minste regen in het voorjaar. Hoe lekker klinkt dat?

Webcams op Texel

Benieuwd naar deze mooie bestemming? Het leuke is dat ze op Texel diverse webcams hebben staan en je alvast een kijkje kunt nemen in bijvoorbeeld de haven van Oudeschild waar jullie met het schip aanmeren, op het strand bij Paal 9, bij natuurmuseum en zeehondenopvang Ecomare of de vuurtoren Eierland. Laat de voorpret maar beginnen.

Ook een weekendje weg naar Texel?

Bekijk het arrangement, het uitgebreide aanbod van schepen of neem tijdens kantooruren contact op met onze medewerkers. Zij adviseren je graag over de vele mogelijkheden voor een weekendje weg naar Texel.

Meer lezen?

De voordelen van zeilen in het voorjaarTips voor organiseren weekendje weg I Zet Texel op je bucketlist I Uitwaaien op de Wadden I Hoe kies je het juiste schip I 5 bestemmingen buiten de gebaande paden I Deze vuurtorens kun je beklimmen I Zeilen op de Waddenzee I Next stop Terschelling I Weekendje weg met kinderen I Vier leukste weekendjes weg met een schip