Zeilen op de Waddenzee

Waddenzee

Ben je toe aan een dagje, weekend of misschien zelfs (mid)week pure ontspanning? Kies dan voor een vaartocht richting de prachtige Waddenzee! Stap aan boord van een traditioneel zeilschip en aanschouw al het moois met eigen ogen. Dit unieke natuurgebied heeft ten slotte niet voor niets de Werelderfgoedstatus van UNESCO.

Zet koers richting de Waddenzee

Voor pure ontspanning, mooie uitzichten en een bijzondere ervaring, ben je bij de Waddenzee aan het juiste adres. Stap samen metjo uw vrienden, familie en/of collega"s aan boord van een authentiek zeilschip en maak je klaar voor een onvergetelijke vaartocht. Jullie kijken je ogen uit! Tijdens de vaartocht is er volop tijd voor ontspanning, maar vergeet niet om ook de schipper en zijn/haar bemanning een handje te helpen. Hijs de zeilen, sta achter het roer en stippel samen een mooie route uit.

Droogvallen op de avontuurlijke Waddenzee

Heb je wel eens gehoord van de term "droogvallen"? Dit is in feite niets meer of minder dan het stilleggen van een schip bij eb op een zandbank in het water. Wanneer jullie kiezen voor een meerdaagse tocht richting het Waddengebied, is het droogvallen een absoluut hoogtepunt. Nadat het zeilschip is drooggevallen, kunnen jullie over de bodem van de zee wandelen! Als dát geen bijzondere ervaring is.

Bestemmingen rondom de Waddenzee

Tijdens een vaartocht over de mooie Waddenzee zijn er verschillende bestemmingen waar jullie heen kunnen varen. Denk bijvoorbeeld aan Harlingen, of de Waddeneilanden Texel, Vlieland of Terschelling. Stuk voor stuk eilanden waar u van alles kunt beleven. Zo zijn er diverse redenen waarom Texel niet op jouw bucketlist mag ontbreken en zijn er op Terschelling ook heel veel leuke activiteiten te ondernemen. 

UNESCO Werelderfgoedstatus

De Waddenzee ligt tussen de Noordzee en de Waddeneilanden in en heeft sinds 2009 de Werelderfgoedstatus. De Waddenzee staat hierdoor in hetzelfde rijtje als andere grote, beschermde natuurgebieden, zoals onder andere het Great Barrier Reef. De Waddenzee is een van de grootste getijdegebieden en wordt gezien als een belangrijk en uniek gebied dat ook in de toekomst behouden moet worden.

Ook meevaren naar de Waddenzee?

Wil je zelf een keer ervaren hoe het is om met een traditioneel zeilschip op de Waddenzee te zeilen? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact op met een van onze medewerkers, zij vertellen je graag over de vele mogelijkheden op onze schepen.

Meer lezen?

Maak een stop in Terschelling I Leuke activiteitein in Vlieland I Lekker uitwaaien op de Wadden I Texel op je bucketlist I Droogvallen op de Waddenzee I Artikel Columbus Travel magazine Verzeild op de Waddenzee I Artikel Columbus Travel magazine Een sterk verhaal op de Waddenzee I 5 bijzondere natuurbestemmingen