• Voorpret I Lekker wegdromen bij verhalen uit de Middeleeuwen, Gouden Eeuw of Zuiderzee tijdens museumweek

  voorpret digitaal bezoek musea museumweek
  Tijdens een zeilzwerftocht op onze schepen is er altijd wel ruimte voor een museumbezoek. Door het corona-virus is dat nu helaas niet mogelijk. Maar we vinden het wel leuk om jullie te blijven inspireren. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens de museumweek ruim 400 musea digitaal bezoeken. Wij maken een rondje langs de leukste initiatieven rond het IJsselmeer, Markermeer en Waddenzee, waar we normaal zo graag zeilen. Een beetje voorpret nu we thuis zitten kan geen kwaad. Ga je mee terug naar de Middeleeuwen, Gouden Eeuw of oude Zuiderzee?
 • 10 voordelen van een familievakantie op een schip

  Familievakantie Nederland
  Op zoek naar een vakantie, waar jullie heerlijk kunnen ontspannen, waar kinderen zich niet vervelen, weg van de massa? Een schip is de ideale accommodatie voor een gezinsvakantie in Nederland.

  Lekker dichtbij, het is voor iedereen leuk en jullie liggen elke dag op een andere locatie. Hoe afwisselend is dat? Maar dit drijvende vakantiehuisje biedt meer voordelen. Wij zetten de belangrijkste op een rij.
 • Zeilen op de Waddenzee: een onvergetelijke ervaring

  Waddenzee

  Ben je toe aan een dagje, weekend of misschien zelfs (mid)week pure ontspanning? Kies dan voor een vaartocht richting de prachtige Waddenzee! Stap aan boord en aanschouw al het moois met eigen ogen. Dit unieke natuurgebied heeft ten slotte niet voor niets de Werelderfgoedstatus van UNESCO gekregen…

 • Altijd een unieke groepsaccommodatie dichtbij met een traditioneel zeilschip

  groepsaccommodatie

  Bent u op zoek naar een bijzondere groepsaccommodatie voor uw weekendje weg, vrijgezellenfeest, jubileumfeest of bedrijfsuitje? Bij NAUPAR kunt u ook een schip huren als groepsaccommodatie, zonder dat u gaat zeilen. U boekt het schip exclusief voor uw gezelschap en verblijft in de haven van uw keuze. Daar kunt u van boord gaan, maar dat hoeft natuurlijk niet. Aan boord is er ook voldoende ruimte om samen wat leuks te doen en de comfortabele hutten zijn altijd dichtbij.

 • Zeemannen en bijgeloof aan boord van een schip

  Bijgeloof op een schip
  Vrijdag de dertiende, niet onder een ladder doorlopen, een zwarte kat, even afkloppen… Allemaal vormen van bijgeloof, die we nog regelmatig tegen komen. Maar wist je dat bijgeloof ook een grote rol speelde in het vroegere leven van een stoere zeeman? Zo moest een zeeman bijvoorbeeld eerst met zijn rechtervoet aan boord stappen voor hij naar zee vertrok, waren vrouwen en katten verboden aan boord en mocht hij zeker niet gaan fluiten tijdens een zeiltocht. Waarom? Lees het hele blog.
 • Zeilen, BBQ en avondje stappen I De ingrediënten voor een afwisselend mannenweekend

  mannenweekend
  Wanneer heb jij je vrienden voor het laatst gesproken? Of spreken jullie elkaar alleen nog maar via de WhatsApp groep? Dan wordt het zeker tijd voor een weekendje weg. Even mannen onder elkaar. De drukte achter je laten. Gewoon zeilen, biertje drinken, BBQ en stappen. De ingrediënten voor een geslaagde trip met vrienden. Maar waar varen jullie heen? Wordt het een grote stad, kleine stad of gaan jullie de natuur in? Het maakt eigenlijk niet uit. Op een schip zijn jullie heel flexibel en kunnen jullie alle kanten op. Wij zetten de mogelijkheden op een rij.
 • Tophost Wilfred Spaargaren | Als ik niet vaar, mis ik de gezelligheid en diversiteit van mijn gasten

  Blog Tophost Willi Sudwester
  Schipper Wilfred van de Sudwester kan niet wachten tot het vaarseizoen weer begint. De gezelligheid van zijn gasten, de diversiteit van de mensen die hij tegenkomt, het buiten zijn en de vrijheid, voor Wilfred is het allemaal leuk. En om het zijn gasten nog meer naar de zin te maken, heeft hij afgelopen winter de keuken en de badkamers flink onder handen genomen. Nieuwsgierig wat hij precies gedaan heeft? Lees het in onze blog.
 • Topzeilschoener Brandaris | Een stijlvol schip, met veel ruimte en een gezellig interieur

  Brandaris
  Sommige schepen hebben een bijzonder boeiende geschiedenis. De stijlvolle Brandaris is daar een voorbeeld van. Als je haar ziet varen, zou je niet zeggen dat ze ooit met kanonnen aan boord de haven van Brest heeft verdedigd. En ook niet dat ze eigenlijk als tweemaster is gebouwd, dat ze ‘gered’ is door twee voortvarende Friezen en misschien ook niet dat ze vanbinnen prachtig afgetimmerd is. Stijlvol, luxe én gezellig. Nieuwsgierig naar het hele verhaal van de schoener Brandaris?