• Even voorstellen: Lucas Knol, de schipper van de tjalk Pelikaan

  Even voorstellen: Lucas Knol, de schipper van de tjalk Pelikaan

  Lucas Knol, de eigenaar en schipper van de Pelikaan, is ‘op het water geboren’. Niet letterlijk natuurlijk; zijn ouders hadden een jacht en hebben hem van jongs af aan mee het water op genomen. Elke vrije dag was het gezin Knol op het water te vinden. De Vinkeveense plassen waren in eerste instantie favoriet. Later zeilden ze vooral op de Loosdrechtse plassen, het Markermeer, het IJsselmeer en de Friese meren.

 • Vogelspotten met de Abel Tasman op de Marker Wadden

  Vogelspotten met de Abel Tasman op de Marker Wadden

  Ook benieuwd welke vogels dit jaar hun weg vinden naar de Marker Wadden? Vaar met de driemaster Abel Tasman vanuit Lelystad naar het hoofdeiland van deze nieuwe eilandenarchipel en ontdek welke vogels er dit seizoen broeden. Vergeet vooral uw verrekijker niet!

 • Een volledig biologisch diner; aan boord van de Abel Tasman regelen ze het!

  Ein komplett biologisches Abendessen

  Hoeveel dieetwensen kunnen ze voor een bedrijfsuitje op een schip van NAUPAR in één maaltijd vervullen? Heel veel! De medewerkers van Vitalis, een bedrijf in biologische zaden, hebben ontdekt dat de enthousiaste koks op de driemaster Abel Tasman hun handen niet omdraaien voor een volledige biologische maaltijd met vegetariërs, veganisten en mensen met notenallergie.

 • Knopen leren, een van de leukste activiteiten tijdens een vaartocht

  Die Vielseitigkeit der Knotenkunst auf Segelschiffen

  Knopen. Ze stellen ons dagelijks op de proef. Het begint al met het strikken van uw schoenen, tot het leggen van een knoop in uw stropdas. Knopen zijn echt overal. Op een schip hebben knopen vaak een functionele rol. Zo worden ze gebruikt om iets te repareren of vast te leggen en moeten ze vaak ook weer gemakkelijk los kunnen. Maar wist u dat er ook een leuke kant zit aan het leggen van knopen? Het is een van de leukste activiteiten tijdens een vaartocht. Laat u fantasie de vrije loop en leer van de schipper hoe u een eigen armband, sleutelhanger of deurmat kunt maken. Bijzonder leuk om te doen en u heeft meteen een souvenir om mee naar huis te nemen. Hoe leuk is dat?