Jubileum: De Stedemaeght vaart dertig jaar met gasten over de Nederlandse wateren

Jubileum Stedemaeght zeilt 30 jaar met gasten over Nederlandse wateren

De Stedemaeght, een van de meest imposante driemasters van Nederland, heeft een rijke maritieme geschiedenis. Wist je dat ze ooit begon als snelle walvisvaarder in Noorwegen en later werd omgebouwd tot vrachtschip? Gelukkig werd ze in 1991 gered van de sloop en getransformeerd tot het luxe dagtochtschip dat ze nu is. Al dertig jaar lang verwelkomt ze gasten voor unieke vaartochten over het IJsselmeer, Markermeer en de Waddenzee.

De drie levens van de Stedemaeght

Gebouwd in 1926 in Oslo als de snelle walvisvaarder "Pol IV", onderging de Stedemaeght in 1948 een transformatie tot vrachtschip. Na verschillende eigenaren en namen, werd ze in 1991 bijna in Nederland gesloopt, totdat Toon Slurink verliefd werd op haar elegante lijnen en haar redde. Sinds 1994 schittert ze als luxe dagtochtschip onder haar nieuwe naam, ingewijd door Prins Willem-Alexander op 19 april 1994.

Het zeilicoon van vandaag

Vandaag de dag kun je met de sierlijke Stedemaeght met maar liefst 170 gasten een luxe dagtocht maken over het IJsselmeer en Markermeer. Daarnaast is ze ook te bewonderen op grote maritieme evenementen, zoals SAIL Amsterdam, waar ze een ware eyecatcher is.

Bekijk de video van de Stedemaeght

Benieuwd naar het schip waarop al vele liefdesparen zijn getrouwd, menig jubileum is gevierd en verschillende bedrijfsfeesten op zijn gehouden? Bekijk hieronder een video die is gemaakt tijdens een zeiltocht aan boord van de prachtige driemastbark:

Ook op zoek naar een bijzondere locatie voor een verjaardag, jubileum of bedrijfsfeest?

NAUPAR organiseert al meer dan 50 jaar bijzondere uitjes op het water. Van een zakelijke bijeenkomst tot een huwelijk, verjaardagsfeest of jubileum; aan boord van de driemaster Stedemaeght wordt elke gelegenheid een feestje.

Bekijk de Stedemaeght, vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen je graag meer over de vele mogelijkheden van een uitje op dit bijzondere schip.

Unieke meevaartochten op de Stedemaeght

Liever eerst een keertje meevaren op de Stedemaeght? Dit vaarseizoen bieden we een aantal unieke dagtochten, waarop je met de Stedemaeght kunt meevaren naar:

Een top dagje uit voor de hele familie en een mooie manier om kennis te maken met het zeilen op een traditioneel zeilschip.

Meer lezen?

Van POL IV naar Stedemaeght I Stedemaeght viert 20-jarig jubileum tijdens Sail KampenBedrijfsuitje op een driemaster I Trouwen op een driemaster I Bedrijfsfeestje in Ibiza-style op de Stedemaeght I Wat is een Tallship I De geschiedenis van de chartervaart