Stedemaeght viert 20-jarig jubileum tijdens Sail Kampen

stedemaeght-700X300

Op 19 april 2014 is het 20 jaar geleden dat de sierlijke driemaster de Stedemaeght door ZM Koning Willem Alexander in gebruik werd genomen voor luxe dagtochten. De Stedemaeght viert haar jubileum tijdens het Paasevenement Sail Kampen 2014.

Prachtige driemasterbark graag geziene gast op het IJsselmeer

De Stedemaeght is een historisch zeilschip met een rijke geschiedenis: in 1926 werd het schip in Noorwegen in de vaart genomen, eerst als snelle walvisvaarder en later als vrachtvaarder. In 1991 kwam het schip naar Nederland waar het werd omgebouwd tot een luxueuze driemasterbark voor de chartervaart. Tegenwoordig vaart de Stedemaeght over het IJsselmeer en wordt het schip verhuurd door NAUPAR voor zakelijke evenementen, dagtochten en bruiloften. De Stedemaeght biedt plaats aan 160 daggasten.

Koninklijks schip

De Stedemaeght is een koninklijk schip, niet alleen vanwege haar majestueuze uiterlijk, maar ook vanwege de link met het Koninklijk Huis. De driemaster werd in 1994 in gebruik genomen door ZM Koning Willem Alexander, die het eerste zeil bijzette en vervolgens achter het roer plaatsnam voor een korte trip op de IJssel. In 2005 kwam HKH Prinses Beatrix ter gelegenheid van haar 25-jarig regeringsjubileum aan boord. En tijdens de Koningsvaart op het IJ was de Stedemaeght één van de uitgenodigde schepen om mee te varen.

Meer informatie over de Stedemaeght?

Bekijk de Stedemaeght, vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen graag.

Meer lezen?

Bedrijfsuitje op een driemasterTrouwen op een driemaster I Jubileumfeest op de StedemaeghtVerschillende typen schepen I Het foodbook maakt u dag op het water compleet I Zo kies je het juiste schip I Tips voor organiseren uitje I Met deze tips wordt jullie bedrijfsuitje een succes