Event organiseren I Met deze 6 tips wordt het een succesvol event op een traditioneel zeilschip

6 tips voor het organiseren van een event

Een event organiseren is een hoop werk en een aantal factoren kunnen je event maken of breken. Wij hebben ruime ervaring in het organiseren van events op onze schepen en denken graag met jullie mee om er een succes van te maken. Met deze zes tips wordt het zeker een succesvol event.

1. Bepaal een datum en reserveer de locatie

De organisatie van een event begint met het bepalen van een datum en de zoektocht naar een geschikte locatie. Hoe eerder je een datum weet en de locatie vastlegt, hoe beter. Je hebt dan nog voldoende keuze uit de verschillende schepen en eventueel nog tijd om de locatie van te voren te bezoeken.

Benieuwd hoe een event aan boord van een schip er uit ziet? Bekijk de video:

2. Is de datum bekend? Verstuur een save the date mailing

Je kunt pas een uitnodiging versturen als het programma rond is. Maar op het moment dat de datum en locatie is vastgelegd kun je al een save-the-date-mailing versturen. Het grote voordeel is dat de genodigden hun agenda blokkeren en de kans een stuk groter wordt dat ze ook daadwerkelijk komen.

3. Regel een hapje en een drankje

Wanneer je een event organiseert mag een lekker hapje en drankje natuurlijk niet ontbreken. Maar wat past er bij jullie event? Wil je de gasten ontvangen met koffie en gebak of een feestelijke welkomstdrankje? Kiezen jullie voor een hapje en drankje tijdens het zeilen of pakken jullie uit met een uitgebreid buffet, een lekkere BBQ of een Walking Dinner? En zijn er mensen die geen vlees eten? U kunt bij NAUPAR alle kanten op met de catering. Wij hebben diverse mogelijkheden voor dagtochten waarmee je het event op een lekkere manier kunt aankleden.

4. Muziek als sfeermaker

Muziek kan een belangrijke bijdrage leveren aan de stemming en sfeer tijdens het event. Op al onze schepen zijn geluidsinstallaties aanwezig. Een complete band aan boord, of een flitsende DJ? Dat kan natuurlijk ook. Sterker nog, wij regelen het graag voor jullie. Laat ons jullie muzieksmaak weten en wij zorgen voor passend muziek arrangement.

5. Maak het event leuker met activiteiten

Mensen worden graag vermaakt. Het zeilen is op zich al een leuke activiteit en iedereen mag meehelpen bij het hijsen van de zeilen, navigeren of bij de schipper achter het stuurwiel staan. Maar wij bieden nog meer leuke activiteiten:

6. Zorg voor een mooie herinnering achteraf

Een leuke giveaway die past bij het thema van de dag verlengt natuurlijk de beleving van de gasten. Maar denk ook aan het maken van foto’s of filmpjes. Met een online fotoalbum of leuke aftermovie kun je de gasten na het event nog een keer verrassen met bijvoorbeeld een link naar het album of de film in een bedankmail. Of je laat de gasten ter plekke een herinnering maken in een Photobooth die aan boord van het schip geplaatst wordt.

Waar jullie keuze ook naar uit gaat, bedenk van te voren hoe je de dag wilt vastleggen en huur een fotograaf of laat iemand van je bedrijf de foto’s en filmpjes maken. Op deze manier blijft het event nog langer leven.

Een schip is de perfecte locatie voor een event

Met een schip heb je altijd een succeslocatie. Waarom? We noemen een paar voordelen:

  • Je hebt een privé-locatie, jullie zijn gegarandeerd alleen met jullie gezelschap.
  • De nautische atmosfeer, de oneindige horizon en de prachtige Hollandse luchten, need we say more?
  • Jullie hebben de keuze uit zestien verschillende havens. Alle havens hebben een centrale ligging en zijn goed bereikbaar. Zo kunnen onze schepen o.a. vertrekken uit Enkhuizen, Lelystad, Harlingen, Kampen, Muiden, Amsterdam en nog tien andere havens! Er is dus altijd wel een haven bij jullie in de buurt.
  • Jullie zijn flexibel en kunnen er voor kiezen om met het hele gezelschap de zeilen te hijsen en naar een sfeervolle haven aan het IJsselmeer of het Markermeer te varen. Of jullie blijven in de haven van jullie keuze en gebruiken het schip als event locatie.
  • Grote of klein gezelschap? Luxe of basic? Met of zonder slaapaccommodatie? Wat jullie keuze ook wordt. Wij beschikken over zoveel verschillende schepen dat er altijd wel een schip bij jullie keuze past!

Succes, en veel plezier bij (het organiseren van) jullie event!

Stap je bij ons aan boord?

Weet je wanneer je het event wilt organiseren en met hoeveel personen jullie ongeveer zijn? Bekijk dan de schepen en beschikbaarheid en leg het schip alvast vast. Zo ben je in ieder geval verzekerd van het schip van jullie keuze en heb je daarna nog genoeg tijd om de dag verder in te vullen.

Hulp nodig bij de organisatie? Neem direct contact op met een van onze collega's. Ze denken graag met je mee.

Meer lezen?

Bedrijfsuitje op een driemasterDuurzaam bedrijfsuitjeHoe kies ik het juiste schip? I De perfecte locatie is een schipBedrijfsuitje Ibiza-style I Loveboat Summertime I Zeilen en BBQ I Teambuilding Marker Wadden I Bedrijfsuitje organiseren I Unieke replica vaart weer I Bedrijfsuitje met impact