Event organiseren? NAUPAR geeft je 6 tips voor een succesvol event

6 Tipps, wie Sie ein erfolgreiches Event organisieren

Een event organiseren is een hoop werk en een aantal factoren kunnen je event maken of breken. Wij hebben ruime ervaring in het organiseren van events op onze schepen en denken graag met jullie mee om er een succes van te maken. Daarnaast kunnen we jullie een aantal praktische ‘regeldingen’ uit handen nemen. In deze blog zetten we zes tips op een rij gezet, die jullie helpen bij het organiseren van een succesvol event.

1. Een schip is de perfecte locatie voor een event

De organisatie van een event begint met de zoektocht naar een geschikte locatie. Hoe eerder je begint met het zoeken hoe beter. Je hebt dan voldoende keuze uit de verschillende schepen en data en eventueel nog tijd om de locatie van te voren te bezoeken. Met een ongeschikte locatie, die te klein is, ongezellig of slecht bereikbaar wordt het lastig om een succes van uw event te maken. Een schip is echter altijd een succeslocatie! Waarom? Hier zijn een paar voordelen van een schip:

  • Een schip is een privélocatie, jullie zijn gegarandeerd alleen met jullie gezelschap.
  • Jullie hebben de keuze uit zestien verschillende havens, waar de schepen kunnen liggen. Al deze havens zijn goed bereikbaar en hebben een centrale ligging. Zo kunnen onze schepen aanmeren in Amsterdam, Enkhuizen, Lelystad, Harlingen, Kampen, Muiden, Stavoren en nog negen andere havens!
  • Jullie zijn flexibel en kunnen er voor kiezen om met het hele gezelschap de zeilen hijsen en naar een andere sfeervolle plaats aan het Ijsselmeer of het Markermeer te varen. Of jullie blijven in de haven van jullie keuze en gebruiken het schip als event locatie.
  • Grote of klein gezelschap? Luxe of basic? Met of zonder slaap accommodatie? Wat jullie keuze ook wordt. Wij beschikken over zoveel verschillende schepen dat er altijd wel een schip bij jullie keuze past!

Benieuwd hoe een event aan boord van een schip er uit ziet? Bekijk de video:

2. Kies een thema

Dat maakt het makkelijker om de locatie aan te kleden, want jullie kunnen dan heel gericht voor kleuren en voorwerpen kiezen die passen binnen het thema. Zo wordt het event een geheel. Onze schippers zijn flexibel en voor (bijna) alles in, dus zij denken graag met jullie mee over de mogelijkheden om het schip mooi aan te kleden.

3. Muziek als sfeermaker

Muziek kan een belangrijke bijdrage leveren aan de stemming en sfeer tijdens het event. Op al onze schepen zijn geluidsinstallaties aanwezig. Een complete band aan boord, of een flitsende DJ? Dat kan natuurlijk ook. Sterker nog, wij regelen het graag voor jullie. Laat ons jullie muzieksmaak weten en wij zorgen voor passende muziek arrangement.

4. Maak het event leuker met activiteiten

Mensen worden graag vermaakt. Een event waar weinig te doen is, leidt tot verveling onder de bezoekers en dat komt de sfeer zeker niet ten goede. Wij hebben echter een uitgebreid aanbod van leuke activiteiten, zoals:

5. Is de datum bekend? Verstuur een save the date mailing

Je kunt pas een uitnodiging versturen als het programma rond is. Maar op het moment dat de datum en locatie is vastgelegd kun je al wel vast een save-the-date-mailing versturen. Het grote voordeel is dat de genodigden hun agenda blokkeren en de kans is een stuk groter dat (de meeste van) ook daadwerkelijk komen.

6. Zorg voor een mooie herinnering achteraf

Een leuke giveaway die past bij het thema van de dag verlengt natuurlijk de beleving van de gasten. Maar denk ook aan het maken van foto’s of filmpjes. Met een online fotoalbum of leuke aftermovie kun je de gasten na het event nog een keer verrassen met bijvoorbeeld een link naar het album of de film in een bedankmail. Of je laat de gasten ter plekke een herinnering maken in een Photobooth die aan boord van het schip geplaatst wordt. Waar jullie keuze ook naar uit gaat, bedenk van te voren hoe je de dag wilt vastleggen en huur een fotograaf of laat iemand van je bedrijf de foto’s en filmpjes maken. Op deze manier blijft het event nog langer leven.

Succes, en veel plezier bij (het organiseren van) jullie event!

Meer informatie over organiseren event aan boord van een schip

Hulp nodig? We denken graag mee en helpen je graag. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Je mag ons natuurlijk ook bellen, WhatsAppen, of met ons chatten

Meer lezen?

Duurzaam bedrijfsuitjeZeemansknopen I Hoe kies ik het juiste schip? I Bedrijfsuitje Ibiza-style I Loveboat Summertime I Zeilen en BBQ I Teambuilding Marker Wadden