Pampus bezoeken met eigen schip

Met de schepen van Naupar kunt u forteiland Pampus bezoeken. Ontdek het vernieuwde Forteiland Pampus. Ga mee met een een gids in een rondleiding. Dwaal door het mysterieuze gangenstelsel en ontdek het bijzondere verleden van het forteiland.

 • Ga letterlijk "voor Pampus liggen"
 • Incl gids en rondleiding
 • Vele havens mogelijk

Havens

Opstaphaven
Amsterdam
Lelystad Bataviahaven
Muiden
Volendam

De bemanning geeft u uitleg over het reilen en zeilen aan boord. Terwijl u een kopje koffie of thee drinkt, vertrekt het schip uit de haven. De zeilen worden gehesen en er wordt koers gezet naar forteiland Pampus. Degenen die actief willen helpen kunnen dit aan boord volop. Ook is er genoeg ruimte aan boord om lekker te ontspannen en een goed gesprek te voeren. Voordat u op Pampus aankomt, is er nog tijd voor de lunch.

Dan komt er land in zicht! Het schip gaat even ‘voor Pampus liggen”. Op Pampus kunt u op uw gemak rondkijken en de geschiedenis van het eiland ontdekken. Ook een rondwandeling met een gids behoort tot de mogelijkheden.

Pampus

Pampus was een ondiepte in de Zuiderzee voor de haven van Amsterdam. De schepen van de VOC (Verenigde Oost-Indische Compagnie) moesten daar na hun lange reis, beladen met exotische handelswaar, wachten tot ze aan de beurt waren om er door de ‘scheepskamelen’ overheen te worden getild. Tijdens het wachten lieten de reders alvast vrouwen en vers eten en drinken aan boord brengen; al snel lag men dan ‘voor Pampus’. Nabij deze ondiepte werd aan het einde van de 19e eeuw een stoer fort gebouwd, als onderdeel van de Stelling van Amsterdam.

Na een rondwandeling van ongeveer een uur op het eiland wordt u weer ontvangen op het schip. De terugvaart wordt ingezet onder het genot van een hapje en een drankje.

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
25
 1. geweldig leiderschap

  Geplaatst op

  Geweldige combinatie van zeiltocht en bezienswaardigheden. Graag weer

  Lisa L.
 2. Interessant leiderschap

  Geplaatst op

  We hebben Pampus gezien tijdens een rondleiding. Interessant, wat je hier kunt leren, alles over de zeevaartgeschiedenis!

  Winfried Sauerbaum
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer prijsinformatie. U kunt ook bellen of chatten met een van onze medewerkers.