Dagtocht naar Pampus

Dagtocht naar forteiland Pampus

Bent u op zoek naar een afwisselend dagje uit met familie, vrienden, collega’s, of relaties? Dan is deze dagtocht een aanrader! Forteiland Pampus is de moeite van een bezoek meer dan waard en de combinatie met een zeiltocht op een authentiek zeilschip maakt de dagtocht compleet. Zo gaat u letterlijk zelf voor Pampus liggen en kunt u dwalen door het mysterieuze gangenstelsel en meer ontdekken over het bijzondere verleden van het forteiland dat vroeger onderdeel was van de verdedigingslinie voor Amsterdam.

De dagtocht naar forteiland Pampus in het kort

Deze dagtocht biedt u:

 • Een afwisselend groepsuitje op een traditioneel zeilschip.
 • Een bezoek aan het forteiland Pampus in het Markermeer.
 • Ontspanning, plezier en tijd genoeg om bij te praten.

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht over het Markermeer

Tijdens uw reis richting het forteiland Pampus zijn er op onze schepen mogelijkheden genoeg om er een ontspannen dag van te maken. Het is heel erg mooi om Pampus vanaf het water te zien. De oude verdedigingslinie van Amsterdam is vanaf het schip in al zijn glorie te bewonderen. Praat ondertussen lekker bij met uw gezelschap terwijl de crew voorbij komt met een hapje en een drankje, of help met het hijsen van de zeilen. Over het algemeen is het ook geen probleem als u even aan het roer wil staan. De schipper leert u graag hoe u het schip op koers houdt!

Wat kunnen we doen op forteiland Pampus

Op Pampus leert u in een sneltreinvaart over 400 jaar geschiedenis, en dat is allesbehalve saai. Door middel van filmprojecties en geluidseffecten gaat u helemaal terug naar de tijd van de VOC, toen de schepen die uit de Oost kwamen aanmeerden bij Pampus. U leert ook over de tijd dat Pampus, eind 1800, fungeerde als verdedigingslinie voor Amsterdam. Om te ontdekken hoe dat ging, kunt u deelnemen aan de indrukwekkende virtuele ballonvlucht, waarmee u opstijgt in het Amsterdam van 100 jaar geleden en vervolgens over de Stelling van Amsterdam vliegt.

Is de dagtocht naar forteiland Pampus voor iedereen leuk

De dagtocht naar Pampus is afwisselend en bijzonder geschikt voor een personeelsuitje of bedrijfsfeest, maar ook leuk voor een dagje uit met familie en/of vrienden. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen en zijn voorzien van alle comfort.

De duur van de dagtocht naar forteiland Pampus

U kunt de dagtocht Ontdek Pampus al boeken vanaf vier uur en naar wens per uur uitbreiden. Dit is exclusief de tijd die u doorbrengt op forteiland Pampus.

Havens

Opstaphaven
Amsterdam
Lelystad Bataviahaven
Muiden
Volendam

Programma dagtocht naar forteiland Pampus

Bij het online boeken bepaalt u zelf hoe de dagtocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

 • De schipper en de bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en het uitzicht, ondertussen vaart het schip rustig verder over het Markermeer.
 • U maakt een tussenstop bij forteiland Pampus voor een bezoek aan het interactieve museum van dit bijzondere eiland.
 • Aan het einde van de vaartocht vaart u weer terug naar de haven.

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. geweldig leiderschap

  Geplaatst op

  Geweldige combinatie van zeiltocht en bezienswaardigheden. Graag weer

  Lisa L.
 2. Interessant leiderschap

  Geplaatst op

  We hebben Pampus gezien tijdens een rondleiding. Interessant, wat je hier kunt leren, alles over de zeevaartgeschiedenis!

  Winfried Sauerbaum

De dagtocht naar Forteiland Pampus is inclusief:

de huur van het schip, schipper en bemanning
brandstof (max. 1 uur per dag)
haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
toeristenbelasting

De dagtocht naar Forteiland Pampus is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • verzekeringen
 • eten en drinken