Dagtocht naar Forteiland Pampus

Dagtocht naar Forteiland Pampus

Bent u op zoek naar een afwisselend dagje uit met familie, vrienden, collega’s, of relaties? Dan is deze dagtocht een aanrader! Forteiland Pampus is de moeite van een bezoek meer dan waard en de combinatie met een zeiltocht op een authentiek zeilschip maakt de dagtocht compleet. Zo gaat u letterlijk zelf voor Pampus liggen en kunt u dwalen door het mysterieuze gangenstelsel en meer ontdekken over het bijzondere verleden van het forteiland dat vroeger onderdeel was van de verdedigingslinie voor Amsterdam.

De dagtocht naar Forteiland Pampus in het kort

Deze dagtocht biedt u:

 • Een afwisselend groepsuitje op een traditioneel zeilschip.
 • Een bezoek aan het bijzondere Forteiland Pampus in het Markermeer.
 • Ontspanning, plezier en tijd genoeg om bij te praten.

Dit beleeft u tijdens de vaartocht over het Markermeer

Tijdens de zeiltocht zijn er op het schip mogelijkheden genoeg om er met elkaar een leuke en ontspannen dag van te maken. Terwijl het schip rustig over het Markermeer richting Forteiland Pampus vaart, geniet u van het mooie uitzicht over het water. Afhankelijk vanuit welke haven u vertrekt, passeert u onderweg de Marker Wadden, een nieuwe eilandengroep in het Markermeer en het Paard van Marken, de vuurtoren op schiereiland Marken, terwijl het forteiland langzaam aan de horizon opdoemt. Praat ondertussen lekker bij met uw gezelschap, terwijl de crew voorbij komt met een hapje en een drankje. Of help bij het hijsen van de zeilen. Natuurlijk kunt u ook altijd even achter het roer plaatsnemen. De schipper leert u graag hoe u een traditioneel zeilschip op koers houdt.

Dit kunt u doen op Pampus

Op Pampus leert u in een sneltreinvaart over 400 jaar geschiedenis, en dat is allesbehalve saai. Door middel van filmprojecties en geluidseffecten gaat u helemaal terug naar de tijd van de VOC, toen de schepen die uit de Oost kwamen voor Pampus kwamen liggen. U leert ook over de tijd dat Pampus, eind 1800, fungeerde als verdedigingslinie voor Amsterdam. Om te ontdekken hoe dat ging, kunt u deelnemen aan de indrukwekkende virtuele ballonvlucht, waarmee u opstijgt in het Amsterdam van 100 jaar geleden en vervolgens over de Stelling van Amsterdam vliegt.

Is de dagtocht naar Forteiland Pampus voor iedereen leuk

De dagtocht naar Pampus is afwisselend en bijzonder geschikt voor een personeelsuitje of bedrijfsfeest, maar ook leuk voor een dagje uit met familie en/of vrienden. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen en zijn voorzien van alle comfort.

De duur van de dagtocht naar Forteiland Pampus

U kunt de dagtocht Ontdek Pampus al boeken vanaf vier uur en naar wens per uur uitbreiden. Dit is exclusief de tijd die u doorbrengt op forteiland Pampus.

Programma dagtocht naar Forteiland Pampus

Bij het online boeken bepaalt u zelf hoe de dagtocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

 • De schipper en de bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en het uitzicht, ondertussen vaart het schip rustig verder over het Markermeer.
 • U maakt een tussenstop bij Forteiland Pampus voor een bezoek aan het interactieve museum van dit bijzondere eiland.
 • Aan het einde van de vaartocht vaart u weer terug naar de haven.

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Edam
Hoorn
Lelystad Bataviahaven
Monnickendam
Muiden
Volendam

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. geweldig leiderschap

  Geplaatst op

  Geweldige combinatie van zeiltocht en bezienswaardigheden. Graag weer

  Lisa L.
 2. Interessant leiderschap

  Geplaatst op

  We hebben Pampus gezien tijdens een rondleiding. Interessant, wat je hier kunt leren, alles over de zeevaartgeschiedenis!

  Winfried Sauerbaum

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten dagtocht

De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 8 uur Prijs p.p.
12 € 800 - € 1150 € 65 - € 95
25 € 990 - €  1150 € 40 - € 45
50 € 1890 - € 2450 € 35 - € 50
75 € 2600 - € 3100 € 35 - € 40
100 € 2850 - € 3700 € 25 - € 35
120 € 3400 - € 3900 € 25 - € 35

Alle indicatieprijzen zijn incl. BTW.

Eten en drinken

Tijdens een dagtocht kunt u op veel schepen zelf zorgen voor het eten en drinken*. U kunt ook catering laten verzorgen, denk hierbij aan de volgende prijzen:

 • Eten en drinken o.b.v. ontvangst met koffie, thee, lunch en borrelhapjes, ca. € 35,- p.p.
 • Dranken o.b.v. nacalculatie ca. € 25,- p.p.
Of maak het u zelf gemakkelijk en bestel uit ons Foodbook. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

*Let op: Op de meeste schepen is catering optioneel, maar op sommige verplicht. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Interesse? Bereken de exacte prijs en boek online

Schip

Bekijk eenvoudig de exacte prijzen en beschikbaarheid van de schepen via het schepenoverzicht. Geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt nu een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen voor een dagtocht. U kunt het schip direct online boeken.

Eten en drinken

Wilt u ook catering boeken bij uw vaartocht? U kunt dit op een later tijdstip doen. Bekijk het Foodbook en stuur een e-mail naar [email protected] met uw keuze.

Excursies en activiteiten

Wilt u een excursie of activiteit bij uw vaartocht boeken? Laat het ons weten in het opmerkingenveld bij de laatste stap van het online boeken van het schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • eten en drinken