Ontdek de ginkies op Urk

Dwaal door de ginkies (de oude stegen) en bekijk de visserskotters. Ontdek de bijzondere geschiedenis van Urk. Hoe werd dit visserseiland vasteland? Meer af in de haven waar vele vissers u voor zijn gegaan en bekijk dit bijzondere dorp.

 • Dwaal door de ginkies
 • Ontdek de bijzondere geschiedenis
 • Genieten aan boord

Havens

Opstaphaven
Enkhuizen
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Afstaphaven
Urk

U komt aan boord van een traditioneel zeilschip en uw doel is een bijzondere rondwandeling op Urk. Nadat u welkom bent geheten door de bemanning, vaart het schip het IJsselmeer op. Onder het genot van een lekkere kop koffie of thee wordt er koers gezet richting Urk.

Het schip meert af in de haven van Urk. U maakt onder leiding van een gids een wandeling op Urk.

Rondwandeling op Urk

Dwalend door de oude stegen, de ginkies, krijgt u interessante wetenswaardigheden over dit voormalige visserseiland te horen. Oorspronkelijk was dit dorp een eiland en dat is aan bepaalde kenmerken nog duidelijk te zien. Toen het IJsselmeer nog Zuiderzee was, was de visvangst voor de bewoners van Urk de belangrijkste vorm van inkomsten. Een deel van 's werelds grootste vloot van visserskotters komt u nog tegen op Urk. In de haven treft u een monument aan ter herinnering aan de vele op zee omgekomen bewoners. Op zondag zijn er geen rondleidingen mogelijk.

Na de rondleiding komt u weer terug in de haven. Zodra iedereen weer aan boord is, wordt de terugreis naar de haven van vertrek ingezet. Onderweg kunt u even rustig achterover zitten. Nog even heerlijk genieten van de ontspannen sfeer met een lekker hapje en drankje.

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
25
 1. Idyllisch

  Geplaatst op

  Urk heeft me gefascineerd. Dit eiland heeft een interessante geschiedenis om te ontdekken voor elke prijs. Ook vonden mijn metgezellen het leuk om de indrukken effect te laten hebben.

  Anoniem
 2. De moeite waard, deze reis

  Geplaatst op

  Aan boord van de Stedemaeght voeren we naar Urk. Dat alleen al was een heel andere zeilervaring dan ik gewend was, omdat je er gewoon van kon genieten. Het verblijf op Urk was erg goed. Een rondleiding door de stad is de moeite waard!

  Wilfried E.
 3. Leuke Ginkies

  Geplaatst op

  We bezochten Urk en vonden het geweldig. De kleine straatjes, ook wel ginkies genoemd, waren erg mooi en we hebben veel geleerd.

  Gisela Hofman
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer prijsinformatie. U kunt ook bellen of chatten met een van onze medewerkers.