Dagtocht naar de ginkies op Urk

Ontdek de Ginkies op Urk

Op zoek naar een leuk dagje uit met familie, vrienden, collega’s of relaties? Combineer een zeiltocht op een traditioneel zeilschip met een bezoek aan de Ginkies van Urk. Een unieke combinatie van lekker uitwaaien en een levendige rondleiding door de bijzondere geschiedenis van Urk.

Waarom deze zeiltocht

 • Afwisselend groepsuitje op een traditioneel zeilschip
 • De Ginkies komen tot leven met een lokale gids
 • Alle tijd voor elkaar in een ontspannen omgeving

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht

Tijdens de vaartocht heeft u voldoende tijd om gezellig bij te kletsen. U kunt rustig achterover zitten en genieten van het prachtige uitzicht op het IJsselmeer met een lekker hapje en drankje. Liefhebbers van een beetje actie, kunnen actief meehelpen bij het hijsen van de zeilen en achter het roer staan bij de kapitein.

Wat gaat u doen op Urk

Bij het arrangement is een rondleiding met een lokale gids door de Ginkies van Urk inbegrepen. Urk was vroeger een eiland en dat is aan bepaalde kenmerken nog duidelijk te zien. De meest bijzondere kenmerken, interessante bezienswaardigheden en leukste anekdotes van dit voormalige visserseiland komen aan bod tijdens deze bijzondere wandeling door het centrum van Urk. Alleen op zondag zijn geen rondleidingen mogelijk.

Is de dagtocht Ontdek de Ginkies op Urk voor iedereen leuk

De dagtocht Ontdek de Ginkies op Urk is bijzonder geschikt voor personeelsuitjes, bedrijfsfeesten, verjaardags- en jubileumfeesten, maar ook leuk voor een dagje uit met de familie of een groep vrienden. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen, zijn bijzonder ruim en hebben vele gezellige zithoeken aan dek en in de sfeervolle salon. De schepen lenen zich ook uitstekend voor een groep die iets te vieren heeft of graag wat wil doen met teambuiding.

Wat is de duur van de dagtocht Ontdek de Ginkies op Urk

U kunt de dagtocht Ontdek de Ginkies op Urk al boeken vanaf vier uur en uitbreiden naar zes, acht of tien uur.

Programma Ontdek de Ginkies op Urk

Bij het online boeken bepaalt u hoe de tocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u toch een indruk te geven beschrijven we hieronder globaal het programma:

 • De schipper en zijn bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en het uitzicht, ondertussen vaart het schip rustig verder.
 • U bezoekt de ginkies met een lokale gids van Urk
 • Aan het einde van de vaartocht vaart u weer terug naar de haven.

U kunt ook opstappen in Urk en de ginkiestocht aan het begin of het einde van de vaartocht houden.

Opstaphaven
Enkhuizen
Kampen
Lelystad Bataviahaven
Lemmer
Stavoren
Urk
Afstaphaven
Urk

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. Idyllisch

  Geplaatst op

  Urk heeft me gefascineerd. Dit eiland heeft een interessante geschiedenis om te ontdekken voor elke prijs. Ook vonden mijn metgezellen het leuk om de indrukken effect te laten hebben.

  Anoniem
 2. De moeite waard, deze reis

  Geplaatst op

  Aan boord van de Stedemaeght voeren we naar Urk. Dat alleen al was een heel andere zeilervaring dan ik gewend was, omdat je er gewoon van kon genieten. Het verblijf op Urk was erg goed. Een rondleiding door de stad is de moeite waard!

  Wilfried E.
 3. Leuke Ginkies

  Geplaatst op

  We bezochten Urk en vonden het geweldig. De kleine straatjes, ook wel ginkies genoemd, waren erg mooi en we hebben veel geleerd.

  Gisela Hofman

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten dagtocht

De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 8 uur Prijs p.p.
12 € 800 - € 1150 € 65 - € 95
25 € 990 - €  1150 € 40 - € 45
50 € 1890 - € 2450 € 35 - € 50
75 € 2600 - € 3100 € 35 - € 40
100 € 2850 - € 3700 € 25 - € 35
120 € 3400 - € 3900 € 25 - € 35

Alle indicatieprijzen zijn incl. BTW.

Eten en drinken

Tijdens een dagtocht kunt u op veel schepen zelf zorgen voor het eten en drinken*. U kunt ook catering laten verzorgen, denk hierbij aan de volgende prijzen:

 • Eten en drinken o.b.v. ontvangst met koffie, thee, lunch en borrelhapjes, ca. € 35,- p.p.
 • Dranken o.b.v. nacalculatie ca. € 25,- p.p.
Of maak het u zelf gemakkelijk en bestel uit ons Foodbook. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

*Let op: Op de meeste schepen is catering optioneel, maar op sommige verplicht. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Interesse? Bereken de exacte prijs en boek online

Schip

Bekijk eenvoudig de exacte prijzen en beschikbaarheid van de schepen via het schepenoverzicht. Geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt nu een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen voor een dagtocht. U kunt het schip direct online boeken.

Eten en drinken

Wilt u ook catering boeken bij uw vaartocht? U kunt dit op een later tijdstip doen. Bekijk het Foodbook en stuur een e-mail naar [email protected] met uw keuze.

Excursies en activiteiten

Wilt u een excursie of activiteit bij uw vaartocht boeken? Laat het ons weten in het opmerkingenveld bij de laatste stap van het online boeken van het schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • eten en drinken