Plastic Soup Expeditie

Dagtocht Plastic Soup Expeditie

Wist u dat 70% van het plastic dat ooit wereldwijd werd geproduceerd, slechts eenmalig wordt gebruikt. Daarna belandt het niet alleen op de vuilnisbelt, maar verdwijnt er ook elke minuut een vrachtwagen vol plastic in de oceanen. Dit plastic vergaat niet maar valt langzaam uiteen in kleine deeltjes microplastics, die je bijna niet meer met het oog kunt zien. Deze microplastics zitten inmiddels overal. Ook in de Nederlandse wateren.

Dit leert u niet alleen met uw collega’s of relaties tijdens een interactieve zeildag op een traditioneel zeilschip, maar gaat u ook ervaren als u samen met de manta trawl van The Ocean Movement vist naar microplastics. Een duurzaam en interactief uitje op het IJsselmeer, Markermeer of de Waddenzee.

De dagtocht Plastic Soup Expeditie

De zeiltocht is niet alleen leuk en gezellig, maar deelnemers leren ook meer over plasticvervuiling dichtbij in de natuur. Deze dagtocht biedt u:

 • Een duurzaam uitje met een inhoudelijk programma over plastic
 • Actieve dag aan boord van een traditioneel zeilschip
 • Educatieve en afwisselende dag met uw collega’s of relaties

Wat valt er te beleven tijdens de dagtocht Plastic Soup Expeditie

U kunt kiezen uit een aantal verschillende interactieve onderdelen van de The Ocean Movement tijdens de zeiltocht. Zo kunt u denken aan een:

 • Presentatie over plastic (duur max. 60 min). Wilt u dit liever wat interactiever, dan kunt u ook denken aan een presentatie over plastic-vervuiling in de vorm van een quiz.
 • Het nemen van watermonsters met de manta trawl en onderzoeken hoeveel microplastic er in de water monsters zitten.
 • Een interactieve sessie “Wat kan ik er aan doen?”. Hierin kunnen deelnemers delen wat ze al doen en wat ze nog meer kunnen doen om elkaar te inspireren.

Tijdens een intake bepaald u samen met The Ocean Movement o.b.v. de al aanwezige kennis het programma en de onderwerpen. Bij onderwerpen kunt u denken aan: het ontstaan van plastic, waarom is plastic een probleem, de verschillende soorten plastic, plastic in de oceaan, mens en dier, onderzoek naar plastic en waste management.

Tussendoor is er ruimte om onder het genot van een hapje en een drankje, uitgebreid bij te praten met uw collega’s of relaties, de bemanning te helpen bij het zeilen of om plaats te nemen achter het roer bij de schipper.

The Ocean Movement

Voor dit arrangement werken we samen met The Ocean Movement. Een organisatie die bestaat uit vrijwilligers die streven naar een wereld waarin geen plastic meer in de oceanen belandt. Door te informeren, inspireren en te laten zien hopen ze mensen bewust te maken van het probleem en te bewegen tot andere keuzes. Dit doen ze o.a. met onderzoek, lezingen, zeilexpedities, documentaires, de plastic vervuiling quiz en het vissen naar microplastics met de manta trawl.

Is de dagtocht Plastic Soup Expeditie voor iedereen leuk

De dagtocht Plastic Soup Expeditie is voor elk bedrijf geschikt dat op zoek is naar een afwisselende, inspirerende en interactieve dagtocht voor collega’s of relaties. U hoeft niet per se betrokken te zijn bij de natuur of duurzaamheid. The Ocean Movement houdt rekening met het niveau en de wensen van de groep, zodat het voor iedereen een leuke dag wordt die ook een beetje bijdraagt aan de bewustwording van een van de grootste milieu-uitdagingen van deze tijd.

Duur van de dagtocht Plastic Soup Expeditie

U kunt deze dagtocht boeken vanaf 8 uur en eventueel nog met 1 of 2 uur uitbreiden.

Hoe ziet deze inspirerende en duurzame dag eruit

Samen met The Ocean Movement bepaalt u tijdens een intake het programma van deze dag. Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

Dagprogramma

 • 09.00 uur De schipper, bemanning en het team van de The Ocean Movement verwelkomen u aan boord
 • 09.45 uur Introductie door The Ocean Movement
 • 10.00 uur Introductie bedrijf, doelstelling en “Kijk op plastic”
 • 10.30 uur Zeilen hijsen voor een zeiltocht over het IJsselmeer, Markermeer of de Waddenzee
 • 10.45 uur Presentatie over Plastic & Quiz
 • 12.00 uur Onderzoek met de manta trawl
 • 13.00 uur Lunch
 • 13.50 uur Presentatie over Plastic – antwoorden
 • 15.00 uur Water monsters onderzoeken
 • 15.30 uur Optioneel: een workshop over oplossingen “Wat kan ik er aan doen?“
 • 16.30 uur Zeilen met een hapje en een drankje
 • 18.00 uur Terugkomst in de haven

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip.

Indicatie kosten dagtocht

De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van de door u gekozen duur, het schip en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 8 uur Prijs p.p.
12 € 800 - € 1150 € 65 - € 95
25 € 990 - €  1150 € 40 - € 45
50 € 1890 - € 2450 € 35 - € 50
75 € 2600 - € 3100 € 35 - € 40
100 € 2850 - € 3700 € 25 - € 35
120 € 3400 - € 3900 € 25 - € 35

Alle indicatieprijzen zijn incl. BTW.

Eten en drinken

Tijdens een dagtocht kunt u op veel schepen zelf zorgen voor het eten en drinken*. U kunt ook catering laten verzorgen, denk hierbij aan de volgende prijzen:

 • Eten en drinken o.b.v. ontvangst met koffie, thee, lunch en borrelhapjes, ca. € 35,- p.p.
 • Dranken o.b.v. nacalculatie ca. € 25,- p.p.
Of maak het u zelf gemakkelijk en bestel uit ons Foodbook. Zo houdt u nog meer tijd over voor elkaar.

*Let op: Op de meeste schepen is catering optioneel, maar op sommige verplicht. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Interesse? Bereken de exacte prijs en boek online

Schip

Bekijk eenvoudig de exacte prijzen en beschikbaarheid van de schepen via het schepenoverzicht. Geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt nu een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen voor een dagtocht. U kunt het schip direct online boeken.

Eten en drinken

Wilt u ook catering boeken bij uw vaartocht? U kunt dit op een later tijdstip doen. Bekijk het Foodbook en stuur een e-mail naar [email protected] met uw keuze.

Excursies en activiteiten

Wilt u een excursie of activiteit bij uw vaartocht boeken? Laat het ons weten in het opmerkingenveld bij de laatste stap van het online boeken van het schip.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • eten en drinken