Dagtocht met zeilclinic

Deze dag leert u zeilen als een echte schipper! Aan het begin van de dag klinkt het u allemaal nog als abracadabra in de oren, maar al snel voelt u zich helemaal thuis aan dek. De zeilen hijsen, overstag gaan en gijpen; het lijkt net alsof u nooit wat anders gedaan hebt. Aan het eind van de dag gaat u als een hechte en ervaren bemanning van boord.

 • Zeilen hijsen, overstag gaan en gijpen
 • Genieten en actief bezig zijn
 • Waddenzee of IJsselmeer

 

Havens

Opstaphaven
Texel

U wordt aan boord welkom geheten door de schipper en zijn maat. Onder het genot van een kopje koffie of thee wordt u het reilen en zeilen aan boord uitgelegd. Dan is het tijd voor het echte werk! De zeilen worden gehesen en de haven wordt verruild voor het ruime sop.

Als een echt team worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Navigeren, zeilen hijsen, gijpen en afmeren. Het is maar een klein voorbeeld van de taken waar u bij kunt helpen. Vervolgens vertelt de bemanning u van alles over de wereld van de wind en het water. Dan wordt het alweer tijd om de terugreis in te zetten. Samen met de bemanning zeilt u het schip terug naar de haven. Aan boord kunt u nog genieten van een hapje en een drankje alvorens de haven in zicht komt.

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. Voor herhaling vatbaar

  Geplaatst op

  Een paar maanden terug ben ik samen met mijn collega's en zakenrelaties het water opgegaan voor een dagje 'actief zeilen'. Actief was het zeker! We hebben van alles gedaan en bovenal: van alles geleerd. Maar ook voor ontspanning was meer dan genoeg tijd. Kortom: voor herhaling vatbaar!

  Nick
 2. Puur zeilen

  Geplaatst op

  Dat was ongelooflijk! Mijn vrienden en ik zoeken al heel lang naar een gemeenschappelijke bestemming, waar je echt actief kunt zijn. De rit was vermakelijk, leerzaam en we hebben de zeilen en ankerlichttijden echt levend. We zullen het zeker nog een keer doen!

  Anoniem
 3. Geweldige ervaring

  Geplaatst op

  Zeilen? Ik had het nog nooit gedaan. Sterker nog: ik was nog nooit aan boord van een groot zeilschip geweest! Dat was gelukkig geen enkel probleem. De bemanning heeft me veel geleerd; van het hijsen van de zeilen tot het overstag gaan. Een geweldige ervaring!

  Jules
 4. Varen als de profs

  Geplaatst op

  Vrienden en ik boekten dit arrangement bij Naupar en we waren erg enthousiast. De schipper heeft ons niet alleen veel geleerd over zeilen, maar ook getijden, wind en kaartlezen. Echt een geweldige dag!

  Thomas Scherlach
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer prijsinformatie. U kunt ook bellen of chatten met een van onze medewerkers.