Bezoek Marken met een gids!

Laat u door een gids rondleiden in het pittoreske vissersdorpje Marken. Op dit eilandje in de voormalige Zuiderzee, hangt nog steeds de sfeer van vroeger. Onderweg ervaart u de rust van het zeilen en het water. Wandel over het eiland en bezoek het Witte Paard, het Markermuseum en het kijkhuisje van Sijtje Boes.

 • Ervaar de rust van het varen
 • Bezoek pittoreske vissersdorpje Marken
 • Vele havens mogelijk

Havens

Opstaphaven
Amsterdam
Hoorn
Lelystad Bataviahaven
Monnickendam
Volendam

U vaart uit voor een "markante" dag op het water en een rondleiding op Marken. Aan boord wordt u hartelijk ontvangen door de schipper en zijn maat. Dan worden de zeilen gehesen en wordt er koers gezet richting het voormalige eiland in de Gouwzee.

Eenmaal aangekomen op Marken, heeft u de mogelijkheid het schiereiland zelf te gaan verkennen. Of u maakt een wandeling onder leiding van een gids in traditionele klederdracht. Zij zal u rondleiden door het pittoreske Marken en u informeren over de wetenswaardigheden van dit prachtige vissersdorpje. De wandeling kan bijvoorbeeld uitgebreid worden met een bezoek aan het Markermuseum en het kijkhuisje van Sijtje Boes.

Marken

Dit voormalige Zuiderzee-eiland ademt nog de sfeer van vroeger. Zo herinneren de oude verhalen van de bewoners en de knusse haven nog aan het rijke vissersverleden. De traditionele levensstijl voert nog altijd de boventoon op het schiereiland. Veel huizen zijn op terpen of op palen gebouwd, als voorzorg tegen de overstromingen die het eiland regelmatig teisterden toen het IJsselmeer nog Zuiderzee was.

Als u aan het eind van de middag aan boord komt, is het weer tijd voor de terugreis. Aan boord kunt u lekker nagenieten en napraten over deze bijzondere dag.

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. Een hele leuke ervaring

  Geplaatst op

  Samen met collega's en zakenrelaties Marken verkend. Het was een hele leuke ervaring! Niet alleen de zeiltocht, maar ook de rondleiding met de gids; die man wist werkelijk ß³veral wat vanaf!

  Greg
 2. leuk

  Geplaatst op

  Marken was geweldig. Ook de vaart daar. Helaas was er hier weinig wind. Maar niemand kan daar wat aan doen en we hebben er het beste van gemaakt. :)

  Sarah
 3. Marken de moeite waard

  Geplaatst op

  Marken is een typisch Nederlands vissersdorp aan het IJsselmeer, wat we persoonlijk heel erg leuk vonden. Je kunt er trouwens ook heerlijke poffertjes eten!

  Gisela F.
 4. Leuke fietstocht

  Geplaatst op

  We reden vanuit Amsterdam per fiets naar Marken, Monnickendam, Volendam en Edam. Dit is een geweldige route die ik alleen aan iedereen kan aanbevelen! Deze steden zijn waarschijnlijk de meest "Nederlandse" in de hele regio! "

  Benjamin Kloss
 5. Gezellige Marken

  Geplaatst op

  Samen met de collega's genoten van het gezellige Marken. Dit was zeker een uniek bedrijfsuitje, goed geregeld door NAUPAR! De professionele gids maakte het helemaal af.

  Anoniem
 6. charmant klein (schiereiland

  Geplaatst op

  Marken is echt een leuk klein schiereiland. Onze reis met het zeilschip daar was echt de moeite waard.

  Anne K.
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer prijsinformatie. U kunt ook bellen of chatten met een van onze medewerkers.