Dagtocht naar Marken

Dagtocht naar Marken

Bent u op zoek naar een afwisselend dagje uit met familie, vrienden, collega’s, of relaties? Dan is deze dagtocht een aanrader! Onder het genot van een drankje en een hapje zeilt u naar het idyllische schiereilandje Marken. Dit voormalige Zuiderzee-eiland ademt nog de sfeer van vroeger. Zo herinneren de oude verhalen van de bewoners en de knusse haven nog aan het rijke vissersverleden en de traditionele levensstijl voert nog altijd de boventoon op het schiereiland. Veel huizen zijn op terpen of op palen gebouwd, als voorzorg tegen de overstromingen die het eiland regelmatig teisterden toen het IJsselmeer nog Zuiderzee was. Deze dagtocht beloofd een heerlijke combinatie van lekker zeilen, gezellig bijkletsen en u ontdekt de wereld van Sijtje Boes, oud bewoonster van Marken.

De zeiltocht naar Marken in het kort

Deze dagtocht biedt u:

 • Een afwisselend groepsuitje op een traditioneel zeilschip.
 • Een bezoek aan het authentieke Marken, het schiereiland van oud-inwoonster Sijtje Boes.
 • Ontspanning, plezier en tijd genoeg om bij te praten.

Dit valt er te beleven tijdens de vaartocht over het Markermeer

Terwijl u aan dek geniet van een hapje en een drankje en de nodige qualitytime met uw familie, vrienden of collega’s, vaart u over het Markermeer richting het schiereiland Marken in de Gouwzee. Het uitzicht onderweg is puur genieten. Afhankelijk van waar u vertrekt, vaart u misschien wel langs het beroemde Forteiland Pampus, de vijf nieuwe eilanden van de Marker Wadden of de markante vuurtoren het Paard van Marken. Darnaast mag iedereen meehelpen bij het zeilen of even achter het roer staan. De schipper leert u graag hoe u het schip op koers houdt.

Dit kunt u doen in Marken

Marken is een klein schiereiland, dat pas sinds 1957 is verbonden met het vaste land. Voor die tijd leefden de bewoners redelijk geïsoleerd in hun huizen op terpen en palen. U komt aan in de sfeervolle haven van Marken, dat is omringd met de kenmerkende groene huisjes op palen. Een van die huisjes behoorde ooit aan Sijtje Boes, oud- inwoonster van Marken. Tijdens de wandeling loopt u door smalle straatjes, over bruggetjes langs verschillende buurtjes, gebouwd rond de kerk of op een terp. Hier en daar hangt de was buiten. Dit bijzondere en oer-hollandse plaatsje heeft zijn eigen karakter bewaard gehouden en het is prachtig om er doorheen te lopen. Heeft u iets meer tijd en wilt u nog wat verder wandelen? Loop dan via het Zuiderzeepad een wandeling naar het Paard van Marken, de vuurtoren uit 1839, die nog steeds werkt.

Is de dagtocht naar Marken voor iedereen leuk

De dagtocht naar Marken is afwisselend en bijzonder geschikt voor een personeelsuitje of bedrijfsfeest, maar ook leuk voor een dagje uit met familie en/of vrienden. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen en zijn voorzien van alle comfort.

De duur van de dagtocht naar Marken

U kunt de dagtocht naar Marken al boeken vanaf vier uur en naar wens per uur uitbreiden. Dit is exclusief de tijd die u doorbrengt in Marken.

Havens

Opstaphaven
Almere
Amsterdam
Edam
Enkhuizen
Hoorn
Monnickendam
Muiden
Volendam

Programma dagtocht naar Marken

Bij het online boeken bepaalt u hoe de dagtocht er uit ziet. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

 • De schipper en zijn bemanning verwelkomen u op het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en het uitzicht, ondertussen vaart het schip rustig verder over het Markermeer.
 • U maakt een tussenstop in Marken voor een rondwandeling door deze bijzondere stad.
 • Aan het einde van de vaartocht vaart u weer terug naar de haven.

U kunt ook opstappen in Marken en de wandeling aan het begin of het einde van de vaartocht houden.

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. Een hele leuke ervaring

  Geplaatst op

  Samen met collega's en zakenrelaties Marken verkend. Het was een hele leuke ervaring! Niet alleen de zeiltocht, maar ook de rondleiding met de gids; die man wist werkelijk ß³veral wat vanaf!

  Greg
 2. leuk

  Geplaatst op

  Marken was geweldig. Ook de vaart daar. Helaas was er hier weinig wind. Maar niemand kan daar wat aan doen en we hebben er het beste van gemaakt. :)

  Sarah
 3. Marken de moeite waard

  Geplaatst op

  Marken is een typisch Nederlands vissersdorp aan het IJsselmeer, wat we persoonlijk heel erg leuk vonden. Je kunt er trouwens ook heerlijke poffertjes eten!

  Gisela F.
 4. Leuke fietstocht

  Geplaatst op

  We reden vanuit Amsterdam per fiets naar Marken, Monnickendam, Volendam en Edam. Dit is een geweldige route die ik alleen aan iedereen kan aanbevelen! Deze steden zijn waarschijnlijk de meest "Nederlandse" in de hele regio! "

  Benjamin Kloss
 5. Gezellige Marken

  Geplaatst op

  Samen met de collega's genoten van het gezellige Marken. Dit was zeker een uniek bedrijfsuitje, goed geregeld door NAUPAR! De professionele gids maakte het helemaal af.

  Anoniem
 6. charmant klein (schiereiland

  Geplaatst op

  Marken is echt een leuk klein schiereiland. Onze reis met het zeilschip daar was echt de moeite waard.

  Anne K.

Het arrangement dagtocht naar Marken is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het arrangement dagtocht naar Marken is exclusief:

 • activiteiten en excursies
 • verzekeringen
 • eten en drinken