Klantervaring I Hoe de Lean Consultancy Group de Summertime transformeerde tot Loveboat

Groepsfoto Lean Consultancy 2018

De Lean Consultancy Group (LCG) in Utrecht is een bijzonder bedrijf. Ze geven trainingen op het gebied van Lean, agile en scrum en dat doen ze met een bijzonder bevlogen club medewerkers. Het belangrijkste motto van dit inspirerende bedrijf is ‘het vergroten van levensgeluk’ voor iedereen om hen heen. Nou zijn er wellicht meer bedrijven die een dergelijk motto hebben, maar niet zoveel bedrijven die dat zo consequent doorvoeren. Zelfs tijdens een bedrijfsuitje draait het bij de medewerkers van de LCG niet alleen om hun eigen plezier, maar maken ze ook tijd voor het levensgeluk van anderen.

Doldwaze discodagen

Dit verhaal begint op een zaterdagochtend. De medewerkers van de LCG staan nietsvermoedend klaar voor hun bedrijfsuitje: de Dol Dwaze Disco Dagen (DDDD). Deze DDDD worden ieder jaar georganiseerd door twee of drie mensen en de overige groepsleden hebben geen idee wat ze te wachten staat. Het enige wat er werd gecommuniceerd, was dat ze om 8.30 uur op het station in Amsterdam werden verwacht. Vanuit daar liepen ze, nog steeds onwetend over wat ze te wachten stond, naar de haven. Hier lag de viermaster Summertime klaar, die voor de gelegenheid was omgetoverd tot de 'LCG Loveboat.'

Aan het werk voor de Make-a-Wish Foundation

Toen iedereen was ingescheept, gingen ze eerst aan de slag voor de Make-a-Wish Foundation, die wensen van ernstig zieke kinderen vervult. De hele ochtend zijn alle medewerkers van de LCG keihard aan het werk geweest om vier wensen in vervulling te laten gaan. Het was een drukte van jewelste, want iedereen was aan het bellen en zijn of haar netwerk aan het mobiliseren voor dit fantastische initiatief. Een van de wensen was van een meisje dat dolgraag in een prinsessenjurk naar de Efteling wil. En reken maar dat dat gaat gebeuren: de LCG-medewerkers hebben hun netwerk aangesproken en geregeld dat er (gratis!) een prinsessenjurk wordt gemaakt, dat er een limousine beschikbaar is, een rolstoel en begeleiding is op de dag zelf. De Make-a-Wish Foundation hoeft alleen nog maar alle betrokkenen te bellen en af te stemmen dat iedereen op tijd zijn of haar spullen levert.

Tijd voor feest!

Een bedrijfsuitje bij LCG is dus hard werken! Maar daarna is het tijd voor fun. Want het levensgeluk van de medewerkers is natuurlijk ook belangrijk. Na een hele ochtend hard werken komt het gezelschap aan in Volendam. Daar gaan ze van boord voor een lunch, maar wat bijna niemand weet is dat er op dat moment ook een geheime gast aan boord wordt gesmokkeld en bij de schipper wordt verstopt.

Na de lunch vertrekt het schip naar Hoorn, waar de geheime gast wordt aangekondigd: het is oud-schaatser Jochem Uytdehaage, die een inspirerend verhaal vertelt over balans houden: zakelijk en privé. Daarna is het tijd om echt los te gaan. Op naar de kroeg! En ook daar wacht nog een verrassing: er is een volkszanger ingehuurd, die alle nummers zingt favoriet bij de LCG’ers. Ondertussen is een kleine groep LCG’ers bezig met het omtoveren van de Summertime tot Loveboat: platen met hartjes, opblaasstoelen, lichtjes, alles wat je maar kunt bedenken en wat past bij het thema liefde. Schipper Jonathan regelt ondertussen dat alles voor de barbecue wordt klaargezet, die op het schip gehouden zal worden.

Als de ploeg feestvierende LCG’ers weer uit de kroeg komt, is het tijd voor de BBQ. En gelukkig is er ook nog een collega die zijn eigen DJ-set heeft meegenomen, zodat het feest onverminderd voortgezet kan worden. Om 22.00 verplaatst het gezelschap zich naar de plaatselijke discotheek om daar tot in de late uurtjes verder te feesten.

De volgende dag kan iedereen rustig bijkomen en lekker wakker worden met een goed ontbijt. Het frisse windje aan dek helpt tegen de kater en zo voelt iedereen zich weer prima tegen de tijd dat het schip afmeert in de haven van Amsterdam. De LCG heeft weer twee fantastische Dol Dwaze Disco Dagen gehad!

Meer informatie over een bedrijfsuitje?

Wilt u ook een lang weekend weg met uw medewerkers? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij informeren u graag over de vele mogelijkheden voor een geslaagd bedrijfsuitje voor teambuilding aan boord van de Summertime of een van onze andere schepen.

Meer lezen?

Tips voor succesvol event I Duurzaam bedrijfsuitje I Teambuilding Marker Wadden I Zeemansknopen I Hoe kies ik het juiste schip? I Bedrijfsuitje Ibiza-style I Zeilen en BBQ I Save-the-date mailing I Bedrijfsuitje op het water