4 redenen waarom een schip de perfecte locatie is voor een uitstapje met collega's

Bedrijfsuitje

De organisatie van een geslaagd bedrijfsuitje begint met de zoektocht naar een geschikte locatie. Hoe eerder je begint met het zoeken hoe beter. Zo heb je voldoende keuze uit de verschillende schepen, meerdere data en als er tijd voldoende tijd is kun je de driemaster van te voren bezoeken en met eigen ogen zien dat een schip de perfecte locatie is voor een dagje uitwaaien met collega’s. Nog niet overtuigd? Lees vooral verder of bekijk de video en proef alvast de sfeer!

1. Altijd een passend schip voor een bedrijfsuitje

Bij de keuze van een schip zijn jullie flexibel. Je kunt het bedrijfsuitje op het water geheel naar eigen wens invullen. Dus de vraag die we altijd als eerste stellen is waar zijn jullie naar op zoek?

 • Gaan jullie voor een luxe schip, of liever iets meer basic?
 • Is het een grote of klein groep? Wij hebben prachtige driemasters zoals de Willem Barentsz  of de Abel Tasman die plaats bieden aan groepen van 100 personen en meer. Heb je een kleinere groep dan kun je ook heel goed je bedrijfsfeest vieren op de Admiraal van Kinsbergen of het prachtige Spiegelretourschip de Soeverein
 • Willen jullie een dagtocht maken of een meerdaagse tocht en hebben jullie slaapaccommodatie hiervoor ook nodig?

Wat jullie wensen ook zijn, wij beschikken over zoveel verschillende schepen dat er altijd wel een schip bij jullie keuze past! Daarnaast is het schip een privélocatie en zijn jullie gegarandeerd alleen met het gezelschap.

2. Flexibel met meerdere vaargebieden en bestemmingen

Met een schip ben je niet gebonden aan één locatie. Jullie zijn flexibel en kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om met het hele gezelschap de zeilen te hijsen en een mooie vaartocht maken over het IJsselmeer, Markermeer, de Friese meren of de Waddenzee. Daarbij kunnen jullie kiezen uit een middag-, dag- of avondtocht bij ondergaande zon met een BBQ of buffet en een drankje op het achterdek.

Maar het is ook mogelijk om de vaartocht te combineren met een bezoek aan een leuke havenplaats, museum of eiland, zoals:

 • Urk, waar je bijvoorbeeld een leuke rondleiding organiseert door de bijzondere Ginkies met een echte Urker
 • Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, dat op zich al een hele beleving is
 • Volendam, voor een vers visje of gerookte paling op de gezellige Dijk
 • Forteiland Pampus met zijn bijzondere geschiedenis
 • Of jullie ontdekken de nieuwe eilandenarchipel de Marker Wadden in het Markermeer tijdens een VrijMiBo of een dagtocht

En het is ook altijd mogelijk om het schip als locatie te gebruiken en te blijven liggen in de haven van jullie keuze. Wist je dat je een leuke korting krijgt als je niet uitvaart met het schip? 

Daarnaast kun je vertrekken uit maar liefst zestien verschillende havens, zoals Enkhuizen, Kampen, Volendam en/of Amsterdam. De havens liggen centraal en zijn goed bereikbaar. Zo is er altijd wel een haven in de buurt, waar jullie kunnen op- en afstappen.

3. Keuze uit leuke activiteiten

Naast de keuze uit vele schepen, vaargebieden en bestemmingen kun je ook nog eens kiezen uit heel veel leuke activiteiten om van het bedrijfsuitje iets bijzonders te maken. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld kiezen uit:

 • Een cocktail- of barista-workshop
 • Paling roken aan boord
 • Een zeilclinic voor sportievelingen
 • Een DJ die muziek draait
 • Een Photobooth om samen leuke herinneringen te maken

Dus geef bij je keuze vooral aan naar wat voor soort bedrijfsuitje jullie op zoek zijn en wij vullen het aan met leuke sportieve, culturele of educatieve elementen.

4. Zelf regelen of liever een arrangement

Een ander voordeel is dat je de keuze hebt om het uitje op maat samen te stellen of te kiezen voor een leuk arrangement. Niet alleen zijn deze arrangementen ‘lekker makkelijk’, zorgeloos en snel geregeld, ze zijn óók voor een vast bedrag per persoon te boeken. Ideaal. 

Benieuwd uit wat voor arrangementen je o.a. uit kunt kiezen:

Maar er is meer. Zo hebben we naast diverse arrangementen ook mogelijkheden voor een buffet, BBQ of een walking dinner, met vega-opties!

Bekijk de video en proef de sfeer

Onderstaande video van NAUPAR geeft jullie een goed beeld van hoe het er tijdens een bedrijfsuitje aan boord van een zeilschip aan toe gaat. In een kleine twee minuten ziet u verschillende activiteiten, prachtige vergezichten en lachende mensen voorbij komen. Ziet u zichzelf ook zo genieten? Laat dit nu juist datgene zijn wat jullie bij een bedrijfsuitje op het water kunnen verwachten! Een ontspannen dag en onvergetelijke herinneringen.

Interesse in een bedrijfsuitje op het water?

Bekijk ons uitgebreide aanbod en de beschikbaarheid van de schepen, vraag een offerte aan of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen jullie graag meer over de vele mogelijkheden voor een onvergetelijk bedrijfsuitje met collega’s op een traditioneel zeilschip.

Nog meer lezen over originele bedrijfsuitjes?

Origineel uitstapje met collega’sMet deze tips wordt bedrijfsuitje een succes I Maak het bedrijfsuitje nog leuker met sportieve activiteiten Goed voor teambuilding I Klantverhaal op de Willem Barentsz met BBQ op Markermeer I Klantverhaal op Abel Tasman met biologisch diner I Klantverhaal op 'Loveboat' Summertime I Klantverhaal Jubileumfeest op de StedemaeghtVaren door windmolenpark I Bedrijfsuitje met impact I Unieke replica vaart weer