Teambuilding: Hijs samen de zeilen en versterk de onderlinge relatie tussen collega’s

Blog Hijs samen de zeilen en versterk de onderlinge relatie tussen col

Teambuilding is een essentieel aspect voor het verbeteren van de samenwerking en het versterken van relaties binnen een team. Er bestaan talloze activiteiten die teams kunnen ondernemen om deze doelen te bereiken, maar een zeiltocht op een traditioneel zeilschip biedt unieke voordelen. Deze avontuurlijke en gezamenlijke ervaring op het water kan de teamspirit vergroten, de communicatieve vaardigheden verbeteren en het vertrouwen tussen teamleden versterken. In deze blog geven we je enkele redenen waarom een zeiltocht op een schip een uitstekende keuze is voor teambuilding.

Samenwerking en teamwork versterken

Een zeiltocht op een traditioneel zeilschip vereist een sterke samenwerking en teaminspanning om succesvol te zijn. Het team leert van de bemanning tijdens een zeilclinic op het IJsselmeer of Markermeer hoe ze samen kunnen werken om de zeilen te hijsen, het schip te manoeuvreren, de zeilen aan te passen en de koers te bepalen. Iedereen speelt tijdens een zeiltocht een rol en men moet op elkaar vertrouwen. Door de gezamenlijke inspanning ontwikkelen teamleden een dieper gevoel van samenwerking en begrip voor elkaars sterke punten.

Communicatieve vaardigheden verbeteren

Tijdens een zeiltocht is effectieve communicatie van cruciaal belang. Het delen van kennis, het geven van duidelijke instructies en het luisteren naar elkaar is essentieel om met het schip vooruit te komen. Teamleden leren om nauw samen te werken en te communiceren in een omgeving waar timing en duidelijkheid van boodschappen van het grootste belang zijn. Deze ervaring zal zich vertalen naar een betere communicatie binnen het team, zowel op de werkvloer als daarbuiten.

Probleemoplossend vermogen ontwikkelen

Op een zeiltocht kunnen zich onverwachte situaties voordoen, zoals bijvoorbeeld veranderingen in de wind of een ander schip dat dezelfde koers vaart en steeds dichterbij komt. In dergelijke gevallen moet het team snel reageren. Door met deze uitdagingen om te gaan en gezamenlijk de juiste strategieën te bedenken, ontwikkelen teamleden hun probleemoplossend vermogen. Dit vermogen zal later van pas komen bij het oplossen van complexe situaties op de werkvloer.

Vertrouwen opbouwen

Een zeiltocht vereist ook dat teamleden elkaar vertrouwen. Iedereen moet op elkaar kunnen rekenen om zijn of haar taken naar behoren uit te voeren om de veiligheid en het succes van de tocht te waarborgen. Door elkaars verantwoordelijkheden en vaardigheden te erkennen, worden teamleden gestimuleerd om op elkaar te vertrouwen, wat de teamband versterkt en de algehele teamprestaties ten goede komt.

Catering tijdens de vaartocht

Natuurlijk is er tijdens een vaartocht voldoende tijd om lekker te ontspannen en met elkaar te kletsen, terwijl de bemanning met een hapje en een drankje langskomt. En u kunt de zeiltocht afsluiten met een heerlijke BBQ, buffet of walking diner. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn? Bekijk ze allemaal in ons uitgebreide Foodbook.

Op zoek naar meer spanning en sensatie?

Boek twee schepen en organiseer een regatta tussen beide schepen. Jullie hebben geen zeilervaring nodig: de schipper en zijn maat leren jullie ter plekke de fijne kneepjes van het zeilen. Bovendien varen jullie eerst een proefrondje, zodat jullie even kunnen oefenen en wat beter op elkaar ingespeeld raken. En na een spannende wedstrijd komen jullie samen voor een gezamenlijke maaltijd aan boord van een van de schepen.

Een dag of meerdere dagen?

Soms is een dag niet genoeg. Hoe leuk is het dan als jullie ook aan boord kunnen blijven slapen? Naast prachtige dagtochtschepen, bieden we ook meerdaagse schepen waarop jullie met het hele team kunnen blijven overnachten. Jullie hebben de keuze uit luxe hutten met comfortabele boxspringbedden en een eigen badkamer, of een "back to basic" optie met meerdere bedden in een hut en gedeelde badkamers.

Na de zeilclinic of onderlinge wedstijd leggen jullie aan in een gezellige havenplaats zoals Enkhuizen, Hoorn, Urk, Volendam of Stavoren en borrrelen jullie na in de kuip. Door de handige boodschappenservice hoeven jullie niet met boodschappen te sjouwen en kan een groep collega's direct aan de slag met het bereiden van een maaltijd in de goed uitgeruste keuken.

In de avonduren biedt de knusse salon voldoende ruimte om gezellig samen te zitten, te borrelen, muziek te maken of bij voorbeeld een pubquiz te spelen. Of jullie gaan gezellig samen stappen in het centrum, dat meestal vlak naast de haven ligt. 

Benieuwd hoe een bedrijfsuitje op een schip er uit ziet?

Bekijk deze video van een dagtocht en kom alvast in de juiste stemming:

Advies nodig voor het samenstellen van een teambuildingsdag?

Laat je inspireren door onze arrangementen, vraag vrijblijvend een offerte aan, of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen jullie graag bij het invullen van een onvergetelijk bedrijfsuitje

Meer lezen?

Hoe kies ik het juiste schipTips voor een succesvol event I Bedrijfsuitje met impact I FoodbookEen duurzaam uitje voor bedrijven I Een goede save-the-date-mailing I Zeemansknopen I Zeilen en BBQ I Jubileumfeest Ibiza-style I Loveboat Summertime I Teambuilding Marker Wadden