Bedrijfsuitje I Een volledig biologisch diner? Aan boord van de Abel Tasman regelen ze het!

Bedrijfsfeestje met compleet biologisch diner op de Abel Tasman

Hoeveel dieetwensen kunnen ze voor een bedrijfsuitje op een schip van NAUPAR in één maaltijd vervullen? Heel veel! De medewerkers van Vitalis, een bedrijf in biologische zaden, hebben ontdekt dat de enthousiaste koks op de driemaster Abel Tasman hun handen niet omdraaien voor een volledige biologische maaltijd met vegetariërs, veganisten en mensen met notenallergie.

Hoe het allemaal begon

Het begon met de wens om ook dit jaar weer een bedrijfsuitje te organiseren. Het moest bovendien een bijzonder uitje worden, want de directeur zou voor het laatst mee gaan, voordat hij per 1 januari met pensioen gaat. Op zijn verlanglijstje stond al jaren een bezoek aan de Marker Wadden en nu deze nieuwe eilandengroep eindelijk open is voor publiek, was de keuze gauw gemaakt. 

De groep van 35 medewerkers scheepte in op de Abel Tasman en samen met twee gidsen van Natuurmonumenten vertrokken zij vanuit Lelystad voor een tocht van een paar uur richting de Marker Wadden. Hoewel ze eigenlijk niet helemaal in het goede seizoen gingen, was het toch een indrukwekkend bezoek. 

Onder de indruk van de Marker Wadden

De hele groep was zo onder de indruk van dit nieuwe stukje Nederland, dat niemand eraan gedacht heeft om foto’s te maken. ‘Achteraf wel een beetje jammer, maar we hebben zoveel gezien dat we daardoor volledig in beslag genomen werden. De gidsen gaven bovendien heel veel informatie en dat maakte het bezoek heel erg interessant. Maar nu hebben we in ieder geval een goed excuus om over een jaar of vijf nog eens terug te gaan. We zijn heel benieuwd hoe de natuur zich gaat ontwikkelen en dan maken we dan wel foto’s!’ 

Het gezelschap was om een uur of twee ’s middags vertrokken en kwam een paar uur later aan op de Marker Wadden. Na een twee uur durende rondleiding, waarbij ze prachtig weer hadden, maakten ze zich op voor de terugreis. Ondertussen had iedereen behoorlijk trek gekregen en keek men verlangend uit naar de gezamenlijke avondmaaltijd.

Een biologisch diner voor 35 personen

Voor het diner had de groep een paar voorwaarden, waarvan de belangrijkste was dat er alleen maar biologische producten gebruikt mochten worden. Op zichzelf een logische keuze voor een bedrijf dat biologische groentezaden veredelt en verhandelt en dat het gebruik van biologische producten graag wil stimuleren. Voor de koks op de Abel Tasman was dit een mooie uitdaging, ook omdat er zich nog een paar vegetariërs, een veganist en iemand met een notenallergie in het gezelschap bevonden. 

Het eindresultaat mocht er zijn: een volledig biologische maaltijd voor 35 personen, waarvan er een aantal dus nog speciale dieetwensen hadden. Al met al was het een mooie dag en een bijzonder geslaagd bedrijfsuitje, mede te danken aan het mooie weer, de kundige gidsen van Natuurmonumenten en de crew van de Abel Tasman. 

Meer informatie over een bedrijfsuitje aan boord van de Abel Tasman?

Hebben jullie ook bijzondere catering wensen voor jullie bedrijfsuitje? Geen probleem! Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij informeren jullie graag over de vele catering mogelijkheden aan boord van de traditionele zeilschepen en helpen graag bij het organiseren van een uniek bedrijfsuitje.

Meer lezen over een bedrijfsuitje op een traditioneel zeilschip?

Origineel uitstapje met collega's I 'Loveboat' Summertime I Jubileumfeest op de StedemaeghtVaren door windmolenpark I Tips voor succesvol bedrijfsuitje I De perfecte locatie voor personeelsfeestje I Goed voor teambuilding I Bedrijfsuitje met impact I Unieke replica vaart weer I Met het foodbook wordt jullie dag op het water compleet I Dit kun je doen op de Marker Wadden