Terug naar resultaten

Dagtocht Stedemaeght Hoorn (individueel)

Dagtocht Hoorn (individueel)

Stap aan boord van de Stedemaeght voor een onvergetelijke zeiltocht naar Hoorn! Geniet van een afwisselende dag op het water, met een heerlijk lunchbuffet en voldoende tijd om de binnenstad van deze bijzondere stad aan het Markermeer te verkennen. Een ontspannen uitje vol prachtige bezienswaardigheden en onvergetelijke herinneringen!

De individuele vaartocht naar Hoorn in het kort

 • Een afwisselend meevaararrangement over het Markermeer
 • Een bezoek aan historisch Hoorn
 • Relaxen, zeilen en ontdekken.

Wat valt er te beleven tijdens de zeiltocht

Op het dek van de Stedemaeght is er volop mogelijkheid om te genieten van het prachtige uitzicht, ontspannen in het zonnetje en de wind door je haren te voelen. Voor de avontuurlijke types is er zelfs de mogelijkheid om de bemanning te assisteren bij het hijsen van de zeilen. Zo maak je de zeiltocht nóg specialer!

Wat is er te doen in Hoorn

De geschiedenis van Hoorn gaat eeuwen terug en heeft zijn hoogtepunt bereikt in de Gouden Eeuw. Hoorn was het centrum van handel en avontuur. Bezoekers kunnen de geboorteplaats van Jan Pieterszoon Coen ontdekken en genieten van de historische pracht op het plein de "Rode Steen". Hoorn ademt nostalgie en is een must-see voor geschiedenisliefhebbers.

Hoe lang duurt de dagtocht naar Hoorn?

De dagtocht naar Hoorn duurt ongeveer 8 uur en is inclusief een rondwandeling langs de haven en binnenstad. Mis deze unieke kans niet om Hoorn vanaf het water te ervaren en laat je betoveren door de charme van deze VOC-stad. Een perfecte mix van avontuur, geschiedenis en ontspanning!

Het programma bij vertrek uit Lelystad

 • 09:30 uur Ontvangst met koffie of thee op de "Stedemaeght" in de Bataviahaven van Lelystad
 • 10:00 uur Trossen los, eenmaal buiten de haven worden de zeilen gehesen en vaart u richting Hoorn
 • 12.00 uur Tijdens de vaartocht naar Hoorn serveren wij u een lunch
 • 13.00 uur Het schip meert af in Hoorn en u heeft ongeveer anderhalf uur om een wandeling te maken door de historische stad.
 • 14.30 uur Na de rondwandeling komt u weer terug in de haven en zeilt het schip terug naar Lelystad. Onderweg kunt genieten van de ontspannen sfeer onder het genot van een bittergarnituur.
 • 18.00 uur Aankomst in de Bataviahaven in Lelystad

*Deze tijden zijn een indicatie, tijdens de vaartocht zijn we afhankelijk van het weer en de wind en kunnen de tijden afwijken.

Opstaphaven
Lelystad Bataviahaven

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
1

Parkeren in Lelystad

Op de parkeerterreinen bij Batavia Stad. Kosten € 3,00 euro voor de hele dag. Het is ongeveer tien minuten lopen naar de vertreksteiger in de Batavia haven.

In de VOC garage. Kosten € 10 euro (dagkaart). Het is ongeveer 5 minuten lopen naar de vertreksteiger in de Batavia haven.

Prijs inclusief

 • Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers 
 • Lunchbuffet 
 • Bittergarnituur in de namiddag

Exclusief extra drankjes​.

Het kan zijn dat de geplande vaartocht niet doorgaat, omdat er slecht weer wordt voorspeld of onvoldoende deelnemers zijn. U hoort dit tot max. twee dagen voor de geplande vaartocht.

Indien de vaartocht niet doorgaat krijgt u de gelegenheid deze kosteloos om te boeken naar een andere datum.