Terug naar resultaten

Dagtocht Stedemaeght Volendam (individueel)

Dagtocht Volendam (individueel)

Zin in een onvergetelijk avontuur op het water? Stap aan boord van de adembenemende Stedemaeght en zeil mee over het Markermeer naar het schilderachtige Volendam. Eenmaal aangekomen in dit pittoreske vissersdorp, kunt u genieten van een ontspannen wandeling over de Dijk met een adembenemend uitzicht op de haven van Volendam en Marken. Laat u verrassen door prachtige bezienswaardigheden en geniet van een dag vol onvergetelijke herinneringen.

De individuele vaartocht naar Volendam in het kort

 • Een afwisselend meevaararrangement over het Markermeer
 • Een bezoek aan het visserplaatsje Volendam.
 • Zeilen, genieten en ontdekken.

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht naar Volendam

Terwijl u over het Markermeer richting Volendam zeilt, geniet u van een heerlijk lunchbuffet op de heenweg en een smakelijk bittergarnituur op de terugweg. Vanaf het dek van het schip heeft u een prachtig uitzicht over het weidse Markermeer.

Voor degenen die wat actie willen, is er de mogelijkheid om actief deel te nemen aan het hijsen van de zeilen en een kijkje te nemen achter het roer bij de kapitein. De schipper geeft graag een demonstratie over het houden van koers.

Bij aankomst in Volendam wordt u per tender naar de Dijk gebracht, waar u kunt genieten van de vele snuffelwinkeltjes en gezellige terrasjes. Of u wandelt langs de historische haven en geniet van de authentieke sfeer met uitzicht op het eiland Marken.

Wat valt er te ontdekken in Volendam

De rijke geschiedenis van Volendam gaat terug tot de 14e eeuw, toen het dorp ontstond bij de Follendam. Volendam staat bekend om zijn schilderachtige charme, historische gebouwen en traditionele klederdracht. De klederdracht, met de karakteristieke hul en bloedkoralen kettingen, is een lust voor het oog en wordt nog steeds met trots gedragen door de inwoners.

Zo lang duurt de dagtocht naar Volendam

De dagtocht naar Volendam duurt ongeveer 8 uur en is inclusief een rondwandeling door het schilderachtige vissersdorp. Mis deze unieke kans niet om Volendam vanaf het water te ervaren en laat u betoveren door de charme van dit historische dorp.

Het programma bij vertrek uit Lelystad Bataviahaven

 • 09.30 uur Ontvangst met koffie of thee op de "Stedemaeght" in de Bataviahaven van Lelystad
 • 10.00 uur Trossen los, eenmaal uit de haven worden de zeilen gehesen en vaart u richting Volendam
 • 12.00 uur Tijdens de vaartocht naar Volendam serveren wij u een lunchbuffet.
 • 13.30 uur Bestemming Volendam bereikt en de tender ligt klaar
 • 14.00 uur U heeft ongeveer een uur om het schilderachtige vissersdorp te verkennen.
 • 15.00 uur U wordt weer met de tender naar de Stedemaeght gebracht en zeilt daarna terug naar Lelystad terwijl wij een bittergarnituur serveren.
 • 18.00 uur Aankomst in de Bataviahaven in Lelystad

* Deze tijden zijn een indicatie. Tijdens de vaartocht proberen we zoveel mogelijk te zeilen, maar zijn we wel afhankelijk van de windrichting en –sterkte.

Opstaphaven
Lelystad Bataviahaven

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
1

Parkeren in Lelystad

Op de parkeerterreinen bij Batavia Stad. Kosten € 3,00 euro voor de hele dag. Het is ongeveer tien minuten lopen naar de vertreksteiger in de Batavia haven.

In de VOC garage. Kosten € 10 euro (dagkaart). Het is ongeveer 5 minuten lopen naar de vertreksteiger in de Batavia haven.

Prijs is inclusief:

 • Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers 
 • Lunchbuffet 
 • Tender schip-haven-schip
 • Bittergarnituur in de namiddag
Exclusief extra drankjes​.

Het kan zijn dat de geplande vaartocht niet doorgaat, omdat er slecht weer wordt voorspeld of onvoldoende deelnemers zijn. U hoort dit tot max. twee dagen voor de geplande vaartocht.

Indien de vaartocht niet doorgaat krijgt u de gelegenheid deze kosteloos om te boeken naar een andere datum. Mocht u geen andere geschikte datum kunnen vinden, dan krijgt u de gemaakte kosten van ons retour.