Terug naar resultaten

Dagtocht Stedemaeght Pampus (individueel)

Dagtocht Forteiland Pampus (individueel)

Stap aan boord van de imposante Stedemaeght voor een onvergetelijke zeiltocht over het Markermeer naar Forteiland Pampus. Terwijl u dwaalt door het mysterieuze gangenstelsel ontdekt u meer over het bijzondere verleden van dit forteiland dat vroeger onderdeel was van de verdedigingslinie voor Amsterdam. Een heerlijke combinatie van lekker uitwaaien, ontdekken en van elkaar genieten.

De individuele vaartocht naar Forteiland Pampus in het kort

 • Een afwisselend meevaararrangement over het Markermeer
 • Een bezoek aan het bijzondere Forteiland Pampus.
 • Zeilen, ontspannen en ontdekken.

Wat valt er te beleven tijdens de zeiltocht

Tijdens de zeiltocht kunt u lekker bijkletsen terwijl u geniet van de zon en het uitzicht over het Markermeer. Voor de avontuurlijke types is er zelfs de mogelijkheid om de bemanning te assisteren bij het hijsen van de zeilen. Zo maak u de zeiltocht nóg specialer!

Dit kunt u doen op Forteiland Pampus

Op Pampus leert u in een sneltreinvaart over 400 jaar geschiedenis, en dat is allesbehalve saai. Door middel van filmprojecties en geluidseffecten gaat u helemaal terug naar de tijd van de VOC, toen de schepen die uit de Oost kwamen voor Pampus kwamen liggen. U leert ook over de tijd dat Pampus, eind 1800, fungeerde als verdedigingslinie voor Amsterdam. Om te ontdekken hoe dat ging, kunt u deelnemen aan de indrukwekkende virtuele ballonvlucht, waarmee u opstijgt in het Amsterdam van 100 jaar geleden en vervolgens over de Stelling van Amsterdam vliegt.

Hoe lang duurt de dagtocht naar Pampus?

De dagtocht naar Forteiland Pampus duurt ongeveer 8 uur en is inclusief een rondwandeling over het eiland. 

Het programma bij vertrek uit Lelystad

 • 09:30 uur Ontvangst met koffie of thee op de "Stedemaeght" in de Bataviahaven van Lelystad
 • 10:00 uur Trossen los, eenmaal buiten de haven worden de zeilen gehesen en vaart u richting Forteiland Pampus
 • 12.00 uur Tijdens de vaartocht naar Pampus serveren wij u een lunch
 • 13.00 uur Het schip meert af bij Pampus en u heeft ongeveer anderhalf uur om op eigen gelegenheid een wandeling te maken over het eiland. Wanneer er gidsen aanwezig en beschikbaar zijn, is het ook mogelijk een rondleiding onder begeleiding te maken. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht.
 • 14.30 uur Na een rondwandeling van ongeveer een uur op het eiland wordt u weer ontvangen op het schip. Onderweg kunt genieten van de ontspannen sfeer onder het genot van een bittergarnituur.
 • 18.00 uur Aankomst in de Bataviahaven in Lelystad

* Deze tijden zijn een indicatie, tijdens de vaartocht zijn we afhankelijk van het weer en de wind en kunnen de tijden afwijken.

Opstaphaven
Lelystad Bataviahaven

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
1

Parkeren in Lelystad

Op de parkeerterreinen bij Batavia Stad. Kosten € 3,00 euro voor de hele dag. Het is ongeveer tien minuten lopen naar de vertreksteiger in de Batavia haven.

In de VOC garage. Kosten € 10 euro (dagkaart). Het is ongeveer 5 minuten lopen naar de vertreksteiger in de Batavia haven.

Prijs is inclusief:

 • Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers 
 • Lunchbuffet 
 • Bittergarnituur in de namiddag

Exclusief extra drankjes​ en een rondleiding door een gids.

Het kan zijn dat de geplande vaartocht niet doorgaat, omdat er slecht weer wordt voorspeld of onvoldoende deelnemers zijn. U hoort dit tot max. twee dagen voor de geplande vaartocht.

Indien de vaartocht niet doorgaat krijgt u de gelegenheid deze kosteloos om te boeken naar een andere datum.