Bedrijfsfeest organiseren? Met deze tips wordt het een succes

Bedrijfsfeest organiseren
Wil je de medewerkers bedanken, heb je iets te vieren of zijn er nieuwe collega’s en ben je op zoek naar een invulling waarbij teambuilding centraal staat? Wat je doel ook is, wij toveren elk schip om in een feestlocatie en hebben diverse leuke arrangementen en activiteiten om van uw dag een geslaagd bedrijfsfeest te maken. Wij zetten een paar voorbeelden op een rij.

1. Bepaal je doel voor het bedrijfsfeest

We vallen maar direct met de deur in huis. Wat wil je bereiken met het uitje? Een doel helpt je namelijk bij het inrichten van het programma. Wil je bijvoorbeeld het team versterken, dan kun je een aantal competitieve of teambuildingselementen aan het programma toevoegen. Heb je echter iets te vieren, dan ligt de nadruk op activiteiten die de feestvreugde vergroten, zoals een ontvangst met bubbels, een ruimte waarbij je iemand in het zonnetje kunt zetten of een DJ die de boel weet op te zwepen tot in de late uurtjes.

Ligt het accent op bijpraten en andere collega’s leren kennen, dan zorgen we voor een programma waarbij er meer ruimte is voor ontspannen momentjes op het achterdek of een walking dinner waarbij medewerkers worden uitgedaagd andere collega’s aan te spreken. Een doel maakt de organisatie van het bedrijfsfeest zo veel makkelijker en geeft ons de mogelijkheid om met je mee te denken bij de invulling.

2. Kies een thema en kleed het aan met een leuke activiteit

Als je het doel eenmaal bepaald hebt, is de volgende stap een thema. Dit geeft je bedrijfsfeest net iets extra’s. Collega’s komen eerder in de stemming en het is daarnaast ook vreselijk handig bij het maken van de uitnodiging, aankleden van de locatie en het uitkiezen van aanvullende activiteiten.

Zo zeilde deze klant tijdens een duurzaam netwerk event door een windmolenpark en gaven ze hun zomerfeest een extra boost met een DJ. En koos deze klant bij een jubileumfeest voor het thema Ibiza-style. Het schip werd feestelijk aangekleed, voor de thrill seekers was er een snelle RIB-tocht en voor de anderen een cocktailworkshop of een popquiz. Maar we hadden ook een klant die voor hun bedrijfsuitje de Summertime omtoverden in ‘een echte love boat’ met het thema de Dol Dwaze Disco Dagen (DDDD).

Of wat dacht je van een oer-Hollands thema met een bezoek aan Volendam? Maak een foto in klederdracht, laat paling roken aan boord en vraag de DJ gezellige meezingers te draaien. Of het thema Las Vegas? Ontvang de gasten met champagne, speel roulette en dans op live-muziek. Mogelijkheden genoeg aan boord van een driemaster. Al een beetje in de stemming? Wij vinden dat de voorpret niet vroeg genoeg kan beginnen.

3. Maak het je zelf gemakkelijk met catering

Hoeveel tijd hebben jullie voor het uitje? Een middag? Een hele dag? Of alleen een avond? Is er ruimte om een leuk havenstadje te bezoeken of een gezellige walking dinner met live mziek bij ondergaande zon te organsieren? Of kiezen jullie net als deze klant voor een weekendje in the middle of nowhere?

Waar jullie ook voor kiezen, lekker eten en drinken mag niet ontbreken. Met het Foodbook is jullie dag op het water compleet en kun je ook kiezen uit vegan en vega varianten, die zelfs vleeseters zeer smakelijk vinden.

4. Activiteiten

Deze arrangementen bieden wellicht inspiratie om jullie dag in te vullen, met leuke activiteiten, waarmee je het bedrijfsfeest iets extra’s kunt aankleden. We zetten de populairste arrangementen op een rij:

5. Vergeet het bedrijfsfeest niet vast te leggen

Maak tijdens het uitstapje zoveel mogelijk leuke foto's, zoals een leuke groepsfoto op de boeg van het schip of selfies in het kluivernet en deel deze onder een speciale hashtag die je voor de dag bedacht hebt op Instagram. Of huur een fotograaf. Nog leuker is het om een Photobooth (fotohokje) te regelen. Bedenk hier nog wat leuke attributen bij, die aansluiten op het thema van de dag en het gaat zeker zorgen voor een paar hilarische momenten.

Waar je ook voor kiest, creëer mooie momenten tijdens deze unieke dag en leg ze vast, zodat je later iets hebt om samen naar terug te kijken.

Ook een uniek bedrijfsfeest organiseren?

Kies dit jaar eens voor een andere locatie en organiseer het bedrijfsfeest op een mooie driemaster. Bekijk ons aanbod of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen u graag meer over de schepen, arrangementen of verschillende activiteiten.

Meer lezen?

De perfecte locatie voor bedrijfsuitje I Teambuilding naar de Marker Wadden I 6 tips voor succesvol event Origineel uitstapje met collega's I Bedrijfsuitje met BBQ I Loveboat SummertimeVaren door Windmolenpark I Jubileumfeest Ibiza-stijl  I Teambuilding I Bedrijfsuitje met impact I Hoe kies ik het juiste schip? I Bedrijfsuitje op het water I Save-the-date-mailing I Unieke replica zeilt weer I Met het Foodbook maak je je dag op het water compleet