Met de klipper Pouwel Jonas even afgezonderd van de wereld

Met de klipper Pouwel Jonas even afgezonderd van de wereld

In februari stapten zo’n 25 mensen op uitnodiging van het bedrijf Mindmeeting aan boord van de klipper Pouwel Jonas. Het werd een vaartocht via Volendam, inclusief twee overnachtingen in de middle of nowhere. Daarmee ontdekten zij hoe het is om even volledig afgezonderd te zijn van de hectiek van het dagelijks leven. Twee dagen aan boord van een schip bleek de ideale manier om samen te zijn.

Een schip als locatie voor een bedrijf dat maatwerkmeetings ontwerpt

“We wilden voor dit programma eens een totaal andere locatie uitproberen”, vertelt Eric de Groot van Mindmeeting. Het bedrijft bedenkt meetings voor organisaties en bedrijven. “De plek van zo’n meeting is uiteraard een belangrijk onderdeel van de totale ervaring.” Voor deze specifieke vaartocht waren ze met zo’n tiental verschillende nationaliteiten aan boord. Met onder andere gasten uit Inda, de VS, Italië en Spanje. “De deelnemers vonden het een geweldige ervaring. En dat kwam mede omdat we van tevoren alles goed hadden doorgesproken met de schipper”, aldus Eric. “Die moet wel volledig meegaan in zo’n programma, anders werkt het niet.”

Volledig op jezelf aangewezen zijn op een schip

Het interessante aan een schip is dat je, in zekere zin, opgesloten zit. Je slaapt in hutten, zit dicht op elkaar en dat is fundamenteel anders dan een hotelsituatie. Voor een groep mensen is het heel leuk en speciaal om een nacht op het water te zijn, waar je alleen maar donkerte om je heen hebt. Je weet dan eigenlijk niet waar je aan toe bent, en je kan geen kant op. In dit geval was het ook nog koud buiten en zaten de genodigden binnen lekker bij elkaar.

24 uur zonder telefoon op het open water

Een van de experimenten binnen het programma was om gedurende 24 uur geen mobiele telefoons te gebruiken. Het effect bleek een openbaring. De telefoons bleken een veel grotere verslaving dan iedereen dacht en het ontbreken van telefoons had dan ook een bizar grote invloed op het hele samenzijn. Het meest opvallende was dat iedereen vond dat de tijd veel langzamer ging. Dat werd versterkt doordat men op een schip zat, want er was geen andere mogelijke afleiding.

Tot slot een tip van Eric voor andere groepen die weleens een schip willen huren: Bekijk het niet alleen toeristisch, maar bedenk ook wat het afgezonderd zijn op een schip in positieve zin met een mens kan doen.

Ook interesse in een off-grid ervaring?

Will je ook eens met uw onderneming, organisatie, of familie een schip als programmalocatie gebruiken? Voor uw eigen evenement of een ander doel? NAUPAR biedt diverse mogelijkheden voor een schip als programmalocatie. Bekijk de schepen, vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens lkantoruren contact op met een van onze medewerkers, zijn adviseren je graag, over de schepen en verschillende mogelijkheden.

Meer lezen?

Een schip is de perfecte groepsaccommodatie I Zes leuke bestemmingen aan het IJsselmeer en Markermeer I Zo werkt droogvallen op het Wad I De 5 leukste havensteden aan de Friese kust I Favoriete stranden rond het IJsselmeer I Uitwaaien op de Wadden I Organiseer een bedrijfsuitje op het water I Zo kies je het juiste schip I 5 bestemmingen buiten de gebaande paden I Vijf bijzondere bestemmingen in Nederland