Zeilen met je collega’s en samen zwemmen bij de Marker Wadden

Actief bedrijfsuitje op de Alliantie naar Marker Wadden, zwemmen en zeilen

Zoals ieder jaar wilden ze ook dit jaar bij Van Geenen Auto’s BV weer een leuk en actief bedrijfsuitje organiseren. Maar wat moest het dit jaar worden? Na enig googelen op ‘bedrijfsuitjes’ kwam eigenaar Hans van Geenen terecht bij NAUPAR. Een schip huren, dat sprak hem wel aan. Het werd de Alliantie, een mooie, sfeervolle klipper die zich uitermate goed leent voor een geslaagd personeelsuitje.

Op de dag dat het hele gezelschap in Lelystad aan boord stapte, was het dertig graden en er stond niet zoveel wind. Gelukkig heeft de Alliantie twee masten, met vijf zeilen die in totaal 350 m2 oppervlakte hebben, dus ook het kleinste zuchtje wind wordt opgevangen door deze enorme zeildoeken. Het schip voer rustig de haven uit, het Markermeer op, richting de Marker Wadden. Ondertussen zat het personeel van Van Geenen Auto’s te genieten aan dek van gebak met koffie, thee of fris, onderdeel van de catering die NAUPAR voor ze had geregeld.

Samen verkoeling zoeken op een warme zomerdag

In overleg met de schipper werd besloten koers te zetten naar de Marker Wadden, want het gezelschap wilde niets liever dan lekker zwemmen. Het was te warm om in een havenstadje rond te lopen, dus verkoeling zoeken in het verfrissende Markermeerwater was een idee dat iedereen aansprak. Bij de Marker Wadden ging het schip voor anker en er volgde een heerlijke middag van zwemmen, zonnen en bijpraten aan dek.

‘Dat is het leuke van een schip’, vertelt Hans. ‘Als je een stadswandeling gaat doen of iets anders actiefs, zie je vaak dat de groep uiteenvalt in kleinere groepjes en dat je dus niet samen bent. Nu zaten we met z’n allen op het schip en bleven we bij elkaar. Dat is leuk, want zo praat je ook nog eens met mensen met wie je in je dagelijkse werk misschien minder contact hebt.’

Na een ontspannen middag voer het schip terug naar de haven, waar er aan dek nog genoten werd van een heerlijke barbecue waarmee de actieve en gezellige dag werd afgesloten.

In overleg met de schipper is er veel mogelijk

Tip van Hans voor andere ondernemers: ‘Houd het weer goed in de gaten. Op een schip ben je natuurlijk afhankelijk van de wind. Als het wat minder warm was geweest en er meer wind had gestaan, hadden we er misschien wel voor gekozen om naar een leuke havenstad te varen en het stadje te bezoeken. Maar nu had ik van tevoren al aangegeven dat iedereen zwemkleding moest meenemen.

In overleg met de schipper is er van alles mogelijk, en het is wel handig als je van tevoren, op basis van het weer alvast bedenkt wat je wil doen. Nu was zwemmen een hele fijne invulling van de dag. Was het kouder geweest, dan hadden we ons op de Alliantie trouwens ook prima binnen vermaakt, want het schip heeft een grote en gezellige ruimte benedendeks, waar we met het hele personeel heerlijk hadden kunnen zitten.’

Ook op zoek naar een origineel bedrijfsuitje?

Wij helpen graag. Bekijk het uitgebreide aanbod traditionele zeilschepen of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen je graag over de vele mogelijkheden voor een bedrijfsuitje op een traditioneel zeilschip.

Meer lezen?

Organiseer een bedrijfsuitje op het waterTips voor het organiseren van een succesvol event I Bedrijfsuitje met impact I Daarom een bedrijfsuitje op een schip I Teambuilding naar de Marker Wadden I Een goede save-the-date-mailing Een goede save-the-date-mailing I Sprookjesachtige havenstadjes met imposante twee- en driemasters I Het vernieuwde Foodbook maakt je dag op het water compleet! I Unieke replica vaart weer