Bedrijfsuitje I Sprookjesachtige havenstadjes met imposante twee- en driemasters

Bedrijfsuitje Flexso

Na een periode van thuiswerken en minimale kantoorbezetting kan het eindelijk weer: een bedrijfsuitje. Reuzegezellig én goed voor de teambuilding om je collega’s weer in levenden lijve te ontmoeten, om bij te praten en elkaar beter te leren kennen.

Dat was ook de gedachte bij het IT-consultancy bedrijf Flexso en dus boekten zij voortvarend tien schepen. Met maar liefst 200 mensen vanuit verschillende vestigingen in België en Nederland scheepten ze in voor een heerlijk weekendje weg.

Gaan jullie vaker met z’n allen op stap?

“We zijn in totaal met vierhonderd collega’s en nu zijn we met de Nederlandse en Belgische collega’s weggeweest. We doen om de twee jaar een grote activiteit met iedereen en oorspronkelijk was dit in mei 2020 gepland, maar door Corona hebben we het een aantal keer moeten uitstellen. En na een periode van zoveel thuiswerken was het heel fijn om iedereen weer te zien en echt samen te zijn”, vertelt Maïté Pittoors van Flexso.

“In 2019 hebben we een cruise gemaakt met z’n allen, toen bestond Flexso vijftien jaar. Dat was dus ook op een schip, maar een hele andere beleving. Onze managing partner is graag op het water en houdt van zeilen, dus die wilde nu de passie voor het zeilen graag met ons delen.“

Jullie zijn met tien schepen uit verschillende havens vertrokken. Hoe ging dat?

“Ja, we zijn met tien schepen vanuit Hoorn, Enkhuizen, Urk en Kampen vertrokken. Dat was nog een puzzel, want sommige teams zijn zo groot dat ze verdeeld moesten worden over twee boten, maar dan wilden we wel graag dat die samen in dezelfde haven lagen, zodat die op vrijdagavond bij elkaar waren. We konden namelijk vrijdagavond inschepen en de meeste mensen deden dat ook. Zaterdagmorgen voeren we uit en zondagmiddag aan het einde van de middag waren we terug.”

Vond iedereen het leuk?

“Ja, heel erg leuk! Zaterdag stond er een stevige wind en konden we goed zeilen, zondag was er een stuk minder wind en hebben we een deel op de motor gevaren. Het was heerlijk om samen op het water te zijn; het geeft gelijk een vakantiegevoel. En dat we actief bezig konden zijn was ook leuk. We hebben geholpen met het hijsen van de zeilen en we kookten ook zelf. Alle reacties waren heel positief. “

Wat hebben jullie precies gedaan?

“Zaterdag zijn we naar Stavoren gezeild en daar hebben we ’s avonds gebarbecued en een klein feestje gebouwd in strandpaviljoen De Potvis, dat ligt direct aan het IJsselmeer. Een prachtige locatie! Dat was heel fijn. Na de barbecue kwam er een DJ en hebben we met z’n allen een supergezellig feest gevierd. Zondagochtend om een uur of tien zijn we weer vertrokken en gingen we terug naar de haven van vertrek. Dit deden we (voor een deel) op de motor, want die dag stond er niet zoveel wind.

Qua teambuilding is het op een schip ook heel fijn. Samenwerken en samen koken bevordert het onderling groesgevoel. Je zit vrij lang met een beperkt aantal mensen op een relatief kleine oppervlakte, dus je komt tot gesprekken die je op kantoor met elkaar niet hebt. Ook het fysieke werk draagt hieraan bij. We hebben er bewust voor gekozen om geen kok mee te nemen aan boord, want het is fijn om voor je collega’s te zorgen. De boodschappen werden door NAUPAR wel een boord bezorgd, maar wij bereidden het zelf.”

Was het anders geweest als jullie huizen hadden gehuurd in plaats van schepen?

“Ja, ik denk het wel, want dan moet je zelf veel meer activiteiten organiseren. De setting is ook prachtig, het IJsselmeer is heel mooi, de zon scheen en we waren daardoor allemaal heel ontspannen.
We hebben van tevoren alvast wat schepen bekeken om te zorgen dat ze allemaal ongeveer hetzelfde comfortniveau hadden. En zo konden we ook alvast de havenplaatsen bekijken van waaruit we zouden vertrekken. Die zijn allemaal zo mooi! Het is heel sprookjesachtig, met die kleine straatjes en die imposante twee en driemasters die daar dan in de haven liggen. Dat is toch een hele andere beleving dan wanneer je gewoon een weekendje naar een vakantiehuis of hotel gaat!”

Wat zijn je tips voor andere bedrijven?

“O, die moeten zeker boeken. Je leert collega’s die je niet zo goed kent, in een paar dagen goed kennen. En ik zou geen kok meenemen, omdat het fijn is om voor je collega’s te zorgen. Wij hebben het heel fijn gehad samen en ik kan het iedereen aanraden om op deze manier een teambuildingsweekend te doen!”

Ook op zoek naar een origineel bedrijfsuitje?

Wij helpen graag. VBekijk het uitgebreide aanbod met traditionele zeilschepen of neem contact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen jullie graag over de vele mogelijkheden voor een bedrijfsuitje op een traditioneel zeilschip. Heb je al een schip op het oog? Bekijk dan hoe je in drie stappen de beschikbaarheid van een schip kunt bekijken.

Meer lezen?

Hoe organiseer ik een bedrijfsuitje I 6 tips voor succesvol event I Duurzaam bedrijfsuitje I Bedrijfsuitje Ibiza-style I Plastic Soup Expeditie met Dopper I Loveboat Summertime I Teambuidling Marker Wadden met drone video I Save the date mailing I Hoe kies ik het juiste schip I Unieke replica vaart weer