Populaire schepen met opstaphaven Lelystad

Bekijk alle

Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Bezienswaardigheden

Bekijk alle

Lelystad Bataviahaven

Centraal gelegen aan de oostkant van het IJsselmeer en het Markermeer ligt Lelystad. De moderne Batahaviahaven in Lelystad is één van de thuishavens van de NAUPAR schepen. Vanaf deze locatie heeft u een perfecte uitvalsbasis voor een tocht met onze zeilschepen.

Ligplaats van het schip

Voor de exacte ligplaats van het schip kunt u het beste op de dag van aankomst telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met de schipper. De schipper kan u goed uitleggen waar het schip afgemeerd ligt en waar u kort kunt parkeren voor het laden en lossen van uw bagage.

Bereikbaarheid, parkeren en openbaar vervoer

De haven is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Als u met touringcar of auto komt, bereikt u de ligplaats van de schepen via A- en N-wegen. In het havengebied mag u naast het schip laden en lossen; er is geen verkeer, dus dat is ideaal.

In de buurt van de haven zijn voldoende betaalde parkeerplaatsen. De VOC garage is het meest dichtbij, deze is alleen te gebruiken voor dagtochten. Voor lang parkeren is een speciale parkeerplaats, naast Bataviastad. Hier kunt u uw auto neerzetten als u alle bagage aan boord heeft gebracht.

Vanaf het station rijdt er een stadsbus naar de haven.

Faciliteiten in de haven van Lelystad

Op de haven is een BBQ-eiland waar u gebruik van kunt maken. Rondom de haven vindt u verschillende restaurants. De supermarkten bevinden zich in de nabijgelegen woonwijken op een half uurtje wandelen.

Over Lelystad

Rondom Bataviahaven zijn een paar leuke en bijzondere bezienswaardigheden zoals Batavia Stad Fashion Outlet en Batavialand waar u een replica vind van het VOC schip de Batavia en leert over het ontstaan van Flevoland. Lees meer over Lelystad.