• Naar de Marker Wadden dankzij winactie HISWA Welkom op het Water

  MW-Kroon-0309-01-700X300

  Een dagje op het water staat garant voor plezier. En dat plezier willen we bij NAUPAR graag delen. Daarom deden we mee aan de Welkom op het Water winactie van de HISWA, waarbij een jong gezin een dagje op het water bij ons kon winnen. De familie Kroon won deze actie en ging met de Abel Tasman een dagje op Expeditie naar de Marker Wadden in het Markermeer.

 • Een persoonlijk thema maakt uw bruiloft nog leuker

  STM-stel-Titanic-700X300

  Heeft u plannen om in het huwelijksbootje te stappen? Gefeliciteerd! Dan kan de voorpret nu beginnen: het plannen van de mooiste dag van uw leven. Laat u niet afschrikken door een lange to-do-list. Plannen is net als lopen naar het altaar, het gaat stap voor stap. Een tip willen we u alvast meegeven voor de invulling van deze bijzondere dag. Kies een bruiloftsthema. Het is leuk, inspireert, maakt van uw dag een geheel en het geeft uw huwelijksdag een persoonlijke touch.

 • Girls scoutgroep beleeft een ontspannen week aan boord van de tjalk Zorg met Vlijt

  Zorg-met-Vlijt-Pfadfinderinnen

  Al zesentwintig jaar vaart de Duitse Girls scoutgroep St. Georg uit het bisdom Trier met de schepen van NAUPAR. Natuurlijk hangt het van de groepsgrootte af met welk schip ze varen. Maar als het even kan, stappen ze het liefste aan boord bij schipper Jonas van de Zorg met Vlijt. Ze gaan al heel wat jaren terug en kennen de schipper nog van de tijd dat hij als maat mee voer op de Tjalk.

 • Eén vuurtoren, twee steden

  Vuurtoren-Terschelling-700x300

  Het is moeilijk te geloven, maar Kampen en Terschelling hebben meer overeenkomsten dan alleen de Nederlandse vlag. Al 695 jaar geleden was er een sterke band tussen de oude Hanzestad en het op een na grootste bewoonde eiland van Nederland. De oudste vuurtoren van Nederland, de Brandaris op West-Terschelling, is daar nog steeds het bewijs van.

 • Barkentijn Summertime – een zeilend pretpark voor jeugdgroepen

  Barkentine-Summertime

  Als er drieëndertig jongeren en zeven begeleiders met de fiets klaar staan voor de Laurentiuskerk in Haltern aan zee, kan het maar een ding betekenen: ze gaan op zeilkamp. Sinds 1996 fietst er elk jaar wel een jeugdgroep, uit het stadje tussen Munster en Essen, naar Lelystad. Met maar liefst 192 kilometer in de benen, gaan ze daarna een week zeilen met de hele groep. Zelfs voor de begeleiders is het een vertrouwd nummer. Zij hebben allemaal wel een keer meegevaren in hun jeugd. Maar niet alles is bekend terrein, elke vaartocht is verschillend.

 • Jonathan en zijn viermaster Summertime - een onverslaanbaar team

  Jonathan-schipper-Summertime700X300

  Met een ondeugende glimlach en de zon in het gezicht staat hij achter het stuurwiel: Jonathan, de schipper van de 67 meter lange barkentijn Summertime. Genietend van de wind in de zeilen, terwijl het schip van 450 ton gracieus door het water glijdt. Een droomjob waarvan hij zes jaar geleden nooit verwacht had dat deze zou uitkomen.

 • Romantisch trouwen op het water

  Liefdesknoop-aan-deur-ingezoomd700X300

  Een verliefde zeeman zond de vrouw van zijn dromen een stukje vislijn met daarin losjes geknoopt de liefdesknoop. Moest ze niets van hem hebben, dan zond ze de knoop onaangetast retour. Maar was de liefde wederzijds, dan trok ze de knoop stevig aan en konden de huwelijksplannen beginnen. Bent u ook zo romantisch als deze zeeman? Verras uw gasten en kies de meest romantische setting voor uw bruiloft: een driemaster en geef elkaar onder volle zeilen te midden van familie en vrienden het ja-woord.

 • Nieuw arrangement: Expeditie Marker Wadden

  Blog - Nieuw arrangement: Expeditie Marker Wadden

  Vanaf september gaat het hoofdeiland van de Marker Wadden officieel open voor publiek en biedt NAUPAR u een uniek arrangement: de Expeditie Marker Wadden. De nieuwe eilanden zijn alleen bereikbaar met een schip, er gaat nog geen veerdienst. Met dit arrangement kunt u toch als een van de eersten deze unieke eilanden in het Markermeer ontdekken. 

 • Een droombruiloft op het open water

  Blog - Eine Traumhochzeit auf dem offenen Meer

  Eén groot feest op het water, dat was volgens Markus en Matthias de bruiloft van hun dromen. En dat werd het! Hun bruiloft op de Abel Tasman werd er eentje uit een sprookjesboek. Daarnaast deden ze met deze unieke bruiloft mee aan het Duitse televisie programma ‘Vier bruiloften en een droomreis’ en maakt het kersverse paar ook nog eens een grote kans om een droomreis te winnen naar Mauritius. “Wij zijn grote ‘cruise-fans’, gek op het water en het was onze droom om op een schip te trouwen” vertelt Matthias uitgelaten. Wij wilden dit zo graag dat we zelfs naar Nederland zijn uitgeweken, omdat daar overal water is en veel meer keuze.