• Routesuggestie: Ontdek Medemblik aan het IJsselmeer

  Blog - Tripsuggestie: Ontdek Medemblik aan het IJsselmeer

  Tijdens een vaartocht over het IJsselmeer is Medemblik echt een aanrader. Het is een van de oudste stadjes aan het IJsselmeer en biedt naast een pittoresk centrum met gezellige restaurantjes en cafés, ook een aantal leuke musea. Zoals Kasteel Radboud, een burcht uit de 13e eeuw, enhetBakkerijmuseum met lekkernijen uit vervlogen tijden.Maar ookhet Nederlands Stoommuseum, waar kinderen in het interactieve stoomlabzelf kunnen ontdekken hoe stoom werkt. Genoeg afwisseling en leuke activiteiten voor jong en oud, tijdens een trip over het IJsselmeer. En het mooie is, ze liggen allemaal op steenworp afstand van de gezellige en goed beschutte haven. Wij zetten de leukste activiteiten in Medemblik voor u op een rij.

 • Zeil mee op de Klipper Avondrood en ontdek de mooiste plekjes

  Zeil mee op de Klipper Avondrood en ontdek de mooiste plekjes

  Rob is de schipper van de Klipper Avondrood. Hij heeft veel ervaring met groepen en zeilt deze zomer voor de 21ste keer. “En vervelen doet het nog steeds niet” vertelt hij ons enthousiast, als we hem vragen hoe dat is. Hij vaart al jaren op het IJsselmeer en de Wadden en weet waar hij moet zijn voor een goede zwempartij of een bijzondere avond ankeren midden in de natuur, terwijl de telefoontjes ‘uit’ gaan. ''Ik heb een ontzettend mooie baan'', legt hij enthousiast uit,'' de vrijheid is natuurlijk heerlijk. Ik duik elke ochtend om 7 uur in het water om mezelf fit te houden'', legt hij uit. Maar het meest bijzondere aan het varen met groepen vindt hij het toch wel als gasten met een brede grijns van boord stappen na een geslaagde vaartocht. “Het is zo gaaf om dit gevoel aan gasten te kunnen doorgeven!"

 • Ontdek de 11 mooiste fonteinen van Friesland

  Ontdek de 11 mooiste fonteinen van Friesland

  Geïnspireerd op de wereldberoemde schaatstocht hebben de inwoners van Friesland een nieuwe Elfstedentocht in het leven geroepen: een tocht langs 11 van de meest bijzondere fonteinen van de verborgen parel van Nederland. Deze tocht vergt geen barre temperaturen onder nul, it giet oan, wanneer u maar wilt.

 • De Willem Barentsz vaart al tien jaar heen en weer

  De Willem Barentsz vaart al tien jaar heen en weer

  In 2008 hield de veerdienst tussen Urk en Enkhuizen ermee op. Daarmee was de verbinding tussen de IJsselmeerstadjes ineens verdwenen. Een groot gemis voor alle toeristen, dagjesmensen en iedereen die om wat voor reden dan ook tussen Enkhuizen en Urk heen en weer pendelde. De schipper van topzeilschoener Willem Barentsz zag een mooie kans en startte zelf een veerdienst. Deze zomer zeilt de Willem Barentsz voor de tiende keer heen en weer tussen Enkhuizen en Urk. De dagtocht is een perfect (gezins)uitje en unieke kans om een keer mee te zeilen op een authentiek zeilschip. Maar als u een enkele reis boekt kunt u de tocht ook heel goed combineren met een fietstocht, want u kunt uw fiets meenemen aan boord!

 • 25-jarig jubileum gevierd op de Avanti: een topweekend!

  25-jarig jubileum gevierd op de Avanti: een topweekend!

  Het eerste weekend van juni zeilde de Klipper Avanti over het IJsselmeer met de medewerkers van Home Society, een groothandel in woonaccessoires, aan boord. Zij vierden op het schip het 25-jarig jubileum van hun bedrijf. En dat beviel heel erg goed. Lekker eten, zeilen, genieten van het zonnetje, leuk gezelschap; alle ingrediënten voor een paar geslaagde dagen waren aanwezig.

 • Deze damesgroep kan niet buiten hun jaarlijkse zeilreis

  Blog -Seit über 20 Jahren zusammen auf Tour: „Immer wieder ein wunderbares Erlebnis

  Ruim twintig jaar gaat de damesgroep van de Düsseldorfse gemeentewerken al met een zeilschip van NAUPAR op pad. En deze traditie verveelt nog steeds niet! Sterker nog ze kunnen niet meer buiten de jaarlijkse zeilreis! Het water lokt elk jaar weer en zelfs na al die jaren is elke reis nog steeds een bijzondere belevenis.

 • Vijf leuke bestemmingen aan het Markermeer

  Blog - Vijf leuke bestemmingen aan het Markermeer

  Het Markermeer is een van de vele prachtige vaargebieden die Nederland rijk is. Het Markermeer wordt pas sinds 1975 zo genoemd. Daarvoor was het bekend als het zuidwestelijke deel van het IJsselmeer. Door de aanleg van de Houtribdijk, die Enkhuizen met Lelystad verbindt, ontstond een afgesloten meer van zo’n 700 km2: het Markermeer. Het Markermeer krijgt sinds de ontwikkeling van de Marker Wadden steeds meer bekendheid. Voor de schepen van NAUPAR is het al sinds het begin een aantrekkelijk vaargebied. U kunt er niet alleen heerlijk zeilen maar ook hele leuke bestemmingen direct aan het water bezoeken. Welke? Daarover vertellen wij u graag in deze blog.

 • Onze 5 favoriete stranden rond het IJsselmeer

  Blog - Unsere 5 Lieblingsstrände am IJsselmeer

  Denk aan een strandvakantie en het gros van de mensen dwaalt af naar verre landen. Blijven we in Europa dan komen de Franse Rivièra, de Spaanse kust en het prachtige Ibiza als de meest voor de hand liggende opties voorbij. Maar wat dacht u van onze eigen stranden? Wij worden helemaal enthousiast van de vele leuke strandjes op loopafstand van de ligplaatsen die u kunt aandoen tijdens uw zeilvakantie met NAUPAR. U treft onze vijf favorieten in Stavoren, Lemmer, Urk, Andijk en op het Vogeleiland bij De Kreupel.

 • Verrassing geslaagd: een vrijgezellenfeest via een omweg

  Blog - Überraschung gelungen: Junggesellentour auf Umwegen

  Nadat hij door zijn broer gebombardeerd werd als ‘best man’, heeft Roman Schroder er lang over nagedacht hoe hij het perfecte vrijgezellenfeest voor zijn Duitse broer kon organiseren. “Ik heb eerst veel ideeën verzameld”, verteld Roman enthousiast, “maar uiteindelijk kwam de bruid met het winnende idee: een vaartocht op het IJsselmeer in Holland.”  Om de bruidegom op het verkeerde been te zetten, bedacht hij een afleidingsmanoeuvre waarmee de verrassing nog groter zou worden en de bruidegom deze in de verste verte niet zou zien aankomen. 

 • Friesland: de verborgen parel van Europa

  Blog - Friesland: de verborgen parel van Europa

  Het verbaast ons niets dat Lonely Planet Friesland heeft verkozen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018. Nog nooit eerder eindigde een Nederlandse bestemming zo hoog op deze toonaangevende lijst. Al jaren behoort Friesland tot de favoriete vaargebieden van onze gezelschappen. Via het IJsselmeer meren de schepen van NAUPAR moeiteloos aan bij typisch Friese plaatsen als Harlingen, Workum, Stavoren of het idyllische Hindeloopen. U kunt ook de Friese Meren op, waarbij Sloten, Sneek en een bezoek aan de Culturele Hoofdstad Leeuwarden binnen handbereik liggen. Tijdens een meerdaagse vaartocht kunt u varen over het IJsselmeer, de Friese Meren en een bezoek aan de Wadden met elkaar combineren. Wij denken graag met u mee over de meest passende reis voor u en uw gezelschap. Hieronder alvast wat tips en ideeën.