• Tip van NAUPAR I Maak tijdens de zeiltrip een logboek met de kids

    Logboek maken met de kids
    Gaan er kinderen mee op jullie zeiltrip en zoek je nog een leuke activiteit om ze bezig te houden tijdens het varen of in de haven? Maak samen met de kids een logboek. Dit is een soort reisdagboek voor schepen. Natuurlijk zijn er online varianten, maar nog leuker is het om het direct te schrijven, plakken en knippen tijdens jullie zeiltrip. Zo vervelen de kids zich niet, krijgen ze meer mee van de zeiltocht, vergeet je niets en hebben jullie ook nog een leuk aandenken om mee naar huis te nemen ook.
  • Weekendje weg Nederland I Leuke activiteiten met kinderen

    Weekendje weg op het water; ook met kleine kinderen

    Druk bezig met het plannen van het jaarlijkse familie- en/of vriendenuitje en zoek je een leuke accommodatie waar kleine kinderen zich ook kunnen vermaken? Een weekendje weg of vakantie op een traditioneel zeilschip is misschien niet je eerste keuze, maar wel een aanrader. Je hebt namelijk het comfort van een vakantiehuis, het is afwisselend en je ligt elke dag op een andere locatie en iedereen kan zich goed vermaken. Op het schip en aan de wal. Van jong tot oud. Er is voor iedereen wel wel iets leuks te verzinnen en zeker ook voor kleine kinderen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

  • Familieweekend I Een schip is de ideale groepsaccommodatie

    Een schip is de ideale groepsaccommodatie voor een familieweekend

    Ook zo'n zin in een weekendje weg met de familie? Een schip is de ideale accommodatie voor grote groepen. Waarom? Het is afwisselend, je hebt alle tijd voor elkaar, er is voor iedereen wel wat leuks te doen aan boord en je hoeft maar een keer je tas uit te pakken. Hoe handig is dat? Maar hoe kun je nu de andere familieleden overtuigen dat je deze keer het familie uitstapje op een schip wilt houden? Wij geven je vijf redenen waarmee je andere kunt overtuigen. Wedden dat het je lukt en dat het een onvergetelijk weekend wordt!

  • Waddenzee I Droogvallen op het wad met jeugdgroep hoe gaat dat?

    Droogvallen met een schip wat is dat?

    Tussen de Waddeneilanden en het vasteland van Noord-Nederland ligt de Waddenzee. Een uniek vaargebied met getijdewater dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een van de leukste activiteiten en hoogtepunten van menig vaartocht met jongeren op het Wad is ‘droogvallen’. Ken je deze term al? We leggen je graag uit hoe het werkt.

  • Dagindeling I Hoe ziet een dag aan boord van een schip er uit met een groep jongeren

    Dagindeling aan boord van een schip jongerengroep
    Benieuwd hoe een dag aan boord van een zeilschip er uit ziet? Geen vaartocht is hetzelfde en plannen zijn geschreven in het zand bij laag water. Oftewel, ze kunnen elke dag veranderen omdat het weer en de wind jullie uiteindelijke route bepalen. Dat maakt het zeilen ook zo avontuurlijk, afwisselend en leuk. In deze blog beschrijven we hoe een gemiddelde dag aan boord van een traditioneel zeilschip met een groep jongeren er uit kan zien. 
  • Jeugduitje op een zeilschip I Met deze leuke activiteiten maak je er een afwisselend en uniek uitje van

    Activiteiten aan boord voor scholen en jeugdgroepen
    Of je nu een uitje voor een brugklaskamp, een schoolkamp, werkweek of een vakantie voor een groep jongeren wilt organiseren, zeilen op een traditioneel zeilschip is voor alle groepen een uniek én afwisselend uitje. De meeste jongeren hebben geen of weinig zeilervaring en zeker niet op zo’n groot, authentiek zeilschip. Dus dat is alvast een nieuwe ervaring voor ze. Bovendien is er altijd wel iets leuks te doen als er even niet meegeholpen hoeft te worden bij het zeilen. Met deze activiteiten creëren jullie een leuk afwisselend programma aan boord, waarbij jongeren genieten, ontspannen en tussendoor ook nog heel veel leren. Leuk toch?
  • Vijf jaar pionieren op de Marker Wadden in het Markermeer

    Vijf jaar Marker Wadden
    Wat in 2016 begon met het opspuiten van één eilandje, is uitgegroeid tot een heuse archipel met maar liefst zeven eilanden. Dit nieuwe natuur- en recreatiegebied in het Markermeer is gebouwd door mensenhanden en uniek in de wereld. In 2016 gingen we voor het eerst met een schip op expeditie naar de Marker Wadden. Inmiddels bestaan de Marker Wadden vijf jaar en nog steeds spotten we iets nieuws als we op expeditie gaan. Benieuwd hoe deze prachtige bestemming in het Markermeer zich heeft ontwikkeld in de afgelopen vijf jaar?
  • Zeilen over het IJsselmeer om een nieuwe koers in je leven te bepalen

    Duitse hospice vereniging Neuwied aan bord
    De Duitse Hospicevereniging Neuwied bracht met vijftien mensen een lang weekend door op het traditionele zeilschip Pouwel Jonas. Vanuit Lelystad vertrokken ze: een paar gezinnen en een team van rouwbegeleiders. Het doel van deze bijzondere reis was om de gezinnen te helpen het verlies van een ouder te verwerken en ze te helpen om letterlijk een nieuwe koers te uit te zetten.
  • Vriendenuitje I Met een zeilschip beleef je Nederland op een bijzondere manier

    Klantverhaal Dronevideo Wad Droogvallen Taka Tuka eiland
    Samen met een groep vrienden en collega’s stapte Alexander Straka in Enkhuizen aan boord van de Pelikaan. Een bewuste keuze, omdat de meeste al eerder een zeiltocht hadden gemaakt en ze het als heel leuk hebben ervaren. Ze zeilden op de tjalk een afwisselende route die verrassend lang was en maakten onderweg prachtige dronebeelden op een vrijwel verlaten Wad en Taka Tuka eiland.
  • Challenge I Plasticvrije tips voor aan boord

    Plasticvrije tips voor aan boord
    Dagelijks maken we gemiddeld zo’n zeven plastic verpakkingen open. Alleen al in Amerika worden er meer dan 30 miljoen plastic waterflesjes per minuut gekocht en elke minuut worden er wereldwijd meer dan een miljoen plastic tasjes gebruikt, voor gemiddeld 12 minuten. Het is dus tijd voor actie. Lukt het jou om minder plastic afval te produceren?