De meest gelezen blogs van het afgelopen jaar

Best gelezen blogs afgelopen jaar

Op zoek naar inspiratie voor een leuk uitje voor volgend jaar? Kom alvast in de stemming met de meest gelezen blogs van het afgelopen jaar. We hadden een heerlijk vaarseizoen, met mooie verhalen van gasten en de Soeverein die compleet gerenoveerd werd. Ook komend jaar beloofd een mooi vaarseizoen te worden, met de lancering van de Plasticsoep Expeditie, een nieuw arrangement voor bedrijven en scholen en natuurlijk SAIL Den Helder waar ook de start van de Tall Ships Race plaats vindt. Een prachtig nautisch spektakel met windjammers en opleidingsschepen van over de hele wereld. Wij hebben er zin in. Wat staat er op jouw bucketlist voor het komende vaarseizoen?

1. Lekker uitwaaien op de Wadden

Het eerste artikel dat het afgelopen jaar veel werd gelezen gaat over de Waddeneilanden. Een populaire bestemming. En dat snappen we heel goed. Een vaartocht over het Wad is uniek, elk eiland heeft een eigen gezicht, ze hebben de meeste zonuren, je kunt droogvallen bij goed weer en natuurlijk de zeiltocht afwisselen met een dagje strand of een leuke fietstocht. Ga je een keertje mee uitwaaien?

2. Unieke replica van 17e-eeuws schip vaart weer

De renovatie van de Soeverein, een replica van een 17e-eeuws spiegelretourschip, ging ook niet ongemerkt voorbij. De opvallende verschijning vaart inmiddels weer met groepen en gasten kunnen door de nieuwe inrichting, comfortabele banken en stoelen en de uitnodigende day-beds aan dek optimaal kunnen genieten tijdens een weekendje weg, bedrijfsfeestje of gezellige verjaardag.

3. De leukste weekendjes weg in Nederland

Soms heb je gewoon even behoefte om op te laden. Even weg uit de drukte en lekker uitwaaien tijdens een weekendje weg. Nou, dat kan heel goed op een traditioneel schip. In deze blog de leukste weekendjes weg op een rij.

4. Maak je zeiltrip leuker met deze handige apps

Tegenwoordig hebben ze overal een app voor: of je nu benieuwd bent wat je moet meenemen op reis, wat voor weer het wordt, op zoek bent naar een leuke wandeltocht in een havenplaats of een pubquiz in elkaar wilt knutselen. Jullie verblijf aan boord van een schip wordt nog leuker met deze handige apps.

5. Wie langzaam reist ziet meer

Laat de verre reizen voor wat het is en kies voor een bestemming dichtbij. Je verkleint niet alleen je footprint maar beleeft ook nog eens een mooi avontuur om de hoek. Niets zo relaxed als je laten voortstuwen door de wind, terwijl je je longen vol zuigt met frisse lucht en geniet van het weidse uitzicht over het water, de kabbelde golven en het ruisen van de wind.

6. Dit kun je doen op de Marker Wadden

Elke keer als we op expeditie gaan naar de Marker Wadden ontdekken we iets nieuws. Een bijzondere vogel. Een nieuwe vogelkijkhut. Wist je dat je op de Marker Wadden zelfs met mooi weer heerlijk kunt zonnebaden en zwemmen? Bekijk de video van de Marker Wadden en lees in deze blog wat je er nog meer kunt doen.

Vaar je een keer met ons mee?

Bekijk ons uitgebreide aanbod of neem contact op met onze medewerkers. Zij weten precies welk schip het beste past bij jullie wensen en informeren je graag over de verschillende vaargebieden en mogelijkheden voor een dagtocht, weekendje weg of (korte) vakantie rondom het IJsselmeer, de Waddenzee of de Friese meren.

Meer lezen?

Tips voor organiseren uitje | Mannenweekend | Hoe kies ik het juiste schip | Droogvallen op de Waddenzee | Texel op je bucketlist | Leukste activiteiten op Vlieland | Leuke dingen doen op Terschelling | Favoriete stranden aan het IJsselmeer