Je verjaardag vieren op een schip, dat geeft een hele andere dynamiek

Je verjaardag vieren op een schip, dat geeft een hele andere dynamiek

Als je allebei 65 wordt én je bent ook nog 20 jaar ‘officieel’ samen, dan kun je dat op vele locaties vieren. Peter en Ans kozen ervoor om een authentiek zeilschip te huren en met familie, vrienden en collega’s naar de Marker Wadden te varen. Op de Willem Barentsz genoten zij van een heerlijke dag, in combinatie met een paar uur uitwaaien op Nederlands jongste eilandengroep.

“Een keer in de vijf jaar geven we een groot feest”, vertelt Peter, “want ons geregistreerd partnerschap valt altijd mooi samen met onze verjaardagen. Dit jaar werden we 65 én zijn we 20 jaar geregistreerd partners.” De trip was een succes: ”We hadden mooi weer, dat scheelt enorm natuurlijk. Voor ieder feest zoeken we een locatie waar mensen niet alleen maar statisch stil hoeven te zitten. Het is veel leuker als mensen kunnen rondlopen en contact maken met elkaar. Dat gebeurt automatisch op een schip. Dus dat geeft een hele leuke dynamiek.”

De Marker Wadden: voor ieder wat wils

Veel van de feestgangers waren nog nooit op de Marker Wadden geweest en de gasten vonden het een bijzondere ervaring. “Iedereen kan op de Marker Wadden doen waar hij of zij zin in heeft: je kunt er wandelen, fotograferen, vogels spotten, of gewoon lekker niets doen en genieten van de omgeving en het uitzicht. Veel mensen gaven achteraf aan dat ze nog wel eens terug willen en dan scheelt het om te weten dat je ook gewoon een plaatsje aan boord kan boeken voor een dagje Marker Wadden, en dat je niet gelijk zelf een schip hoeft te charteren. Dat neemt wel een drempel weg.”

Peter en Ans hadden er bewust voor gekozen om geen programma te hebben op het eiland, maar iedereen zijn gang te laten gaan: “We hadden aan boord na de ontvangst eerst een lunch en op de terugweg hadden we een buffet, dus er was genoeg tijd om samen door te brengen. Maar om met 65 man met een gids over het eiland te gaan, dat leek ons niet zo’n succes. Mensen willen het toch graag op hun eigen manier en hun eigen tempo ontdekken. Sommigen gingen zwemmen, anderen kozen ervoor om een lange wandeling te maken en weer anderen pakten een stoel en gingen lekker aan het strand zitten.“

Aan dek komen hele andere gesprekken tot stand

Alle gasten hebben op het eiland een heerlijke tijd gehad, maar ook aan boord van de Willem Barentsz vermaakte men zich opperbest. Het was heerlijk weer, dus iedereen zat aan dek. Een deel van het gezelschap vond het leuk om mee te helpen met het hijsen van de zeilen en andere ‘klusjes’ aan boord. Voor wie daar geen zin in had, was er genoeg ruimte om lekker te eten, bij te praten en te genieten van het uitzicht. “Als iedereen aan dek is, dan nodigt dat heel erg uit om met andere mensen te praten en dan ontstaan er hele andere gesprekken. Niet iedereen binnen het gezelschap kende elkaar, maar wij zagen mensen met elkaar in gesprek die elkaar een uur daarvoor nog niet kenden.”

Vanuit welke haven wil je vertrekken?

Peter en Ans hadden gekozen voor opstaphaven Lelystad, Bataviahaven, ook al kwam een groot gedeelte van het gezelschap uit Noord-Holland. “Vanuit Enkhuizen is het wel een uur langer varen naar de Marker Wadden en dat vonden we eigenlijk net te lang. Daarom hebben we ervoor gekozen om mensen iets verder te laten rijden, zodat we sneller op de Marker Wadden konden zijn. Zo hebben we er een mooie tocht van in totaal zeven uur van gemaakt. Dat vonden we een mooie tijdsperiode, die lang genoeg is voor een feestdag.”

Peter en Ans kijken terug op een geslaagde dag, vol mooie herinneringen. “De speeches en liedjes van onze dierbaren, de gezelligheid, het samen eten en drinken en de heerlijke uren op de Marker Wadden, maken het tot een onvergetelijke (verjaar)dag!”

Ook je verjaardag vieren op een traditioneel zeilschip?

Bekijk ons uitgebreide aanbod van schepen of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze collega's. Zij vertellen je graag meer over het organiseren van een verjaardagsfeest op een traditioneel zeilschip. 

Meer lezen

Verjaardagsfeest op driemaster Willem Barentsz I Bekijk data Marker Wadden Expeditie I Met het foodbook maak je je dag op het water compleet I Wat kun je doen op Marker Wadden I Artikel Columbus Travel Magazine over de Marker Wadden I Langs Zuiderzeeroute fietsen en varen I Droogvallen op de Waddenzee I 5 favoriete stranden rond IJsselmeer I Tips organiseren uitje I Verjaardag op de Grietje