Verjaardagsfeest met de hele familie op de driemastschoener Grietje

blog-grietje300x700
Een verjaardagsfeest vieren met de hele familie is altijd weer spannend. Waar vind je als gastheer een geschikte accommodatie die groot genoeg is voor dertig personen? En hoe zorg je ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft, als de jongste in de groep een half jaar is en de oudste zeventig?

Driemastschoener Grietje bleek de perfecte oplossing. Plaats voor iedereen en voor de kleintjes had de bemanning een kinderprogramma samengesteld. Het werd een geslaagd weekend. Lekker ontspannen en het bracht de hele familie uiteindelijk nog dichter bij elkaar.

De bemanning op de Grietje denkt mee

De gastheer heeft een passie voor zeilen, overgehouden aan een schoolreis die hij vroeger gemaakt heeft op het IJsselmeer. Een traditioneel zeilschip vond hij de perfecte oplossing. Leuke activiteiten voor jong & oud, gezelligheid en fun in een. De zoektocht naar het juiste schip bracht hem bij de Grietje. Dit solide schip biedt voldoende ruimte en slaaphutten voor een groep van dertig personen en de bemanning hielp graag bij het samenstellen van een leuk en gevarieerd (zeil)programma voor jong en oud.

Ankeren, spelletjes en mooie zonsondergang

Aan boord van een zeilschip is er voor iedereen wel iets leuks te doen. Terwijl de meeste gasten konden meehelpen bij het zeilen, gingen de kleintjes op zoek naar een piratenschat, die door de bemanning was verstopt aan boord van het schip. Na een bezoek aan Medemblik, gingen ze op het IJsselmeer voor anker. Daar konden ze samen koken in de volledig uitgeruste en moderne keuken. En tot groot genoegen van iedereen hoefden ze niet af te wassen, want er was zelfs een vaatwasser aan boord! Zo bleef er tijd over om te genieten van een prachtige zonsondergang vanaf het water. Een onvergetelijk ervaring, omdat de meesten het nog niet eerder op deze manier hadden meegemaakt.

Harmonieus en ontspannen weekend

De gastheer kijkt met een goed gevoel terug op het weekend op de Grietje. En hij zou het zo weer doen. “Ik kon mijn passie delen en zag ze allemaal genieten van het zeilen. Doordat de bemanning alles perfect had gepland, verliep het hele weekend harmonieus en ontspannen voor iedereen", voegt de gastheer er tenslotte tevreden aan toe.

Meer informatie over een verjaardagsfeest op de Grietje?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Ze informeren je graag over de vele mogelijkheden op de Grietje, of op een van de andere schepen.

Meer lezen?

Met het Foobook maak je je verjaardagsfeest compleet I Zo kies je het juiste schip I Kim en Rianne van de Grietje I Verjaardagsfeest op de Willem Barentsz I Tips organiseren uitje I Langs Zuiderzeeroute fietsen en varen