Arrangementen en ideeën voor een familieuitje

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen voor een dagtocht

Bekijk alle

Traditionele zeilschepen voor een meerdaags uitje

Bekijk alle

Vaargebieden ontdekken

Bekijk alle

Bezienswaardigheden voor een familieuitje

Bekijk alle

Meer informatie over familieuitjes

Familieuitje

Welkom aan boord! Wat leuk dat u geïnteresseerd bent in een familieuitje op een traditioneel zeilschip. Een schip is de ideale accommodatie voor uw familieuitje van een dag, weekendje weg of vakantie. En dit unieke uitje zal zonder twijfel alle verwachtingen van uw familieleden overtreffen. Terwijl u over het IJsselmeer, Markermeer of de Waddenzee zeilt, kunt u genieten van het zeilen, heerlijk eten en drinken en de prachtige ruimte op het water. Bovendien heeft u alle tijd om samen door te brengen. Laat u meeslepen op een betoverend avontuur waarbij u niet alleen verblijft op een bijzondere accommodatie, maar ook waardevolle herinneringen kunt creëren met uw dierbaren.

Dagtocht met de familie

Heeft u iets te vieren of bent u op zoek naar een leuke activiteit voor een dagje uit met uw familieleden? Maak dan een mooie dagtocht op de Stedemaeght of Willem Barentsz. Prachtige dagtochtschepen waarmee u een heerlijke zeiltocht kunt maken over het IJsselmeer of Markermeer. Terwijl u in een van de gezellige zithoekjes op het dek geniet van lekkere hapjes en drankjes aan boord, heeft u uitgebreid de kans om bij te praten. En de actieve familieleden kunnen de bemanning natuurlijk helpen bij zeilen.

Heeft u wat meer tijd? Combineer dan de zeiltocht met een bezoek aan een schitterend natuurgebied, zoals de Marker Wadden, of een pittoresk havenplaatsje zoals Hoorn, Urk of Volendam voor een wandeling, museumbezoek of een andere leuke activiteit. Of breid de hapjes en drankjes uit met een buffet, BBQ of walking dinner op het open water.

Meerdaagse vaartocht met de familie

Liever een weekendje weg of wat langer op vakantie met de familie? Ook dan is een traditioneel zeilschip een geweldige accommodatie. De meerdaagse schepen beschikken over een groot dek, een mooi dagverblijf, een ruime kombuis waar u gezamelijk kunt kokkerellen én comfortabele hutten waar u heerlijk kunt overnachten. Terwijl u over het IJsselmeer, het Markermeer of de Waddenzee zeilt met uw familie, kunt u de schipper helpen bij het zeilen, leren navigeren, achter het roer staan of gewoon lekker uitwaaien, een boek lezen op het achterdek, een spelletje spelen en vooral genieten van elkaars gezelschap.

Eenmaal in de haven valt er genoeg te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld aanleggen bij de mooie historische stadjes rond het IJsselmeer, een leuk museum bezoeken, met de kinderen kastelen bouwen op het strand, voor anker gaan en barbecueën in een mooi natuurgebied, of droogvallen op de Wadden. Op een traditioneel zeilschip bent u flexibel en kunt u in overleg met de schipper uw eigen programma samen stellen. De schippers kennen de vaargebieden op hun duimpje en weten de mooiste plekjes zeker voor u te vinden.

Mogen er kinderen mee aan boord? 

Dat is natuurlijk geen probleem. De schepen zijn bijzonder geschikt voor kinderen. De meeste zijn uitgerust met een hoge, kindvriendelijke reling en zwemvesten, zelfs voor de allerkleinsten. En ook voor kinderen zijn er genoeg leuke activiteiten aan boord. Tijdens de zeiltocht kunnen ze de schipper helpen met het sturen of de matroos kan ze leren hoe ze een knoop of sleutelhanger moeten maken, die ze dan als souvenir mee naar huis kunnen nemen. Eenmaal in een haven is er genoeg te doen. Er is altijd wel een speeltuin, leuk museum of strandje in de buuurt.

Vaargebieden waar u uit kunt kiezen

De schepen van NAUPAR zeilen al jarenlang over het IJsselmeer, het Markermeer, de Friese Meren en de Waddenzee. Tijdens uw familie-uitje maakt u een mooie vaartocht over een van deze wateren of u zeilt in overleg met de schipper naar de bestemming van uw keuze.

Cateringarrangementen

Alle meerdaagse schepen beschikken over een goed uitgeruste scheepskeuken, waar u gezamenlijk de maaltijden met uw familieleden kunt bereiden. Maar u kunt zich ook lekker laten verwennen en NAUPAR de boodschappen laten doen. Of u besteld catering met een kok inhuren die de maaltijden ter plekke voor uw familie bereidt.

Daarom een familie-uitje met NAUPAR

NAUPAR heeft meer dan 50 jaar ervaring in het organiseren van familie-uitjes op het water in Nederland. Bij NAUPAR:

  • Bieden wij u de grootste keuze aan traditionele zeilschepen inclusief schipper en bemanning; van vorstelijke schoeners en weelderige barkentijnen tot stoere klippers en sportieve tjalken.
  • Kunt u terecht voor groepen vanaf 10 personen tot 150 personen en kunt u bij een hele grote groep zelfs kiezen voor meerdere schepen.
  • Bieden de tochten voor ieder wat wils; of u nu wilt ontspannen of actief wilt meezeilen.
  • Heeft u geen zeilervaring nodig, de bemanning leert u graag de kneepjes van het zeilen
  • Kunt u kiezen uit maar liefst 16 verschillende vertrekhavens en is er altijd wel een haven bij u in de buurt.
  • Vindt u zeker het schip dat bij uw wensen past en bent u verzekerd van een onvergetelijk familieuitje waar uw familieleden nog lang over napraten.