Drakenbootrace

Beleef een actieve dag op het water met je collega's, zakenrelaties, vrienden of famlie en voeg aan de zeiltocht op het IJsselmeer of Markermeer een drakenbootrace toe. Niet alleen een leuke, sportieve activiteit, maar ook goed voor teambuilding. Nadat u aan boord bent gestapt van het traditionele zeilschip, zet u koers richting een haven waar de drakenboten klaar liggen voor een spannende race tussen verschillende teams. Opzwepende tromslagen voeren de spanning op. Welke boot komt als eerste over de finish?

Over de Drakenbootrace

Het drakenbootracen is een oeroude teamsport, ontstaan in het oude China. Tempo en ritme van het roeien worden bepaald door respectievelijk een trommelaar en een stuurman. Een drakenboot met volledige bemanning kan een snelheid bereiken van ongeveer 15 km per uur. OfficiĆ«le wedstrijden worden gevaren op 200, 500 en 100 meter. De afstand die tijdens een evenement wordt gevaren ligt rond de 200 meter, de meest populaire officiĆ«le afstand.

In de haven aangekomen worden er teams gevormd en krijgt u uitleg van een professionele instructeur. Een drakenboot is lang en smal en daarom instabiel. Belangrijk bij het varen is dan ook dat de vaarders goed op elkaar letten en zo gelijk mogelijk proberen te varen.

En dan kan de race beginnen! Onder het opzwepende ritme van de trommelaar en de stuurman wordt de race gestreden. Welk team wint deze spannende strijd?

Na afloop gaat iedereen weer aan boord van het zeilschip en wordt de terugreis ingezet. Er wordt geproost op het winnende team en er kan ook een prijsuitreiking plaats vinden. Aan dek praat men onder het genot van een lekker drankje en hapje na over deze succesvolle dag.

De zeiltocht met drakenbootrace in het kort

  • Mooie zeiltocht en actieve dag op het water
  • U kunt kiezen uit grote drakenboten (min. 10 personen / max. 16 pers. + 1 drummer) en kleine drakenboten (min. 6 pers. en max. 8 pers. + 1 drummer)
  • Mogelijk in vele havens rond IJsselmeer en Markermeer

Algemeen

Uitvoeringslocatie
In het water
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer prijsinformatie. U kunt ook bellen of chatten met een van onze medewerkers.