Flyboarden

Op zoek naar een leuke activiteit waarmee je jullie vaartocht kunt aankleden en zeker hoge ogen gooit bij de sportieve collega’s, zakenrelaties, vrienden of familie?

Wat dacht je van een flyboard clinic voor, tijdens of na de zeiltocht op het IJsselmeer of Markermeer? Flyboarden is een spannende watersportactiviteit die deelnemers het gevoel geeft als een ware Superman over het water te scheren. Kicken toch?

Het lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar iedereen komt bij de eerste pogingen direct al uit het water. Het enige wat jullie mee hoeven te nemen is zwemkleding, droge kleding en een handdoek. Daarna leggen de instructeurs graag uit wat er gaat gebeuren en worden jullie in teams verdeeld en kan de clinic beginnen. Als dat geen spectaculaire foto’s oplevert!

De zeiltocht met flyboard clinic in het kort

  • Mooie zeiltocht op een traditioneel zeilschip en actieve dag op het water
  • Er kunnen ca. 5 personen per uur flyboarden (o.b.v. 2,5 uur, ca. 36 pers.), elke clinic duurt 12 minuten per persoon.
  • Flyboarden is geschikt voor personen vanaf ca. 11 jaar en een maximaal gewicht van 100 kg
  • De groepen bestaan uit minimaal 12 personen.
  • Mogelijk in vele havens rond IJsselmeer en Markermeer

De Flyboard clinic is inclusief

  • Professioneel team en ervaren instructeurs
  • Wetsuit, helm en zwemvest
  • Hoogwaardige schoenen (in diverse maten)

Over Flyboarden

Deze innovatieve watersport werd voor het eerst geïntroduceerd door de Franse uitvinder Franky Zapata in 2011. Als professionele jetski-racer zocht Zapata naar een manier om zijn vaardigheden naar een hoger niveau te tillen en zo werd het flyboarden geboren.

De flyboard zbestaat uit een board dat aan je voeten wordt bevestigd en met een lange slang is verbonden aan een waterscooter. Door de waterkracht van de scooter wordt er een krachtige stroom water naar beneden geduwd door het board, waardoor je omhoog wordt gestuwd.

Het leuke van flyboarden is dat je volledige controle hebt over je bewegingen. Door je gewicht te verplaatsen en je voeten te kantelen, kun je draaien, duiken en zelfs salto's maken in de lucht. Het vergt wel wat oefening om het onder de knie te krijgen, maar zodra je de basisbeginselen begrijpt, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Dus, of je nu op zoek bent naar een leuke activiteit of vanaf het schip wilt toekijken hoe je collega’s, vrienden of familie boven het water vliegen. Flyboarden geeft jullie uitje met collega’s, zakenrelaties, familie of vrienden zeker een spetterend karakter!

Algemeen

Uitvoeringslocatie
In het water