Hoorn rondleiding met gids

Op zoek naar een zeiltocht met leuke activiteit? Maak samen met uw collega’s, familie en/of vrienden een onvergetelijke dagtocht op een authentiek zeilschip naar VOC stad Hoorn. Hier wacht u een indrukwekkende rondleiding door de binnenstad, begeleid door een gids. U zult niet alleen de hoogtepunten van de stad verkennen, maar ook worden betoverd door boeiende historische anekdotes die u een kijkje geven in het verleden.

Wat gaat u doen tijdens de vaartocht?

Bij aankomst aan boord wordt u verwelkomd door de schipper en zijn maat met een kopje koffie, thee, iets lekkers of een feestelijk welkomstdrankje. Vervolgens worden de zeilen gehesen en zet u koers naar Hoorn. Als u dat wilt, kunt u de bemanning helpen bij het zeilen en navigeren. Ondertussen worden er hapjes en drankjes geserveerd terwijl de haven langzaam dichter bij komt.

Wat gaat u doen tijdens de tussenstop in Hoorn?

Bij aankomst in de haven wacht jullie een fascinerende rondleiding van een ervaren gids. Deze lokale expert neemt jullie mee op ontdekkingstocht door het betoverende Hoorn en onthult de rijke geschiedenis van deze bruisende zeehaven en VOC-stad. Van de imposante Hoofdtoren tot de iconische Waag op de Roode Steen en de Kruittoren, Hoorn staat bekend om zijn adembenemende architectuur.

Samen met de gids dwalen jullie door de straten en komen jullie zelfs meer te weten over Jan Pieterzoon Coen, een van de meest beruchte inwoners van de stad, wiens standbeeld in het centrum staat.

Na deze enerverende tour keren jullie terug naar het zeilschip en terwijl de haven op de achtergrond vervaagt, genieten jullie van een voortreffelijke lunch of een heerlijk diner. Eenmaal terug in de vertrekhaven nemen jullie afscheid en komt er een einde aan een onvergetelijke dag vol plezier en avontuur.

Duur van de zeiltocht en activiteit

Afhankelijk van de vertrekhaven adviseren wij voor deze dagtocht naar Hoorn met een rondleiding door een gids een tijdsduur van 8 uur. Wilt u liever korter varen? Kies dan als op- en afstaphaven voor Hoorn. U kunt dan een vaartocht maken van minimaal 4 uur en voor of na de vaartocht de rondleiding door Hoorn met een gids houden.

Interesse in een zeiltocht naar Hoorn met rondleiding door een gids?

Neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Algemeen

Uitvoeringslocatie
Aan wal